Primul mural din Europa care purifică aerul este în Roma și vrem și la București unul la fel

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
69
Tweet
Foto - Hunting Pollution

Roma se poate mândri cu o formă de artă extraordinară, una care are efecte pozitive asupra sănătății cetățenilor.

La intersecția dintre străzile Via del Porto Fluviale și Via delle Conce, vei descoperi cel mai mare mural verde din Europa.

Poartă numele de Hunting Pollution și ocupă o suprafață de 1000 de metri pătrați, iar partea cu adevărat impresionantă este că pictura curăță la fel de mult aer cât poate filtra o pădure de 30 de copaci.

Mural Roma

Muralul este realizat de Federico Massa aka Iena Cruz și simbolizează un stârc, o pasăre pe cale de dispariție - ideea desenului este aceea de a trage un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu.

Practic, animalul nu doar că-și vânează prada, dar și poluarea, într-una dintre cele mai traficate intersecții din oraș.

Muralul ajută mediul înconjurător deoarece este realizat cu ajutorul unei vopsele speciale - Airlite - aceasta transformă gazele periculoase, precum oxizii de azot și oxizii de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați fie de apa de ploaie, fie de umiditatea din aer.

Iena Cruz a terminat proiectul în 21 de zile, iar asta pentru că vopseaua folosită se usca complet în 4 ore, așa că a fost nevoit să lucreze contra-timp.

Artistul speră să facă astfel de lucrări în toată lumea, în special în State, locul de unde provine. Personal, mi-ar plăcea să facă o oprire și la București, pentru că tare am avea nevoie de aer curat.

Muralul din Roma a fost comisionat de Yourban2030, o organizație non-profit feminină care vrea să atragă atenția asupra problemelor de mediu prin intermediul artei, cinematografiei, fashion-ului și muzicii. Mișto, nu?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile