Am vorbit cu tipul despre care Atlas Taxi spune că e un prădător periculos, posibil ucigaș

Share
20
Tweet

Nu, nu mi-a fost frică pentru viața mea.

Ovidiu Neacșu, vicepreședintele asociației SoLib (Societatea pentru Libertate individuală) și manager general al Authentic Tours Romania, a povestit recent pe Facebook cum un taximetrist de la Atlas încerca (și reușea) să fraierească două turiste străine. Le cerea 20 de Euro pentru un drum de aproximativ 2 km, în condițiile în care prețul real (la tariful de 3,50/km) ar fi fost vreo 10 lei.

Absolut șocant. N-am cuvinte. Nu pot să cred că se citește „ATLAS”, când eu întotdeauna i-am zis „Clas”. Serios, de unde până unde Atlas? Văd @-ul dinaintea firmei, dar în cel mai bun caz s-ar citi AtClas.

În fine, episodul relatat nu are cum să surprindă pe nimeni. Știm că așa procedează taximetriștii de când lumea și pământul, să mai facă niște bănuți pe lângă salariu, motiv pentru care fie chemăm mașina telefonic sau online, fie alegem Uber. Turistele n-aveau de unde să știe ce mizerii se fac pe la noi.

Așadar, partea șocantă nu e mânăria taximetristului, ci RĂSPUNSUL OFICIAL al companiei Atlas Taxi, care a comentat la postare prin niște acuzații incredibile.

După ce a promis că se vor face cercetări serioase, administratorul paginii de FB a firmei revine cu verdictul: „totul este făcătură de la un pervers”. Lăsând deoparte limbajul care dovedește că absolut oricine poate deveni PR-ist la Atlas Taxi, abia acum ajungem la partea savuroasă: „Am terminat investigatiile necesare asa cum am promis si va informam dar si va averizam in acelasi timp ca individul Ovidiu Neacsu este un tip periculos, acosteaza turistele straine cam in acelasi fel ca ucigasul tinerei japoneze, pe care intentionam sa-l prezentam politiei pt cercetare; in acest caz, cele doua turiste au avut noroc ca, prin prezenta taximetristului, nu s-au lasat intimidate si au plecat spre destinatie cu taxiul nostru. Postarea este o facatura tot asa cum sunt si zecile de like-uri in cateva secunde de la aparitie”.

Foto: quickmeme.com

Stai, ce...? De unde până unde? OK, era de așteptat ca Atlas Taxi să infirme totul, să se jure că-i o companie serioasă și de încredere, dar partea cu hărțuitorul pervers și periculos de unde au scos-o?

Am încercat să iau legătura cu administratorul paginii de Facebook a firmei de taxi, dar nu m-am ales decât cu ✓seen. În schimb, Ovidiu a fost prompt în a lămuri întreaga situație:

„NOIZZ: Pe lângă postarea pe Facebook, ai mai sesizat în vreun fel compania de taxi sau autoritățile?

Ovidiu Neacșu: Nu.

Ai stat de vorbă cu taximetristul înainte să publici postarea?

N-am stat de vorbă cu el. Când am făcut poza i-am transmis că o să o public pe internet. El n-a răspuns.

Dar cu turistele? Le-ai avertizat cu privire la țeapă?

Da, de la ele am aflat că le-a cerut 20EUR. Erau vizibil nedumerite și iritate. Le-am întrebat dacă nu au aplicație de Uber sau alt fel și au spus că nu știu ce e aia, sunt obosite, vin de departe și nu știu ce altceva să facă.

Până la urmă, s-au mai urcat în taxi?

Da, din păcate. Cât am vorbit eu cu prietenii cu care eram ca să văd dacă avem loc în mașinile pe care le chemasem, ele renunțaseră să se tocmească și acceptaseră să plece.

Înțeleg ca Atlas Taxi să infirme tot ce ai spus tu, dar de la asta până la a te numi pervers periculos și posibil ucigaș e cale lungă. De unde au scos-o?

Din imaginația lor bolnavă. Așa au considerat ei că mă discreditează.

Administratorul paginii Atlas Taxi tot zice prin comentarii că s-au făcut investigații în cazul ăsta. Concret, cum crezi că au procedat?

Cred că l-au întrebat pe șofer ce s-a întâmplat. Ori șoferul a mințit și a spus că nu s-a întâmplat așa ceva, ori compania știe exact care sunt practicile și nu le pasă (variantă către care înclin și eu).

Atlas Taxi spune că zecile de like-uri pe care le-ai primit la câteva secunde de la publicarea postării sunt dovada că totul e o făcătură. Tu cum explici viralizarea postării?

Toate postările mele iau sute de like-uri, nu e nici o surpriză

Același administrator a zis că o să te reclame la Poliție. Ce zici de asta?

Abia aștept. Am 5 martori care erau cu mine acolo.

Ai de gând să dai în judecată Atlas Taxi pentru calomnie?

Nu.

Cum ar trebui să procedeze un turist străin, proaspăt aterizat în România, când are nevoie de-un taxi până la hotel? Din câte știu, aparatele din aeroport nu mai funcționează de luni bune.

Să cheme taxi/Uber prin aplicație sau să ia autobuzul. Dacă au suficient curaj, să urce în taxi și să urmărească aparatul de taxat cu atenție.

Mai ai ceva de adăugat?

Da. Existența licențelor de taxi și mai ales autorizarea unui număr redus de companii care să aibă acces în aeroport reduce semnificativ competiția, păstrând monopolul unor firme care nu oferă servicii și prețuri civilizate. Singurele licențe de care ai nevoie ca să faci transport în regim taxi sunt permisul de conducere, ITP și acordul clientului”.

Bravo, ATLAS Taxi - sunteți un excelent model „așa nu” în gestionarea unei crize online. Mereu m-am întrebat cine naiba se suie într-un taxi pe a cărui portieră scrie „3,50 lei/km”, dar de-acum încolo sunt convins că vor fi și mai puțini clienți.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

atlas taxi pradator sexual hartuitor periculos ucigas calomnie facebook recenzie social media acuzatii grave
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde