"Scrie despre tine" lansează cursurile online - învață să-ți scrii povestea, indiferent dacă ai experiență sau nu

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Foto ilustrativ

Ce zici dacă ți-ai scrie povestea, iar apoi ea ar fi transformată într-o piesă de teatru? Pare imposibil? Nu, nu este și nici nu ai nevoie de experiență în domeniu pentru a face așa ceva.

Școala de dramaturgie și scenaristică "Scrie despre tine" fix cu asta se ocupă, iar acum poți să-i urmezi cursurile și online.

"În luna decembrie vrem să îi cunoaștem pe toți cei care nu pot participa la atelierele noastre, din cauză că locuiesc în alt oraș/altă țară sau pur și simplu nu pot ajunge.

Deschidem înscrierile pentru un curs online de scriere dramatică în care poți învăța cum să dezvolți scenarii inspirate de povești personale.

Dă-ne un mail între 11 și 20 decembrie pe scriedespretine@gmail.com cu subiectul "Curs online" și vom stabili împreună programul de participare și opțiunile de lucru în funcție de nevoile tale specifice de dezvoltare creativă", spun organizatorii.

Foto ilustrativ

Cursul la distanță îți va da o metodă de scris, cu părți teoretice și părți practice, teme de scris individuale (cu o frecvență adaptată programului tău) și te va ghida în dezvoltarea unei povești într-un ritm constant de lucru și unde esențial este să scrii cu plăcere.

Experiența anterioară în domeniul artistic nu este necesară.

Școala de dramaturgie și scenaristică "Scrie despre tine" este prima școală dedicată celor care vor să își povestească realitatea în scris, indiferent de experiența anterioară în domeniu.

Ei cred în autori noi și în scenarii din prezent. Fragmente din textele dezvoltate în atelier vor fi prezentate în spectacole lectură în vara 2018.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto ilustrativ

Background:

"Școala Scrie despre tine" este o continuare a inițiativei începută în 2010 de regizoarea Vera Ion și actorul Sorin Poamă prin proiectul independent "Scrie despre tine".

Atelierele desfășurate în cadrul acestui proiect au avut loc în București între 2010 și 2017, perioadă în care trainerii (Vera Ion, Sorin Poamă și, din 2014, Alina Medoia și Octavian Dan) au lucrat cu sute de oameni care au format în timp o comunitate creativă.

Pe parcursul acestor 7 ani, trainerii au dezvoltat o metodă de lucru care combină exerciții de scris și actorie într-un proces practic de dezvoltare de scenarii.

Proiectul a produs până acum 7 spectacole de teatru, 8 scurtmetraje și 20 de scenarii inspirate din experiențe reale.

"Singura constantă a demersului nostru este să înveți să devii autonom ca povestitor, să îți placă să lucrezi și să o faci fără să te gândești dacă e greșit sau corect. Nu livrăm rețete creative. Singura busolă este miza ta de a spune o poveste și disponibilitatea de a lucra în echipă, de a menține o etică de lucru și de a depune efort pentru ca cea mai bună variantă a acestei povești să ajungă la public", spun trainerii Vera Ion și Sorin Poamă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile