Vedetele românești care te-au spălat pe creier la TV, dar de care n-ai să mai scapi niciodată

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
47
Tweet

Deschid foarte rar televizorul pentru că oferta nu este deloc variată și pe gustul meu, filmele difuzate de posturile-cheie sunt cele din 1900 toamna și, per total, mi se pare o pierdere inutilă de vreme.

Am o afinitate pentru Vocea României, mai bag uneori un desen animat pe Comedy Central și când n-am chef de internet, leșin la un film de pe HBO.

Dar eu nu sunt punct de referință pentru România, locul unde milioane de oameni se uită la TV și la HALUCINANTELE BREAKING NEWS de pe Realitatea sau România TV. În fine.

Era o vreme când mă uitam și eu la televizor, iar dacă e să fac o comparație între acele vremuri și prezent, voi observa, într-un mod deloc imprevizibil, că mă uit la aceiași oameni care erau la TV și cu 10 sau 15 ani în urmă. Întrebarea e - tu nu te-ai săturat să-i tot vezi?

Doar gândul că n-aș mai fi la TV mă face să mă simt...

An de an, o groază de tineri termină facultăți de profil și "vor să fie ca Andreea Esca" sau ca (regretabil) "Mircea Badea". Poate nu-s toți buni, dar oare unde se duc generațiile astea, că la TV nu-i văd?

Aceleași personalități obosite, învârtite, mega bine plătite apar peste tot, de la un moment dat am crezut că s-a sfârșit lumea și am rămas doar eu, Măruță, Pavel Bartoș, Smiley și Teo Trandafir.

Mă simt revoltată că oriunde m-aș uita la TV, dau peste aceiași oameni și nu înțeleg de ce - de ce nu aducem oameni noi, de ce nu investim în tineri talentați, de ce nu mai schimbăm macazul?

Poate cel mai fericit cuplu din RO

Înțeleg că poate roțile unui mecanism s-au pus în mișcare și că toată treaba asta are niște beneficii profitabile, dar, bai nene, e ca și cum ai mânca cartofi copți non-stop! Dar nu ți se mai apleacă?

Cât de confortabil și atașat e publicul de aceleași fețe de nu mai poți să-l desprinzi și să-i mai schimbi rutina - tu, post de televiziune mă refer?

Vocea României e prezentată de Bartoș, iar Smiley e jurat, ca apoi să-i aduci iarăși împreună la Românii au Talent. Andra e și în juriu și la Măruță, iar cel din urmă e atât de expirat, încât cred sincer că ai o problemă dacă tot nu-ți vine greață de la emisiunea lui penibilă.

Definiția expresiei - voi fi mereu aici

Gina Pistol credeam că are 35 de ani acum 15 ani, ca să aflu că are 35 de ani în prezent, deci practic femeia a trăit doar la TV.

Teo Trandafir nu mai e amuzantă de 20 de ani, dar tot o vedem, iar Răduleasca cred că o să apară la TV până când n-o s-o mai recunoaștem deloc din cauza operațiilor estetice; măcar atunci o să zic că au schimbat și aștia ceva.

Andreea Marin pur și simplu nu mai există, dar tot mai e chemată - pentru rating, sanchi - Cove e forever inutil, de la Surprize, Surprize încoace, iar Ana Maria Prodan este această KIM "fără păr frumos" de România.

Ce să fac, dom'le, dacă ăștia mă vor?

Florin Călinescu are 100 de ani și TOT E PERSONAJ CENTRAL LA TV - ba că-și dă părerea pe muzică, ba că are serial, ba că prinde, că gen el e băiatu' ăla rău, un fel de Simon Cowell mai sărăc, dar cu resurse inepuizabile.

Delia e la TV, e la radio, e în emisiunile de la radio, e la Sala Palatului sau la TNB pentru ăia bogați, e chemată la festivaluri și cântări, de zici că s-a terminat muzica românească la ea. Și atunci când nu-i Delia e Lori - prezentatoare, jurată, actriță, artistă, femeie puternică.

De ce toată lumea mă compară cu Loredana?

Da, îmi place de Lori de nu mai pot, dar chiar să fiu spălată pe creier să cred că nu mai există și altă tânără minunată în toată țara asta care să-i ia locul? BAM, și cred că și-a mai pus cineva întrebarea asta, că uite așa și-a făcut loc Irina Rimes în viața noastră. O gură de aer proaspăt!

Velea și Antonia sunt la orice emisiune mondenă, practic, sunt oriunde este o cameră care filmează. Sunt întrebați același lucru de 5 ani sau de când sunt împreună - cât de mult vă iubiți?

Bă nene, dacă-i tot vezi peste tot, dacă-i vezi părinți și aruncându-și priviri de "yamasha", mai schimbă și tu topica, vino cu ceva NOU dacă tot nu scăpăm de ei.

Altă întrebare

Dani Oțil și Dani Oțil 2, adică Răzvan numaiștucum, sunt Smiley și Bartoș, varianta Antena. Doar că primii mai sunt și amuzanți, uneori.

Adela Popescu și-a făcut loc în inima românilor de când era postul Acasă și Oana Zăvoranu era villain în telenovele, iar acum au reciclat-o și-au adus-o să prezinte o emisiune matinală despre care nu știu cum se numește și nici nu mă interesează, atâta vreme cât nu-i spunem la unison - Moartea Pasiunii.

Oare de ce se uită lumea la emisiunea mea?

Liviu Vârciu, Adelina Pestrițu, Ilinca Vandici, Cabral și alții care și-au continuat carierele în televiziuni pentru că "cineva a crezut în ei", mă fac să-mi pierd orice speranță în tot ceea ce putem include sub sfera TV-ului românesc.

Mai degraba m-aș uita la un reality show cu Maurice și Băduleasa, decât să-i mai văd pe toți cei de sus. Și nu o zic la caterincă!

Vedeta ta preferată

Știi cum e? Atât se poate în România. Am înțeles că noi nu avem vedete - pur și simplu nu avem vedete de care să ne pese - tabloidele au fabricat vedete, apoi și-au băgat coada și televiziunile și uite așa de ani de zile ajungem să ne învârtim în cerc, printre aceleași nume și aceleași figuri, ca și cum am fi într-un montagne russe al groazei din care nu ne mai dăm jos niciodată.

Oare mă mai primesc la TV și când n-o să mă mai recunoască nimeni?

Atât se poate, prieteni, și, cel mai probabil, o sa ajungem să ni se facă priveghiul în timp ce Adela Popescu va prezenta mondenitățile matinale, la 70 de ani, iar Smiley va fi invitatul special LIVE de la emisiune.

Am crescut și am trăit cu ei, de ce nu ne-am duce pe ultimul drum tot împreună? Că așa-i televiziunea din România, o căsnicie obosită pe care ne-o asumăm tâmpit, la bine și la rău.

PS: acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare...

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

romanesti raluca badulescu mihaela radulescu smiley bartos lori
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde