Am vorbit cu români care spun că Pământul e plat și am rămas cu mai multe întrebări decât răspunsuri

Share
1.2K
Tweet

Cum, nu există gravitație? NASA e condusă de Imperiul Roman? Planeta noastră e infinită?

Se pare că 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar unul din zece spuneplaneta noastră e turtită. Nu prea îmi venea să cred, așa că m-am apucat să scormonesc pe Facebook și am descoperit mai multe grupuri românești înființate în jurul ideii de Pământ plat.

Unul dintre ele se cheamă „Revoluția Pământului Plat România” și are peste 3.400 membri. Am contactat mai mulți indivizi de aici, iar câțiva au acceptat să stea de vorbă cu mine. Mi-au satisfăcut toate curiozitățile, dar fiecare răspuns ridică multe alte semne de întrebare. O să vezi imediat la ce mă refer.

NOIZZ: Când și cum ai ajuns la concluzia că Pământul e plat?

Foto: Facebook

Ștefan (nu-i pot afla vârsta și ocupația, pentru că mi-a dat block pe FB degeaba): „Nu mi-am schimbat părerea despre Pământ, mi-am schimbat părerea despre tot ce știam, ce înțelegeam. Mi-a luat 6 ani de citit continuu, câte 7 ore pe zi. Nu am vrut să ajung la Pământ, am vrut să aflu adevărul despre tot. Cu Pămantul e simplu: nu există curbură, nu există alte planete, nu există extratereștri. NASA e doar ficțiune, eu cred în adevărul biblic, nu cred în știință.”

Cornel, 30 ani, lucrător comercial: „Acum un an, să zic... Poate ceva mai bine. Lovindu-mă de informație acum ceva ani.”

Marius, 41 ani: „Prietenul meu, care e și el administrator la grupul ăsta, m-a remarcat pe pagini din-astea internaționale de – vezi, Doamne - <<teoria conspirației>>. Termenul ăsta a fost fabricat de către CIA după ce au înscenat asasinarea lui Kennedy. Că ăla n-a fost omorât niciodată.

Mi-a dat cerere de prietenie, ulterior m-a adăugat în grupul lui. Mi-am dat seama că nu este vorba de nimic altceva pe globul ăsta decât de îndoctrinare. Noi știam că nu ne învârtim, după care au venit cu tot felul de tâmpenii, gen gravitație... Dacă nu fabricau gravitația asta - în speță domnul Newton, care a fost francmason... Toți băieții ăștia, începând cu Copernicus, au fost francmasoni. Gravitația e bullshit, nu are cum să fie atât de puternică să țină miliarde de tone de apă pe glob, în schimb să nu poată țină un domn Sebastian care sare-n sus.

Eu nu am studii superioare, nu am citit foarte mult și poate tocmai asta m-a ajutat să mă trezesc mai repede.”

NOIZZ: Poți dovedi că Pământul e plat?

Foto: Tumblr

Ștefan: „În Biblie sunt 200 de semne cu subînțeles că Pământul e drept, Pământul are un adevăr unic prin a sa creație. Biblia explică exact cum Pământul e plat: înconjurat de apă. Nimeni, nimic niciodată nu iese de aici. Singura variantă de ieșire e moartea.”

Cornel: „Așa cum am învățat la școală, bărcile dispar în orizont din cauza curburii Pământului. Dar după ce dispar din câmpul de vedere al omului, dacă luăm un telescop ori o cameră cu zoom mare, barca nu numai că apare înapoi în vedere, dar apare și întreagă.

Încă o chestie care m-a pus pe gânduri este ceea ce vedem seara pe bolta cerească: stelele. Aceeași poziție, în fiecare seară de mii de ani, fără să se modifice nici măcar un centimetru. Cum, când Pământul se învârte în jurul Soarelui, respectiv Sistemul Solar, după care toată galaxia prin spațiu, la o viteză aberantă ce nu poate fi demonstrată?”

Marius: „Gândește-te la etimologia cuvântului <<planetă>>, la etimologia cuvântului <<orizont>> – de ce-i spune orizont și nu curvizont? E necesar să crezi că limba noastră e limba-mamă și că noi nu vorbim niciodată limba latină, pentru că n-avem cum. Noi nu avem cum să vorbim limba latină, pentru că Imperiul Roman – care ne conduce și acum – a stat pe teritoriul nostru doar 170 de ani. Cum ar putea să latinizeze un popor în 170 de ani, ținând cont de faptul că ei n-au ajuns la tine la Constanța, că n-au ajuns la mine la București, că n-au trecut Carpații? Cum făceau dragoste cu astea din Moldova, ca să le latinizeze?

În momentul în care vei conșientiza că noi nu vorbim limba latină, ci ei vorbesc limba noastră, te va ajuta și la chestia asta cu etimologia cuvântului <<planetă>>, care vine din limba greacă. Dar limba greacă vine tot din limba noastră, că limba noastră e limba-mamă. Deci <<plan>> – dacă-i plan, e plan. Orizont – nu-i curvizont –, adică e la orizontală.”

NOIZZ: De ce nu a căzut nimeni de pe marginea Pământului, până acum?

Foto: Revolutia Pamantului Plat Romania

Ștefan: „E o barieră: la Polul Sud nu a ajuns nimeni niciodată, nu există GPS. Cei care conduc Pământul știu adevărul. Eu am acces la informația universală prin creier. Unde vezi albastru sus, e apă. Ziua când e senin, zic. Luna e o tehnologie holografică din trecut. Stelele sunt doar niște lumini proiectate pe cer.

Are o margine Pământul, îți dai seama, dar peste margine e un dom, un fel de cort invizibil din care nu se poate ieși. Totul dispare la Polul Sud, nu zboară nicio vrabie. Polul Nord se află în centrul Pământului, Sudul pe margini. Ne aflăm în apă exact ca o barcă sub apă care prinde aer. Gravitația nu există.”

Cornel: „Pentru că nu există acea margine. De ce ar fi o margine? Ar putea fi un plan infinit. Și, dacă nu, este mult mai mare decât credem.”

Marius: „Da’ de ce trebuie să aibă margine? Unde scrie că trebuie să fie finit Pământul? De ce n-ar fi infinit?”

NOIZZ: Dacă Pământul nu-i sferic și nici nu se învârte, cum se explică ciclul zi-noapte?

Ștefan: „Dacă ar fi Pământul rotund, ziua ar trebui să fie de 12 ore, noaptea – 12 ore în orice țară. Concret, aș putea lua exact lumina din fiecare țară în parte. Văd exact în toate țările când e zi, când e noapte și văd exact traiectoria Soarelui. De 500 de ani suntem manipulați.”

Cornel: „Soarele e mai mic decât știm și local se învârte circular pe orizontală, deasupra planului, în sensul acelor de ceas. Luminează local.”

Marius: „Luna și Soarele sunt mult mai aproape de noi, au aceeași dimensiune. Soarele ne spun că este situat la 150 milioane km depărtare și Luna – undeva la 400 km. Vezi, Doamne, fiind Soarele atât de departe, de-aia pare de aceeași mărime ca Luna. Nu e adevărat.

Soarele și Luna se învârt deasupra Pământului. Gândește-te că e un spot de lumină, ca o lanternă, iar ăla luminează local. În momentul în care se deplasează, nu mai luminează.”

NOIZZ: De ce ar falsifica NASA toate pozele/filmările cu Pământul văzut din spațiu?

Foto: NASA

Ștefan: „Dacă ne uităm la istoria NASA, ne dăm seama că e doar o religie de tip luciferiană. E simplu, ei doar vor să ne scoată de la noi înșine, adică de la Dumnezeu, conștiința supremă, și să ne ducă la altcineva: alte planete, extratereștri.

Nu că le falsifică - TOTUL e fals, TOTUL e ficțiune, fantezie. E fantezia lui Satan prin om. Să nu uităm cine controlează umanitatea de câteva mii de ani.”

Cornel: „Păi, gândește-te un pic: Big Bang... Evoluție... Suntem mici și neînsemnați în acest spațiu infinit... E posibil ca alții ca noi să mai fie... În cazurile astea, Dumnezeu sare din ecuație.

În cazul Pământului plat, totul se învârte în jurul nostru. Avem un creator, existăm dintotdeauna, suntem minunați și unici. Încă ceva: bugetul NASA e de 90 milioane $ pe an. So... tu ai minți?”

Marius: „Ca să ne mențină în sclavie. În momentul în care ți se spune că nu poți să pleci de-aici, asta e, acuma ce trebuie să facem? Să zicem <<sărut mâna>>, să plătim taxele, să mergem la servici. Noi am venit aici să muncim ca să avem ce să mâncăm, când mâncare e peste tot. Ăștia ne conduc, tată, Imperiul Roman. Nu este nimeni altcineva.

NASA asta e condusă de către ei. Are un buget anual de vreo 19 miliarde $, din care cu un miliard fac desene animate pentru fraieri ca noi. Ei nu au plecat niciodată nicăieri. Nu există nave spațiale sau tâmpenii de genul ăsta.”

Te-ai lămurit?

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

pamant plat teoria conspiratiei grup de facebook interviu NASA revolutia pamantului plat romania
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde