NexT Fantasia, event-ul unde ești invitat să te lași fermecat de Sânziene

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Ne vedem la cinema în aer liber Foto: Christopher Langen / unsplash.com

Ce-ai spune dacă ziua de 24 iunie (pică într-o sâmbătă), începând cu ora 18:00, ar fi despre prieteni, timp petrecut în natură și scurtmetraje sub clar de lună?

Dacă îți place cum sună ideea, atunci îți voi povesti despre ce înseamnă asta mai exact - e vorba despre o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT, organizată de Festivalul Internațional de Film NexT.

NexT Film Festival Foto: NexT Film Festival / Facebook.com/NexTFilmFestival

Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

Te-am vrăjit până aici sau nu?

Dacă da, află că vorbesc despre NexT Fantasia - inspirat de celebra animație a studiourilor Disney din 1940, titlul secțiunii nu se referă doar la conținutul scurtmetrajelor, ci și la modul în care dragostea pentru filme scurte se îmbină cu plăcerea de a ieși în natură, într-un loc, pe cât de frecventat, pe atât de atipic pentru un astfel de eveniment, transformat cu această ocazie într-o feerie urbană.

Next Fantasia

Totul se întâmplă imediat după Noaptea de Sânziene și este gândit ca o prelungire a acestui eveniment. Cool, huh?

Programul NexT Fantasia:

În această noapte nebună, vei avea parte de 5 scurtmetraje care tratează lumi fantastice, distopice sau cel puțin magice.

În The Absence of Eddy Table un băiat este aruncat printr-un tub într-o lume cu vegetație fantasmagorică unde se îndrăgostește de o fată misterioasă care ascunde niște secrete întunecate.

Tot despre dragoste este vorba și în animația suprarealistă Love, un sentiment copleșitor care dă peste cap o întreagă planetă.

Pe o altă planetă ne duce și Amalimbo, pe urmele unei fetițe care încearcă să înțeleagă moartea prematură a tatălui ei.

NexT Film Festival

În Malesh trei femei care locuiesc la capătul unei păduri vrăjesc niște bărbați, iar în Leshy o altă pădure este luată în stăpânire de creaturi magice.

Sigur va fi o atmosferă blăniță și de basm, iar concertul live al celor de la TRAVKA va fi cireașa de pe tort.

Dacă până în punctul ăsta ești invitat să vii de acasă cu păturici și să stai cât mai comod și relaxat, în timpul show-ului, mai mult ca sigur te vei ridica în picioare să dansezi.

Forever Young:

Tot la capitolul fantezie se înscrie și programul de mai sus - acesta va avea loc pe 25 iunie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 17:30.

Forever Young aduce spectatorilor o serie de scurtmetraje ce surprind momente intense din viața unor personaje aflate la vârsta adolescenței, într-un continuu du-te vino între copilărie și maturitate sau spontaneitate și viață adultă.

NexT

Nu atât de cinice precum un adult, însă nicidecum la fel de naive ca un copil, personajele acestui program fascinează prin imprevizibilitatea răzvrătirilor împotriva regulilor, candoarea și intensitatea poveștilor de dragoste pe care le trăiesc sau amploarea drumurilor inițiatice alambicate pe care sunt nevoite să le străbată.

Fie că vorbesc despre interiorizarea suferinței în urma pierderii unei persoane dragi (Rest in peace), despre descoperirea propriei persoane prin intermediul unor timide căutări sexuale (Retrosexe, Kosmos sau Mutans), despre relații de familie complicate, (Birds and the bees și The Incapables) sau despre competitivitatea unui mediu în care a fi câștigător este totul (Crack), cele 7 scurtmetraje din secțiunea Forever Young reușesc să transforme în emoție incandescența iconică a unor momente cheie din viața unui adolescent.

NexT Film Festival

Un week-end plin și magic se lasă peste București, iar noi vom fi prezenți să ne bucurăm de el. Tu ce zici, ne vedem acolo sau nu?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile