Începe Bărbați pe Mătăsari, event-ul care-și propune să arate vulnerabilitatea masculină ca o expresie a curajului

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Bărbați pe Mătăsari

Femei pe Mătăsari a sărbătorit 8 ediții, iar scopul a fost acela de a schimba percepția asupra zonelor adiacente centrului Bucureștiului.

Festivalul s-a dovedit unul reușit, care a generat schimbare pozitivă, așa că era firesc să apară și varianta Bărbați pe Mătăsari - festival dedicat pasiunilor și meseriilor pe care le practică cu precădere bărbații.

Eventul va avea loc în perioada 20-21 octombrie și ești încurajat să-l privești ca pe o extindere a festivalului inițial și ca pe o ediție unde strada va găzdui mici meșteșugari, artiști și artizani, afaceri conduse de bărbați care au înțeles orașul și care-l transformă într-un loc mult mai frumos și prietenos.

Te așteaptă multe surprize frumoase (mai multe detalii aici), iar una dintre ele este - Conferințele Bărbați Pe Mătăsari: Despre Vulnerabilitate.

În fața ta, moderați de Ioana Cristina Casapu, vor vorbi:

Conferințe
  • Adi Bulboacă
  • Ionuț Grama
  • Andrei Pungovschi
  • Robert Rațiu
  • Eugen Rădescu

Scopul este acela de a explora poveștile reale ale oamenilor care, prin discursul lor personal, cultural și social remodelează felul în care comunicăm și construim spații sigure și confortabile în care Boys Don’t Cry rămâne un film, și mai puțin un reper de masculinitate.

Uite despre ce e vorba, așa cum o spun chiar organizatorii:

"Boys Don’t Cry, am auzit de atâtea ori, cei mai mulți dintre noi încă din familiile noastre, și mai apoi la școală, între prieteni, la servici, în media, în relații, cât și, cel mai adesea, între cei patru pereți ai conștiinței noastre. Cu toate că adesea, am simțit nevoia să plângem, să vorbim, să fim sensibili sau să exprimăm emoții pe care n-am știut foarte bine cum să le numim.

Masculinitatea, am ajuns să învățăm, însă, nu este definită de agresivitate, de sex, de putere sau de absența emoțiilor, ci de curajul de a fi propria persoană și de a exprima cine suntem, dincolo de toate, ca oameni.

Suntem la fel în emoții, în idealuri și în nevoia de a fi acceptați și rescunoscuți ca ființe autentice. Patriarhatul ne afectează indiferent că suntem femei sau bărbați. Iar vulnerabilitatea este cheia prin care redefinim comunicarea, indiferent de gender, și ne exprimăm esența ca oameni.

La prima ediție Bărbați pe Mătăsari aducem în prim plan vulnerabilitatea ca expresie a curajului de a ne exprima pe noi înșine, așa cum suntem, și de a ne accepta valorile, nevoile și sensibilitățile care ne fac autentici."

Cred ca a venit vremea să avem și un astfel de event și să explorăm această vulnerabilitate masculină, care chiar există, poate, de multe ori, ascunsă printre stereotipuri.

Câteva mostre ai aici:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile