Am stat de vorbă cu Travis Pastrana, cascadorul care a executat cele mai celebre salturi ale legendarului Evel Knievel

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
34
Tweet

Poate nu ești pasionat de sporturi extreme, dar te invit oricum să-l cunoști mai bine pe Travis Pastrana, sportiv de performanță și cascador.

Pe 8 iulie, el a a executat cele mai celebre salturi ale legendarului Evel Knievel, așa cum vei vedea și tu pe 18 august, pe History, începând cu ora 21:00.

Travis s-a născut în Maryland și de la vârsta de 4 ani a început să meargă pe motociclete cu o singură viteză. El s-a descurcat excelent și la mountain biking, dar și la studii (a terminat liceul cu 3 ani mai devreme), însă a știut că motoarele sunt chemarea sa.

Travis
Travis

Are 34 de ani, iar până în prezent a câștigat nenumărate premii și competiții de sporturi extreme. Event-ul din Las Vegas a fost unul cu adevărat special, deoarece Pastrana a vrut să-i aducă un omagiu cascadorului Evel Knievel - să realizeze 3 dintre cele mai periculoase și celebre salturi ale sale.

Costumul lui Travis

Travis (îmbrăcat într-un costum asemănător cu cel folosit de Evel în anii '70) a sărit 43,58 metri peste 52 de mașini distruse, apoi 58,52 metri peste 16 autobuze Greyhound, iar la final a zburat 45,41 metri peste fântânile Caesars Palace din Las Vegas. Wow, nu?

Oameni la event-ul din Vegas
Oameni la event-ul din Vegas

Comparativ:

În prezent, Pastrana a reușit toate aceste sărituri cu succes, cu ajutorul unei motociclete asemănătoare cu cea folosită de Evel.

Înainte de event-ul de pe 8 iulie, am stat de vorbă cu Travis despre momentul istoric pe care avea să-l susțină. Ce a ieșit vezi mai jos:

Travis

Travis, ești un tip foarte wild. Cum e să fii dependent de adrenalină și ce simți atunci când faci toate aceste cascadorii?

Pentru mine este vorba de a mă trezi dimineața având o pasiune - ceva ce vreau să fac și să realizez. Este o mare oportunitate pentru mine să fac ceea ce Evel Knievel a făcut, să trăiesc viața din plin și să am posibilitatea de a trăi pentru o zi în locul său.

Cum a început totul și cum ai știut că viața ta va fi despre asta?

Cred că orice copil când joacă basket sau merge cu bicicleta și este pasionat de aceste lucruri, are senzația că ăsta va fi drumul lui în viață. Realitatea mea încă nu s-a stabilizat și sunt încă acel copil de 4 ani care-și face cascadoriile pe drum, în timp ce are familia și prietenii aproape.

Travis

Care este cel mai nebun lucru pe care l-ai făcut până acum?

Nu-i o întrebare ușoară. Cele mai nebune lucruri pe care le-am făcut sunt cele de care nimeni n-a auzit. Cred că pentru mine este momentul în care a sărit de pe o clădire de 63 de etaje pe o altă clădire de aceeași altitudine, cu ajutorul unei roți de 80 de dolari pe care am luat-o de la Walmart.

Ăsta a fost cel mai stupid lucru pe care l-am făcut, deoarece dacă jucăria s-ar fi stricat, eu n-aș mai fi fost aici.

Câte oase ți-ai rupt în cariera ta?

Pentru mine este destul de confuză întrebarea asta, deoarece, prima oară când mi-am zdrobit glezna și piciorul am avut vreo 40 de fracturi la 7 oase, iar de atunci n-am mai numărat.

Am 34 de ani și 35 de operații la activ, așa că scopul meu este ca, într-o zi, să fiu mai bătrân decât numărul operațiilor mele. Sper că e destul de realist ceea ce zic.

Travis
Travis

Ce te-a inspirat la Evel Knievel și cum crezi că va conta acest eveniment pentru cultura moticicletelor și cea a cascadoriilor?

Cred ca este o oportunitate foarte mișto pentru Nitro Circus să facă acest spectacol - atât pentru generația tatălui meu - care era fană Evel Knievel - cât și pentru generația nouă care este fană Nitro Circus și X Games.

Vreau să arătăm geneației de puști și tineri, dar și generației vechi, că cascadoriile nu au murit, ba chiar sunt foarte vii și bine. Este minunat să am parte de această experiență istorică și, la propriu, să trăiesc o zi în locul eroului meu.

Travis
Travis

Cum te-ai pregătit pentru ziua asta extremă?

M-am pregătit o viață întreagă. Am sărit cu motociclete și m-am uitat la foarte multe casete și video-uri. Am o echipă fantastică la Nitro Circus Live și Red Bull No Limits - plus de asta, avem foarte multă experiență în a sări peste autobuze sau mașini. Acum am o motoretă destul de grea, dar sper să nu fie probleme.

Travis

Care este relația ta cu moartea și cu frica?

Cred că frica te împiedică să nu te sinucizi, te menține în viață și te inspiră să mergi înainte, deoarece fără frică nu ar fi riscuri și fără riscuri nu ar fi recompense.

Plănuiești vreodată să te oprești?

Nu cred că mă voi opri vreodată să mă dau cu motorul, să conduc sau să merg pe bicicletă. Cu toate astea, la nivelul la care sunt, nu ar trebui să spun că așteptările de viață, dar cele de a nu fi foarte rănit nu sunt foarte mari.

Travis
Travis

Știu că ești tată - ce le vei spune copiilor tăi dacă vor să aleagă același drum ca tine?

Eu tot încerc să le dau crose de golf sau palete de tenis, dar ei iubesc mașinile și bicicletele. Le place foarte mult să înoate, dar pare un sport foarte dificil, deoarece trebuie să se trezească foarte devreme și nu mai e atât de distractiv.

Vom vedea. Indiferent de ceea ce vor alege, fie că e vorba de pasiunea mamei lor pentru patinaj sau a mea pentru motoare, noi îi vom susține.

Familia lui Travis

Care a fost cel mai dureros accident al tău?

Aveam 15 ani și am avut parte de o săritură foarte nasoală. M-am lovit, am pierdut 2/3 din sângele din corp, iar când m-am trezit eram în alt stat, la terapie intensivă. Atunci mi-am rupt spatele - era aniversarea mea de 15 ani.

Travis
Travis

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

travis pastrana evel knievel cascador salturi history
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde