De ce discursurile și cărțile motivaționale sunt o totală pierdere de timp și bani

Share
42
Tweet

Depresia se ia de mână cu anxietatea și dansează pe ritmuri de muzică Goa în momentul în care deschizi telefonul, intri pe Facebook/Instagram și vezi cum colegele tale de facultate sunt într-o continuă vacantă exotică, și-au pus țâțe, în timp ce tu încă ți le cauți în sutien sau când îl vezi pe cocalarul din liceu caruia îi lua 5 minute să citească o propoziție cu o mașină care costă cât casa în care tu stai în chirie.

Toată lumea pare că s-a transformat în freelancer/vlogger și arată de parcă tot ce mănâncă sunt steroizi pe pâine (integrală, bineînțeles).

Desigur, tu nu ești o oaie proastă și știi deja că oamenii nu vor posta pe internet decât momentele în care le e bine și poate că Larisa care e acum în Tenerife, va mânca pufuleți timp de o lună când se va întoarce acasă.

bine ca sunteti voi in vacanta Foto: unsplash.com

Totuși, îți spui că o să faci o schimbare. Pentru tine. Vrei să faci măcar acasă exerciții, dar după 8 minute de Pilates, îți amintești că ți-a trimis maică-ta niște prăjituri și în timp ce le mănânci, te ia plânsul iar, că ai 25 de ani și încă îți trimite mă-ta mâncare!

daca as fi aici as face exercitii si eu Foto: http://unsplash.com

Printre lacrimi, îți amintești că ai citit în liceu cartea "The Secret" și ții minte că pe atunci, ți-a deschis mintea și te-a făcut, cel puțin pentru vreo lună, să pari un fel de Osho în fața colegilor tăi, în pauza de țigară.

osho speaking aka tu in liceu Foto: http://oshospeak.blogspot.com/

Intri pe net și găsești tot felul de cărți, seminarii, webinarii, discursuri motivaționale! Tot felul de tips and tricks! Te simți inspirat, nu? Înflăcărat tot, deja simți cum numai cu mintea ai pierdut 500g de pe burtă cu alea 8 minute de sport!

Te trezești dimineața următoare și fâs! P…Zero inspirație! Ești la fel ca ieri, când mușcai din prăjitura aia, fir-ar a naibii de prăjitură! Și s-ar putea să te simți mai rău pentru că, după inspirația din ziua precedentă, eșecul tău de a face chiar și un mic pas spre obiectivele tale este cu atât mai evident.

the secret Foto: http://www.simonandschuster.net

Deci ce s-a întâmplat? Ei bine, tu și alte milioane de oameni, cu prăjitura lor în mână și căutarea disperată de a-și schimba viața, au fost îmbrobodiți de "complexul inspirațio-motivațional" aka o industrie de milioane de dolari. De ce?

Deoarece inspirația care vine de la alți oameni este produsă din exterior. Această inspirație "sintetică" pur și simplu nu poate dura mult timp, deoarece atunci când sursa inspirației (adică discuția, filmul sau cartea) a dispărut, durata ei de valabilitate este foarte scurtă.

Discursurile, filmele sau cărțile sunt concepute pentru a provoca o inspirație maximă (asta vinde, până la urmă), dar oferă un follow-up minim.

Realitatea e că inspirația este un factor necesar, dar nu suficient, pentru schimbarea în bine. Da, te poate scoate din pat sau de pe canapea, dar motivația de a schimba ceva fără o direcție clară de schimbare, fără cunoștințe, abilități și sprijinul necesar nu are valoare.

Adevărul e că nu ai nevoie de niciun Tony Robbins sau Joe Vitale ca să îți schimbi viața! Serios! Ai nevoie doar de un scop, o cauză bună, niște oameni care să îți susțină cauza, un ego aflat sub control și o personalitate mișto și contagioasă care vine doar din a fi un om cu intenții curate. Acestea fiind spuse, cumpărați-mi noua carte, unde vă voi detalia mai multe despre aceste lucruri!

GLUMESC.

(Doar dacă nu cumva vreți să scriu una.)

Glumesc, glumesc!

Tot ce am menționat poate fi cultivat doar pe cont propriu. Nu poți să cumperi astea de pe un raft. Nu există nicio rețetă magică, ci e doar important să înveți din propriile greșeli, ca să nu se repete totul ca un tipar!

Adică - dacă viața ta amoroasă e nasoală și absolut toți bărbații din viața ta au fost niște idioți, poate că ar fi cazul să te gândești de două ori înainte să mai intri pe Tinder cu intenția de a-ți găsi sufletul pereche. Zic și eu...(no shade pentru cuplurile care s-au cunoscut pe Tinder și sunt happily in love)

În ceea ce mă privește, sunt leneșă ca naiba când e vorba de schimbare. Trebuie să ajung nasol rău încât să scot iconița pe care o am în portofel și să sper ca ceva divin să ma ajute atunci când vin toate peste mine! De multe ori, ajung să admir ceea ce fac alții, în loc să ma simt motivată să creez și eu!

Dacă ar exista un cuvânt magic, ca rezolvare pentru toată chestia asta, cred că ar fi disciplina! Trebuie să înveți să fii disciplinat, sincer cu tine, bun cu tine însuți! Și, pe bune acum, n-ai nevoie să dai bani pe nicio carte, n-ai nevoie să dai bani niciunui guru ca să îți găsești scopul în viață!

Dar, daca totuși ai, 0720… :)

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

discurs motivatie carti motivationale the secret tony robbins
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde