Hai pe Plaja de Carte din Vamă, să urmărim cel mai bun film românesc din 2017 împreună cu actorii

Share
646
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Zhifei Zhou

Un film extraordinar, proiectat pe cea mai mișto plajă din Vama Veche, în prezența regizorului și a actorilor - ce-ți poți dori mai mult de la viață?

Plaja de Carte e locul din Vamă unde cultura și distracția se îmbină perfect într-un mediu plăcut și relaxant. E amplasată chiar lângă cherhana, în capătul dinspre 2 Mai, lângă plaja de nudiști. Răsfoind prin recenziile de pe Facebook, ajungi să crezi că locul ăsta e fix raiul pe pământ: „nu un loc, ci un vis împlinit”, „locul din Vamă cu un farmec și o eleganță aparte”, „nu există alt loc mai frumos pe litoralul românesc”, „The best beach place to chill in Vama Veche”.

Poate ți se par exagerate toate laudele astea, dar Plaja de Carte s-a remarcat de la bun început: în 2013, cu sprijinul editurii Litera, a devenit prima bibliotecă pe plajă din Europa. Ulterior au contribuit și RAO, Humanitas, Herg Benet, All, Nemira, Trei sau Polirom (printre altele) și s-a ajuns la o gamă cât se poate de variată și de tentantă pentru bibliofili.

Odată cu trecerea timpului, dat fiind profilul cultural-educațional, în cadrul plajei au început să-și facă loc tot felul de evenimente artistice: lansări de carte, concerte de muzică clasică, proiecții de filme etc. Și competițiile sportive sunt la ele acasă: Plaja de Carte a găzduit recent un campionat de Petanque, joc practicat încă din Antichitate.

Vara asta, Plaja de Carte ne surprinde cu o inițiativă genială: proiecția în aer liber a filmului „Un pas în urma serafimilor”, marele câștigător al Galei Gopo 2018. Invitați speciali sunt regizorul Daniel Sandu și patru dintre actori: Ștefan Iancu, Ali Amir, Ștefan Mihai și Cristian Bota. Proiecția are loc sâmbătă, 4 august, la ora 21.30.

Foto: Plaja de Carte

Dacă ai încredere în criticii de la Gopo, „Un pas în urma serafimilor” e de departe cel mai bun film românesc al anului trecut. Marele câștigător al galei s-a întors acasă cu 9 premii, printre ele numărându-se statuetele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cei mai buni actori în rol principal și secundar.

Lăsând asta deoparte, l-am văzut și eu la cinema, deși eram sceptic în privința filmelor românești. Ți-l recomand din toată inima – mi-a redat complet încrederea în cinematografia autohtonă și chiar zic că-și merită trofeele. Am vorbit mai pe larg despre film aici.

Ai ce urmări, ai oameni mișto cu care să socializezi, ai băuturi reci la barul de pe plajă, chiar și o omletărie deschisă anul ăsta. O să ne umplem burțile cu omlete delicioase pe malul mării.

Hai, ne vedem pe Plaja de Carte pe 4 august?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile