Am spart 400 lei pe Uber Eats să vedem cum funcționează serviciul ăsta

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
155
Tweet

Uber Eats a ajuns în România și cum ne place să testăm lucruri, am zis să vedem și noi despre ce e vorba. Ne-am adunat la redacție, n-am venit cu mâncare de acasă (sau dacă am venit, am lăsat-o pe ziua următoare, oh) și ne-am strâns frumos în cerc, organizat, pentru a hotărî de unde și ce ne comandăm.

Înainte de a-ți povesti despre cum a fost prima noastră comandă cu Uber Eats, hai să te mai introduc puțin în temă, în cazul în care nu știi despre ce e vorba - serviciul global de mâncare îți oferă posibilitatea de a-ți comanda preparatele dorite din aplicația Uber Eats sau de pe site-ul ubereats.com.

Stai chill, că nu-i advertorial articolul ăsta

"Vei avea de ales dintre sute de opțiuni proaspăt preparate și livrate în siguranță, într-un timp mediu de livrare de sub 40 de minute, cu obiectivul de a ajunge la sub 35 de minute în scurt timp.

Peste 100 de restaurante din București s-au alăturat proiectului, așa că 7 zile din 7 ai de unde alege, indiferent ce-ți dorești să mănânci", anunța comunicatul oficial.

Booon. Revenind la ziua de azi - zis și făcut. Am deschis aplicația și ne-am pus pe treabă.

Pipera, sediul nostru, frumos, fin

Am realizat destul de rapid că putem alege doar din restaurantele din zonă - noi, din Pipera, n-am putut să comandăm pizza de la Unirii, par example. Nu știm dacă se va lucra și la aceste opțiuni, dar ar fi marfă. Urmând ca apoi să realizăm că nu putem comanda din mai multe locuri într-o singură comandă plasată prin aplicație.

On the good side, app-ul funcționează foarte ușor și e mega simplu de folosit. Plus de asta, sunt mulți cei care fac Uber Eats pe biclă, ceea ce înseamnă mai puțină aglomerație în trafic și mai puțină poluare. Cool, huh?

Hop, stai așa, că a venit!

Suntem siguri că serviciul se va îmbunătăți cu timpul, însă până una alta, pentru o primă comandă la câteva zile de la lansare, lucrurile au fost OK.

Comanda ne-a fost adusă la corporație de Emanuel, un tip simpatic, student în Capitală.

Ne-a povestit cum face Uber Eats încă de la lansare, adică de aproape 2 săptămâni, și că muncește în jur de 2-3 ore pe zi. Îi place cum stă treaba, deoarece "sunt student și îmi permite timpul", plus că merge cu bicicleta și se strecoară brici la orele de vârf.

Hei, salut, Emanuel!
Chit-chat relaxat

Cel mai lung drum pentru el, de până acum, a fost unul de 6 km, iar livrarea care a durat cel mai mult, pe bicicletă (mai exact, timpul scurs din momentul în care curierul a luat mâncarea și până a dus-o la destinatar), a fost una de 20 de minute.

Ce-ai adus, boss, aici?
Let me grab that

Hai să n-o mai lungesc aiurea și te invit să citești părerile colegilor mei depre Uber Eats, cu bune și cu rele, așa cum e și-n viață!

Mai ceva ca Moș Crăciun...
Mâncarea e aici, totul e bine acum!

PS: Mâncarea am comandat-o de la Japanos și ne-a cam plăcut!

Boss, hai la masă!

Cristian

Uh, uh, uh,

Uber Eats e marfă. Dacă ești genul ăla căruia îi e lene să se miște din pat ca să-și încarce telefonul, sigur o să vrei să încerci noua variantă de Uber. Mă rog, nouă-n România, că e deja pe piață de ceva timp prin țările străine cu care ne comparăm mereu.

Despre Uber Eats-ul românesc - numai de bine: aplicația e nicey, ai destul de multe opțiuni cu locuri de unde să-ți iei covrigei, înghețată, sushi sau băuturică. Timpul de așteptare a fost mai mare decât scria acolo, dar i-am iertat, fiindcă sunt la început și încurajez, în general, noul.

Also, susțin mersul pe bicicletă. Aveam nevoie ca în București să vedem mai mulți oameni care pedalează decât oameni care claxonează. Claxonatul nu e marfă, știi?

Mâncarea a fost bună, dar Uber a asigurat doar transportul și sunt destul de sigur că băiatul care a venit cu un ghiozdan mare și pătrat în spate nu știa cum să gătească somon în stil asiatic și colțunași umpluți cu carne de porc.

Oricum, treaba e mișto. Ar trebui să încerci, la fel cum ar trebui să încerce Trump să nu mai fie libidinos. Știu, e complicat, dar haide.

Uber Eats
La masă, prieteni!

Gruia

- Mi-a plăcut că Uber Eats a venit pe bicicletă, încurajând astfel livrările de mâncare efectuate pe mijloace de transport alternative și care nu poluează.

- Nu mi-a plăcut că a existat o întârziere, dar mâncarea a fost bună, așa că a meritat așteptarea.

- Mi-a plăcut că nu există o comandă minimă și că există un cost fix de livrare de 7,5 lei, indiferent de cât comanzi.

Hara

Aplicaţia Uber Eats este foarte simplă, intuitivă şi uşor de parcurs. Procesul prin care comanzi nu ar trebui să-ţi ia mai mult de 5 minute, cu toate că atunci când ai foamea-n gât, fiecare minut devine parcă sfert de oră.

Alegi felul de mâncare printr-o atingere de ecran, alegi cantitatea (una sau mai multe porţii) şi adaugi în coşul cu mâncare. Chiar dacă aplicaţia îţi oferă mai multe restaurante, în funcţie de zona în care te afli, nu-ţi poţi alege prânzul din mai multe surse.

Dacă alegi un restaurant cu sushi, cum am făcut noi, trebuie să mergi până la capăt cu meniul unui singur restaurant. Cum ar fi fost dacă cineva din echipă îşi alegea o pizza, altcineva sushi etc.

Din momentul comenzii până la livrare a durat mai mult decât a estimat aplicaţia, cu vreo 20 de minute în plus. Dar am fost sunaţi de către restaurant să-şi ceară scuze, deci nu trecem greşeala în contul aplicaţiei.

Traseul fiind scurt, curierul nostru cu bunătăţi de la Uber Eats a sosit în 2-3 minute din momentul în care comanda a plecat de la restaurant.

Aplicaţia îţi trimite o notificare iar pe harta ce seamănă leit cu cea din aplicaţia de Ride Sharing Uber ne-a apărut un omuleţ pe bicicletă. Prânzul a fost delicios şi în afară de costul de 7,50 lei pentru livrare, restul produselor sunt la acelaşi preţ precum în meniul restaurantului de pe site-ul lor.

Să mergem!

PRO:

CONTRA:

Nomnomnomnoom

Petru

- Foarte misto sistemul de livrare (biclă)

- Să mai lucreze la aplicație: pot adăuga un timp al restaurantului și un timp al transportului, astfel încât să nu fie afectați direct, în cazul în care restaurantul întârzie, așa cum a fost și în cazul nostru

- E tare că poti comanda chiar și un suc și îți este adus

Overall, e mișto aplicația, dar mai are nevoie de câteva mici îmbunătățiri.

Asta am mâncaaaat

Sebastian

App-ul e intuitiv, ușor de folosit, deci plasezi comanda imediat. Mai departe, depinde cum se mișcă restaurantul și curierul.

Noi am așteptat cu 20 de minute mai mult decât estimase Uber, timp în care muream de foame. Nasol că nu poți contacta direct un reprezentant al restaurantului, mai ales în situații de-astea.

Cu chiu, cu vai, mâncarea a venit până la urmă și ne-am umplut burțile. Totuși, nu m-aș grăbi să apelez din nou la Uber Eats prea curând.

Serviciul e la început de drum și am înțeles că oamenii fac tot posibilul să reducă timpul mediu de livrare. Când o să se întâmple asta, poate încerc din nou.

After-tasteeee

Iulia

Uber Eats este fix pentru cei care nu sunt ei atunci când le e foame. Astăzi am decis să nu mănânc un pranz de corporatist și să transform pauza de masa într-o experiență la fel de simplă precum comandarea unei curse. Și mi-a plăcut tare!

În doar 2 minute am ales restaurantul, am plasat comanda şi am urmărit statusul comenzii în timp ce mi-am continuat task-urile de la birou.

Într-adevar, livrarea a durat mai mult decât a estimat aplicaţia, cu vreo 20 de minute în plus, însă vreau să cred că a fost vina restaurantului și nu a Uber-ului. Timp câștigat și stomac fericit, așa aș descrie experiența Uber Eats.

Răzvan

Prima oară cu Uber Eats. Sună a clișeu cu adolescenți. Lol. Sunt convins că putea fi mai bine. Mi se pare tare că se folosește și bicicleta - tipul care a adus mâncarea părea mișto și câștiga un banuț consumând doar energia lui de a da la pedale.

Dacă eram student sau jobless mă băgam și eu. Un minus mare mi se pare nesincronizarea dintre restaurant și UBER, dar poate nu mai aveau un condiment, ceva. O să mai folosesc acest serviciu, îmi place să știu că pot ajuta oamenii printr-o comandă simplă de mâncare.

Mersi, boss! Ne mai vedem!
Stai flex, a plătit publi$heru!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

uber eats testat mancare aplicatie comanda
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde