Festivalului Filmului Kazah: ce filme vedem la cinema Elvire Popesco

Share
Tweet
Festivalul Filmului Kazah Foto: Screenshot, Youtube

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în parteneriat cu KMG International, aduce publicului cinefil românesc trei filme de artă ale cinematografiei kazahe, în cadrul celei de-a 4-a ediție a Festivalului Filmului Kazah. Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din regiune, găzduit de cinematograful Elvire Popesco în perioada 11-12 decembrie.

Amre - Paris Song - 11 decembrie Foto: Festivalul Filmului Kazah

„2018 marchează aniversarea a 100 de ani de existență pentru România și a 27 de ani de independență pentru Kazahstan. Cele trei filme prezentate în cadrul Festivalului abordează subiecte puternic înrădăcinate în cultura kazahă și vor fi împărtășite publicul român pentru a sărbători cele două evenimente ce au contribuit la formarea identităților noastre naționale. Aceste filme sunt mijloace prin care ne reafirmăm credința în valorile noastre universale și devotamentul pe care îl avem pentru propria cultură”, zice Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

Destin - 12 decembrie Foto: Festivalul Filmului Kazah

Pe durata celor două zile de festival, vor fi vizionate următoarele filme:

Marți, 11 decembrie, 19:30 – Paris Song | Amre (2018)

Miercuri, 12 decembrie, 18:00 – Spirit | Aruakh (2018)

Miercuri, 12 decembrie, 20:00 – Destin | Talan (2018)

La sfârșitul proiecțiilor, actorii și reprezentanții studioului KazakhFilm se vor alătura publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri. Criticul de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea festivalului.

Suflet - 12 decembrie Foto: Festivalul Filmului Kazah

Partenerii evenimentului sunt Institutul Francez/Cinematograful Elvire Popesco și Studioul Kazakhfilm. Biletele, în valoare de 15 lei, pot fi achiziționate de la casieriile cinematografului Elvire Popesco sau online de pe site-urile de vânzare bilete. Accesul publicului este gratuit pe 10 decembrie, la gala de deschidere a festivalului.

Despre Kazahstan

Istoria bogată a acestui stat situat în Asia Centrală datează din epoca de piatră, când triburile nomade au început popularea regiunii, dar abia la începutul secolului al XV-lea a luat naștere identitatea kazahă.

În prezent, Republica Kazahstan se situează pe locul 9 în clasamentul ţărilor cu cele mai întinse suprafeţe și are o populație diversă, cuprinzând peste 130 de grupuri etnice (datorită deportărilor masive din epoca lui Stalin) și peste 18 milioane de locuitori.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile