Sweet Damage Crew și un robot care pictează au realizat o lucrare de artă WOW pe clubul Expirat din București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
12
Tweet
Expirat

Începând de azi, de fiecare dată când vei ajunge în Expirat, vei putea să vezi o lucrare de artă complet inedită.

În cadrul Bucharest Technology Week (14-20 mai), cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din România, a fost pus la cale un experiment de zile mari - Man & Machine.

Ce înseamnă asta mai exact?

Echipa de grafferi de la Sweet Damage Crew și Sprayprinter, robotul inovator care pictează, au realizat, în timp record (4 zile), un portret de mari dimensiuni al cunoscutului matematician și informatician Grigore Moisil, pe peretele clubului Expirat din București.

"Campania Man & Machine este un manifest dedicat lui Grigore Moisil, desfășurat prin colaborarea a două entități, care au același spirit creativ însă abordări diferite.

Man & Machine este primul proiect de street art din România care îmbină arta umană și arta robotică - un concept vizionar, așa cum și Grigore Moisil a fost un vizionar și inovator al generației sale", a spus Răzvan Tucaliuc, CEE Group Diageo brands".

Man & Machine

La mai bine de un secol de la nașterea celui care a devenit părintele informaticii românești, Grigore Moisil primește un omagiu din partea oamenilor, pe de o parte, și a tehnologiei, de cealaltă parte.

Sweet Damage Crew se numără printre cei mai cunoscuți artiști urbani, cu zeci de proiecte de street art la activ menite să coloreze orașele gri ale României - atât în București, cât și în alte orașe din țară.

Ajutorul pentru grafferi a venit de la Sprayprinter, unul dintre cei mai performanți roboți care pictează și singurul din lume care poate realiza imagini la o scară atât de mare, într-un timp atât de scurt.

Grigore Moisil

Cine a fost Grigore Moisil

Grigore Moisil (10 ianuarie 1906, Tulcea – 21 mai 1973, Ottawa, Canada) a fost unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni români, considerat părintele informaticii românești, datorită invenției circuitelor electronice tristabile.

Grigore Moisil a contribuit semnificativ la realizarea primelor calculatoare românești și a avut contribuții remarcabile la dezvoltarea informaticii și la formarea primelor generații de informaticieni din România, fiind distins și cu premiul "Computer Pioneer Award", în 1996 (post-mortem).

Pe lângă cariera în matematică și știință, despre Grigore Moisil se știe și faptul că era înzestrat cu un simț remarcabil al umorului, existând mai multe vorbe de duh și anecdote cu acesta, multe regăsindu-se în cărțile pe care le-a scris sau în cele care s-au scris despre el.

Cine-i Sprayprinter

Sprayprinter folosește inteligența artificială pentru a realiza portrete pe baza unor fotografii.

Fără a avea pretenția că înlocuiește creativitatea umană, Sprayprinter a apărut mai degrabă din dorința de a oferi un ajutor mecanic artiștilor. Sprayprinter a fost lansat în anul 2016, ca un device care poate fi montat în capătul unui tub cu spray și care, controlat printr-o aplicație, permite oricui să creeze lucrări de artă de largi dimensiuni.

PS: Inițiativa a fost pusă la cale de J&B Rare Scotch, whisky-ul care continuă inițiativa de a aduce împreună generații diferite, cu același spirit.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile