Dezastrul lăsat în urmă de infernul din interiorul Muzeului Național din Brazilia

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Muzeul Național din Brazilia

Muzeul Național din Brazilia a fost acaparat de un incediu care l-a distrus - obiecte de valoare, vechi de peste 11.000 de ani, s-au pierdut în flăcări. Peste 20 de milioane de piese istorice, printre care mumii egiptene, au fost distruse, lăsând o țară în durere.

"Pierderea colecției Muzeului Național este insurmontabilă pentru Brazilia", a scris pe Twitter președintele țării, Michel Temer.

Focul a început la 7.30 seara, pe 2 septembrie, iar nimeni nu știe cum. Pompierii au încercat toată noaptea să stingă focul, dar oficialii muzeului susțin că daunele sunt ireparabile.

Muzeul Național din Brazilia

Nimeni nu a fost rănit, dar angajați ai muzeului, academicieni și oameni de știință s-au prezentat la fața locului, în Rio de Janeiro, pentru a plânge daunele produse.

Marco Aurelio Caldas, un angajat care muncea la muzeu de 9 ani, privind neputincios cum infernul se dezlănțuie peste clădire, a spus: "Aici e munca unei instituții științifice veche de 200 de ani - cea mai importantă din America Latină. Totul este pierdut. Munca și viața noastră era aici."

Luzia

Background:

Muzeul Național a fost în locul unui fost palat guvernat de o familie regală portugheză. În urmă cu 200 de ani, palatul a devenit muzeu.

De atunci și până în prezent, Muzeul Național a devenit cea mai veche instituție istorică din Brazilia și un centru important de cercetare internațional.

Una dintre cele mai importante piese din muzeu era "Luzia", craniul și oasele unei femei de 25 de ani, care a murit în urmă cu 11.000 de ani. Sunt cele mai vechi rămășițe descoperite vreodată în Brazilia. Tot aici a existat și cel mai mare meteorit (5,36 tone) descoperit în această țară, în 1784.

Meteoritul descoperit în 1784

Culture Sergio Sa Leitao, ministrul Culturii din Brazilia, a spus că țara este în doliu și că a rugat toate muzeele din țară să-i prezinte planul în caz de incendiu, astfel încât să se analizeze toți pașii pentru a evita o astfel de tragedie să se mai întâmple vreodată.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile