Moscova Underground - imagini cu tineri ruși beți, de la party-urile unde tu nu vei ajunge vreodată

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
26
Tweet

Când vine vorba de putere în Rusia, Putin este omul pe care-l cautăm - el a condus țara, fie ca președinte, fie ca prim-ministru, încă din 1999, așa că tinerii care s-au născut în 2000 (și după) înțeleg viața doar sub guvernarea lui.

Dacă vrei să definești Rusia modernă, atunci trebuie să te gândești la o corupție fără margini, la o libertate civilă limitată și la o ură profundă a guvernului față de comunitatea LGBT. Mișto, nu? Nu.

În toată această realitate sinistră, noaptea, pe străzile Moscovei, tinerii încearcă să uite aceste adevăruri și petrec prin cluburi și baruri obscure.

Photo: Arnold Veber / http://cargocollective.com/evcore

Seria "Last Night I’m Done", fotografiată între 2014-2015 de către Arnold Veberm, ne arată cum și-o ard tinerii ruși și încearcă să ne explice vizual de ce beau atât de multă votcă și de ce sunt atât de nefericiți și depresivi.

Am vorbit cu Veberm despre "Last Night I’m Done", tinerii ruși și party-urile sub regimul lui Putin. Te invit să vezi o altfel de lume:

Photo: Arnold Veber / http://cargocollective.com/evcore

Cum arată scena de rave din Moscova? Este o mișcare mainstream sau o subcultură?

Depinde de cum definești rave-ul. Poate fi vorba de dans timp de două zile, fără pauză, sau o petrecere normală care durează până la 10 dimineața, a doua zi. În urmă cu doi ani, rave-urile aveau loc în fiecare week-end.

Petrecerea începea la 11 noaptea și se termina la 6 seara, a doua zi. Muzica techno era de bază. Acum, în 2018, lucrurile au devenit mai calme. Foarte mulți organizatori de event-uri nu mai pot să ține party-urile foarte mult, deoarece atrag atenția poliției. Toate petrecerile se termină acum la 10 dimineața.

Photo: Arnold Veber / http://cargocollective.com/evcore

Îți numești tinerii din poze "fictional heroes" - ce înseamnă mai exact asta?

În acest context, eroul este cel care-l direcționează pe privitor de-a lungul proiectului foto, deoarece îi oferă acestuia posibilitatea de a vedea ce se întâmplă mai exact la aceste petreceri.

De ce crezi că există această mentalitate de - fără-viitor?

Este dificil să te gândești la viitor când lucrurile se schimbă atât de repede. Viitorul este în ceață, așa că prioritățile țin de moment.

De ce ai ales titlul "Last Night I’m Done"?

Dacă l-aș traduce în rusă, atunci ar înseamna "Yesterday I was everything", iar dacă aș traduce literal, ar însemna "Yesterday I was done, everything over or over". În Rusia, asta înseamnă condiția aia în care oamenii beau foarte mult și deja nu mai pot controla nivelul beției.

Photo: Arnold Veber / http://cargocollective.com/evcore

S-a schimbat ceva la nivel social/politic sau cultural din 2014-2015?

Legile au devenit din ce în ce mai absurde. Spre exemplu, oamenii sunt trimiși la închisoare pentru anumite postări pe Facebook. E mult mai greu de trăit aici, dar oamenii nu răspund activ la asta.

Nu avem niciun protest și nimeni nu știe cum să facă față guvernului. Protestele pașnice n-au niciun efect, iar oamenii nu sunt încă pregătiți pentru violențe. Nimeni nu vrea să meargă la pușcărie.

Cum manipulează guvernul tinerii?

Cărțile de istorie sunt scrise de stat, iar contextele sunt foarte bine alese și editate. Dacă sapi adânc, vei observa cum există foarte multe dovezi despre cum copiii sunt implicați activ în politică, iar profesorii permit asta. Educația este folosită pentru a controla mințile cetățenilor.

Guvernul se bazează pe tradiții, așa că există o repulsie puternică față de arta contemporană, deoarece creează un context pentru critici. Manipularea este aceea de a-i distrage pe tineri și pe cetățenii obișnuiți de la viața de zi cu zi.

Cred sincer că guvernul are o dorință concretă de a-i vedea pe oameni leneși, uitându-se de pe canapea la fotbal, decât de a-i vedea preocupați de acțiunile guvernului. Avem o cultură bine înrădăcinată în alcoolism. De fiecare dată când avem o zi liberă bem. Așa-i tradiția.

Scena tehno este un loc de libertate sau un loc în care tinerii fug de cotidian?

În cazul meu, aș spune că realitatea este contextuală. Adică background-ul tău cultural și social face parte din tine. Totul se leagă cu tine și nu poți merge nicăieri fără să scapi de toate astea.

Dar dacă vorbim exclusiv de fenomenul petrecerilor, atunci să știi că depinde de fiecare individ în parte. Pentru unii este libertate, pentru unii o formă de a scăpa de realitate. Mulți sunt doar simpli observatori.

Este scena de rave din Moscova una extraordinară - dacă e s-o comparăm cu alte țări?

Nu am oportunitatea de a compara scena de rave de aici cu alte țări. Este greu pentru mine să compar ceva care este doar în capul meu.

Cred că rușii beau mai mult alcool, dacă ne referim la party-urile din Moscova. Însă avem și multe event-uri care sunt foarte clean, energice și europene.

PS: articol apărut original pe NOIZZ Germania.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde