Crina Gilia ne-a povestit despre cum e să organizezi TEDx Alba Iulia

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
54
Tweet

TEDx Alba Iulia a avut loc pentru prima oară în 2017, iar entuziasmului publicului de atunci i-a determinat pe organizatori să revină cu ediția numărul 2.

Zis și făcut. Event-ul va avea loc pe 24 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar primii speakeri au fost confirmați, urmând ca lista să fie completă la scurt timp după.

Tema din 2018 este Mind the Gap și pune accentul pe știință și artă, tradiție și inovație, noile tehnologii și adaptarea la ele sau vise și împliniri.

Toate au în comun un spațiu, THE GAP, care îngreunează evoluția, creează rupturi sau împiedică atingerea adevăratului potențial al fiecăruia dintre noi.

TEDxAlbaIulia reprezintă locul de întâlnire al ideilor și al oamenilor care împărtășesc dorința de a provoca viitorul și de a-și depăși limitele.

Tu, prin simpla ta prezență, poți crea legături noi sau pune în practică alte idei, care până atunci îți păreau imposibile. Cool, nu?

Am vorbit cu Andreea Raicu, speaker în cadrul acestei ediții, despre noul ei stil de viață și schimbările pe care dorește să le genereze în ceilalți, dar și cu Crina Gilia, cea care organizat ediția din acest an. A ieșit o discuție mișto, pe care te invit să o citești mai jos:

PS: După TEDx Alba Iulia, urmează TEDxEroilor, așa că te invit să citești și interviul cu Vlad Gliga, co-fondatorul event-ului, pentru a descoperi de ce avem nevoie de event-uri TEDx în România.

Tedx AlbaIulia

Povestește-mi puțin despre tine - cine ești, de unde vii și cum ai ajuns să te ocupi de TEDx Alba Iulia?

Mă numesc Crina Gilia, am 32 de ani și vin din Cealaltă Capitală, Alba Iulia. Sunt o idealistă irecuperabilă cu o plăcere deosebită de a împărtași idei și experiențe.

Am ajuns să mă ocup de TEDxAlbaIulia printr-o întâmplare fericită. Am avut ocazia să-l cunosc pe Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor, care mi-a oferit atât ideea cât și curajul de a începe un asemenea proiect.

Ce înseamnă mai exact job-ul tău - care sunt lucrurile pe care le faci?

Sunt antreprenor de aproximativ 10 ani și voluntar de vreo 17, iar lucrurile pe care le fac prin proiectele mele au misiunea de a ajuta tinerii să înțeleagă că "soft skills" (abilitățile de relaționare și autopromovare, inteligența emoțională și socială) sunt la fel de importante pentru succesul profesional ca și "hard skills" (competențele care țin de cunoașterea unei meserii, a unui domeniu).

În proiectul TEDxAlbaIulia, calitatea mea este de curator și asta implică venirea în întâmpinarea colegilor mei din intreaga echipă, pentru orice nevoie au în implementarea viziunii și misiunii noastre.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat până acum?

TEDx este un concept nou în orașul nostru, iar organizarea unui eveniment independent non-profit, are parte de provocări reale din punct de vedere financiar, și din această perspectivă suntem nevoiți să apelăm foarte mult la creativitate.

Crina

Cum au fost aleși speakerii din acest an?

Tema de anul acesta ne-a oferit un spectru foarte larg în ceea ce privește speakerii. Însă am avut câteva aspecte de care am ținut cont: ne-am dorit să fie din domenii cât mai diferite, astfel încât oricine din public să poată regăsi o idee care fie îl interesează, fie îl fascinează.

Pe de altă parte, ne-am dorit ca cei care vor urca pe scena TEDxAlbaIulia să fie atât din Alba Iulia cât și din București, astfel încât, în anul centenar, să unim prin intermediul ideilor care merită răspândite ambele Capitale.

Ce înseamnă pentru tine TEDx și care sunt lucrurile pe care le-ai învățat de când lucrezi aici?

TEDx pentru mine înseamnă învățare continuă și curajul de a rămâne deschis în fața noilor perspective la orice vârstă. Iar experiența TEDx de până acum, m-a învățat să țin mereu cont de intenția, misiunea și viziunea de la care am pornit.

De ce crezi că oamenii au nevoie de TEDx?

TEDx este despre ideile care ofera perspectivă, iar fără perspectivă nu putem vorbi despre inspiratie sau progres. Iar vizavi de progres, cu toții avem o responsabilitate.

Apropo de asta, cum vezi publicul TEDx Alba Iulia?

Activ, implicat și determinat să facă o schimbare. Publicul TEDxAlbaIulia pleacă de la elevi și ajunge până la directori de companii, având în comun aceeași dorință de a fi la curent cu tot ce e nou, indiferent de domeniu.

La ce să ne așteptăm la ediția din acest an și de ce ar fi bine să ne luăm bilet?

Evenimentul de anul acesta a crescut la 500 de participanți. Ne-am propus să începem să fim catalizatorul progresului comunității din Alba Iulia, tocmai de aceea ne bucurăm că putem aduce împreună speakeri din diferite domenii și o comunitate gata de acțiune formată din tineri profesioniști, studenți și oameni care vor să facă diferența în societate.

Surprizele sunt pregătite pentru cei care vor participa la eveniment, însă dacă veți sta cu ochii pe pagina noastră de Facebook și Instagram veți vedea câteva lucruri interesante.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

crina gilia TEDx TEDx Alba Iulia eveniment
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde