10 apps-minune care te ajută să nu mai fii anxios și stresat

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
41
Tweet

Fie că vrem sau nu, anxietatea și stresul merg mână în mână cu viața noastră cotidiană - avem puțin timp și o groază de lucruri de rezolvat.

Încercăm pe cât posibil să le gestionăm pe toate, asta până realizăm că nu putem să ne multiplicăm și că, la bază, toți avem doar 24 de ore într-o zi.

Stop, Breathe & Think

Normalitatea asta ușor disfuncțională pe care ne-o ducem în trup și suflet nu este general valabilă și mulți sunt cei care clachează și ajung să se simtă copleșiți de viață și tot ceea ce înseamnă ea.

Vorbim atât de des despre anxietate, încât nu știu câți ne gândim serios la asta și la faptul că este o condiție medicală care se poate manifesta prin sentimente de frică și neliniște, la care se adaugă palpitații, stres sau transpirație.

10 apps-minune Foto: Kukyh Himawan Samudro / unsplash.com

La nivel de populație, 25% suferă de anxietate care ar necesita un tratament într-o anumită perioadă a vieții lor, iar 25% au o anxietate mai puțin severă. Bonus, adăugăm și STRESUL.

Dacă vrei să ai un moment de respiro și să înveți să te echilibrezi sau poate chiar să te înțelegi mai bine și să te calmezi, atunci aruncă un ochi pe lista de aplicații de mai jos.

Am ales pentru tine 10 apps-minune care te vor ajuta să nu mai fii anxios și stresat. Merg atât pe Android, cât și pe iOS, așa că te invit să le încerci și să te joci cu ele.

Abia aștept să-mi spui cum ți s-au părut:

Headspace

Headspace

Aplicația asta este ca un "abonament la sală pentru minte" și îți prezintă tot felul de tehnici de meditație care să te ajute că faci față stresului și anxietății. Headspace promite să te facă să te simți mai bine și să fii mai mulțumit, tu cu tine, în general.

Headspace

Funcționează ca un antrenor personal al minții și-ți oferă exerciții de 10 minute axate pe mai multe domenii ale vieții tale - sănătate, randament sau relații.

Partea mișto este că îți ține evidența și dacă te descurci bine îți oferă recompense. Nu e gratis, însă este printre cele mai populare aplicații de genul, așa că merită să te abonezi.

Headspace

What’s Up?

Dacă ești anxios (și nu numai) este important să înveți cum gândești și cum gândurile tale îți pot afecta emoțiile. Atunci când vorbim despre "controlul asupra anxietății", asta poate însemna diferența dintre un atac de panică și modul rațional și limpede prin care abordezi o frică sau o problemă.

Aplicația te ajută să identifici pattern-urile negative de gândire și sursa anxietății lor. What’s Up? include tehnici de respirație, citate pozitive, forumuri și chiar un joc. Practic, atunci când simți că nu-ți mai găsești echilibrul, app-ul ăsta e doctorul tău virtual.

What's Up

Happify

Aplicația asta își propune să te învețe să ai emoții pozitive prin exerciții și joculețe realizate pe baza unor cercetări psihologice. Rezultatele se văd pe termen lung, încă cei care și-au instalat-o și au dat review-uri despre ea, au spus că în două luni de când s-au apucat s-o folosească, au devenit mult mai fericiți.

Happify

Stop, Breathe & Think

Oprește-te, respiră și gândește - fix despre asta e vorba în aplicația asta. Vei avea la îndemână toate resursele necesare ca tu să iei o pauză, să începi să respiri și să te gândești. Simplu, nu? Nu ești singur, ci ai mai multe tipuri de medidații ghidate care sunt realizate pentru a te ajuta pe mai multe planuri. Ideea principală este să înveți să te concentrezi pe tine.

Stop, Breathe & Think

Colorfy

Hype-ul creat în jurul cărților de desenat nu mai este niciun secret și nici faptul că acestea sunt instrumente utile în lupta cu stresul.

Însă, dacă ești printre cei care și-au cumpărat o astfel de carte, spune-mi - cât ai desenat și cât din ea a rămas neatinsă?

Colorfy

Dacă te simți cu musca pe căciulă, atunci îți prezint Colorfy. Are zeci de pagini de colorat, e ușor de folosit și eliberează stresul. Cum sună?

Colorfy

7 Cups

Ai nevoie să vorbești cu cineva? Atunci 7 Cups e aplicația potrivită pentru tine. Aici găsești "ascultători" pregătiți și activi să vorbească cu tine, fie via sms, fie online. Sunt aici să te ajute să treci peste momentele dificile, așa că poți apela la ei.

7 cups

Pacifica

Cu aplicația asta ai parte de sfaturi psihologice oricând simți nevoia. Te va ajuta să-ți calmezi mintea și nervii prin relaxare, respirație și tehnici de meditație.

Plus de asta, te ajută să-ți monitorizezi activitatea dintr-o zi, astfel încât să vezi cum e afectată de gândurile și sentimentele pe care le ai sau de factorii exteriori.

Pacifica

Lantern

Înainte să faci parte din Lantern, programul îți va da un test pentru a vedea care sunt punctele tale strong și care sunt cele slabe. Apoi, aplicația îți va oferi sesiuni personalizate de dezvoltare personală, într-un mod constant.

Ideea de bază este să ajungi la cea mai bună variantă a ta, lucrând la aspectele personalității tale care necesită îmbunătățiri. App-ul a fost făcut de cercetătorii de la Universitățile Penn State, Stanford și Washington. E gratis, așa că ești liber s-o încerci și să vezi despre ce e vorba.

Lantern

How Are You

Uite, asta e o întrebare pe care nu ar trebui s-o tratezi "light". Ar trebui să-ți răspunzi zilnic, într-un mod complet sincer.

App-ul te va ajuta să te analizezi mai bine, astfel încât să-ți dai seama ce te stresează și când devii anxios. Abia când vei înțelege pe deplin sursa problemelor tale, abia atunci le vei putea înfrunta cu adevărat.

How are you

Breathe2relax

Atunci când vrei să te relaxezi, e foarte important să știi să respiri. App-ul de mai sus fix asta te învață și aparent o face foarte bine. Îți permite să-ți analizezi nivelul de stres și-ți oferă și grafice și filmulețe astfel încât să înțelegi consecințele acestuia și cum poți să te eliberezi de el.

Breathe2relax

BONUS:

Seven-Minute Workout: sportul face minuni, însă nu toți cei care se simt anxioși au și o oră la dispoziție pentru a face mișcare. Seria de exerciții pe care aplicația asta ți-o propune poate fi făcută oricând - ai nevoie doar de un scaun, un perete și propria ta greutate. Mișto, nu?

7 minute workout

Calm: o aplicație foarte nice și ușor de folosit atunci când te simți anxios. Are peste 25 de sunete menite să te calmeze (de la ploaia care cade pe frunze și până la lemnele care trosnesc la foc) și programe gratis care te învață cum să meditezi corect.

Calm

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

apps aplicatii anxios stresat minune
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde