S-a deschis prima bibliotecă într-un aeroport din România, ca să nu mori de plictiseală cât îți aștepți avionul

Share
118
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Charlie Read

Și ca să nu mai arunci cu banii în stânga și-n dreapta pe la Duty Free-uri.

Aeroportul Internațional Sibiu a devenit miercuri dimineața primul aeroport din România dotat cu bibliotecă. Lasă magazinele inmedio de unde-ți cumpărai cărți până acum – vorbim despre o bibliotecă adevărată, de unde doar împrumuți cartea și ar fi ideal s-o și returnezi la un moment dat.

Proiectul a prins contur mulțumită Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, de pe rafturile căreia provin toate cărțile ce așteaptă acum să fie răsfoite în aeroport: „Cele 1.500 de unităţi de bibliotecă care alcătuiesc fondul de carte în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, sunt puse la dispoziţia pasagerilor Aeroportului Internaţional Sibiu, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spaţii neconvenţionale şi a petrecerii timpului de aşteptare într-un mod plăcut şi util”, aflăm dintr-un comunicat oficial.

Bun, mișto proiect, dar ce te faci dacă pur și simplu UIȚI s-o returnezi? I se poate întâmpla oricui, nu neapărat din rea-voință. Ce, te saltă pentru furt agenții de securitate? Nici pe departe. Reprezentanții Bibliotecii ASTRA lasă de înțeles că ar fi chiar bine să n-o mai returnezi vreodată:

„Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, inițiatoarea proiectului, recomandă returnarea volumului, atunci când este posibil, oferind două variante: în raftul din aeroportul sibian sau la sediul central al Bibliotecii! Când acest fapt nu este posibil, cărții îi rămâne statutul de «ambasador al Bibliotecii publice sibiene» într-o casă, într-o școală, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-o altă colecție de carte, acolo unde este nevoie de ea, conectând personajele lumii într-o rețea de cititori «made in Sibiu»”.

Drăguț, drăguț. Dar hai să le returnăm, totuși. Fondul de carte e limitat și provine din donații, deci nu ar pica bine să se golească rafturile definitiv.

Bravo organizatorilor pentru campania „Citeşte şi descoperă Lumea”! Sper să fie un succes, ca să împrumute modelul ăsta și celelalte aeroporturi, gări sau autogări din țară. Poate vedem în curând mini-biblioteci și prin stațiile RATB – la cum se mișcă autobuzele, ai timp să citești 2-3 capitole în stație, apoi restul cărții până ajungi la destinație.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile