Sincere Skin: contul românesc de Instagram care-ți arată piele "pe bune" și cum să-ți iubești imperfecțiunile

Share
40
Tweet

În marea de poze aproape perfecte din vacanță, să vezi niște piele autentică, fără filtre, nu ți se întâmplă în fiecare zi. Serile trecute am descoperit, pur întâmplător, un cont de Instagram care se diferenția clar de monotonia unui newsfeed previzibil.

Sincere Skin este un fel de manifest într-o societate care pune mai mult accent pe perfecțiune și mai puțin pe realitate.

Sub descrierea "The art of imperfect bodies", tipa asta îți prezintă aspecte normale cu care probabil și tu te-ai confruntat la un moment dat, cum ar fi celulită, cicatrici sau vergeturi și îți demonstrează cât de frumoase sunt de fapt.

Are 24 de ani, locuiește în București, face un master la Aerospațială, îi place să fotografieze și să deseneze și rămâne anonimă, pentru a nu strica magia contului care nu e despre ea, ci despre noi toți.

Am luat-o la întrebări despre Sincere Skin, acest concept nou care promovează normalitatea corpului uman, prin poze cât se poate de naturale.

De la ce a pornit conceptul Sincere Skin și care este motivul pentru care l-ai creat?

Conceptul a pornit sincer din plictiseala unei dimineți de duminică. Eram cu prietenul meu și am început să îi fac niște poze fără un scop anume.

El se plângea de aspect, iar eu eram fascinată de cât de frumos se pot vedea detalii precum: degete roase, vergeturi etc.

Mai târziu în ziua respectivă, am hotărât să îmi fac și mie câteva și să le postez în spatele acestui nume. Era sincer, era piele pe un feed interminabil de fete frumoase și, în plus, eram pe internet, deci puteam face orice.

Spune-ne ceva despre tine, cine ești tu când nu postezi poze care să ne crească self-esteem-ul?

Sunt studenta aia băiat-de-treabă de la Poli și sunt clovnul grupului meu de prieteni. Îmi place să fac oamenii să zâmbească prin autoironie și glume proaste.

Care este scopul contului tău și cum te aștepți să evolueze?

Scopul meu este să pun accentul pe defectele pe care oamenii le ascund din rușine sau din faptul că nu sunt conforme cu ceea ce se vede online. Să expun normalitatea corpului uman în care trăim cu toții.

Care sunt reacțiile pe care le-ai primit până acum vizavi de content-ul creat?

Sinceră să fiu, sunt șocată de reacțiile pozitive care nu se mai opresc. Nu mă așteptam să rezoneze atâtea persoane cu mine. Îmi e greu să dezvolt, pentru că sunt copleșită de mesaje de încurajare și de mulțumire și nu credeam că o să ajung aici atât de repede.

Cine poate să participe la proiect?

Absolut oricine dorește. Am transmis tuturor că îmi pot scrie în caz că au ceva pe suflet sau poate vor să îmi trimită o poză, o întrebare, absolut orice.

Ce planuri ai pentru viitor, îți propui să faci o serie sau să îl lași la un nivel minimalist?

Inițial voiam ușor, ușor să-mi dezinhib prietenii și prietenele sub perdeaua anonimatului și să îi fac să se simtă mai bine în momentul în care ar vedea reacții pozitive. Începând cu mine.

Însă lucrurile s-au mișcat incredibil de repede și nu pot să spun decât că mă las dusă de val, o să fac ceea ce simt în continuare și, după cum am mai zis mai sus, poate contribui oricine la contentul paginii.

Numește o carte, un film și o melodie care te inspiră.

Carte: Mecanica inimii de Mathias Malzieu

Film: Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Melodie: The Shrine/An argument de la Fleet Foxes și Shine on, you crazy diamond de la Pink Floyd (chiar nu mă pot decide)

Cum crezi că ar putea fi schimbată percepția asupra standardelor de frumusețe?

Nu doresc să schimb percepția deoarece, de ce să mint, și mie îmi place când văd la o gagică sâni perfecți, talia subțire, picioare lungi etc. Doresc doar să arăt oamenilor realitatea în care trăiesc și că nu există motiv să fii rușinat de faptul ca ai o vergetură, un păr crescut aiurea, celulită și altele care sunt privite oarecum taboo.

Cum crezi că se raportează românii la aceste standarde?

În afară de ce este promovat la televizor sau în ziare, mi se pare că românii sunt destul de okay cu trupurile lor și mă bucur când văd oameni dezinhibați pe stradă, la festivaluri, în cluburi sau la plajă.

Ce crezi despre reacțiile oamenilor la nuditatea de pe internet, în contextul în care multe poze artistice își iau ban pe Instagram sau Facebook?

Cei care se simt ofensați de un sfârc mi se par absolut ipocriți. Par genul de oameni care au cont comun de facebook cu nevasta/soțul sau iubita/iubitul și le este frică să nu cumva să-și ia un papuc sau tigaie peste ceafă.

Și să fim serioși, sigur trag cu ochiul la fata de la pagina 5 când stau pe wc. Ori ofensați, ori frustrați de faptul ca nu au curajul și le este frică să se exprime liber.

Desigur, mai este și cazul în care sunt extrem de pudici sau religioși. Ideea este că ar trebui să înțeleagă că report-ul poate fi înlocuit extrem de simplu cu unfollow-ul, scutind astfel niște nervi consumați aiurea.

Cum ai defini o femeie frumoasă?

Consider că o femeie sinceră, fericită și mulțumită face mai mult decât o femeie frumoasă. La fel și în cazul bărbaților. Să nu uităm de bărbați!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde