Am vorbit cu un pompier din Florida care are un cont de Instagram mult mai tare decât al tău

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

Internetul ăsta mare are și o groază de beneficii, iar unul dintre ele este simplul fapt că vezi oameni interesanți care fac lucruri mișto.

În categoria asta intră și Rusty, un pompier din Florida pe care l-am descoperit datorită unui articol din Wired.

Rusty are un cont de Instagram minimalist, extrem de colorat și foarte bun, așa că n-am ezitat să-i scriu, să-l iau la câteva întrebări, iar apoi să te las să-l descoperi și tu. Merită, crede-mă!

Deși n-a luat niciodată vreun curs de fotografie, pompierul nostru are un talent aparte de a pune în evidență lucrurile pe care le vede în jur, iar secretul este modul în care se joacă cu lumina.

Uneori pune poze și de la locul de muncă, încercând să arate celor din jur ce înseamnă mai exact meseria de pompier.

Fotografiile lui Rusty sunt ca o doză de optimism binevenită și abia aștept să-mi spui cum ți se par:

Rusty, povestește-mi puțin despre tine - de unde vii, câți ani ai și cum te-ai descrie în cel mai sincer mod cu putință?

36 de ani, sunt căsătorit și am trei copii băieți. M-am născut și încă locuiesc într-un orășel mic de pe coasta de est a Floridei, undeva la 2 ore distanță de Miami - Fort Pierce. Nu sunt un tip dificil, dar sunt timid și umil.

Lucrez full-time ca pompier/paramedic în cadrul St. Lucie County Fire District. La departamentul de pompieri lucrăm în ture de 24 de ore, cu 48 de ore pauză.

În zilele mele libere încerc să fac câteva fotografii, mă duc la sală, petrec timp cu familia. În fiecare zi, în schimb, alerg între 13 și 16 km.

Când și cum te-ai apucat de Instagram?

În urmă cu 6 ani, cam așa ceva. Întotdeauna am schimbul de tură dimineața, atunci când răsare soarele.

Am început prin a fotografia clădirile colorate și luminate de soare de pe plajă și, cu timpul, m-am extins de aici. Culorile puternice și lumina pe care o aleg m-au făcut cunoscut, iar în prezent mă axez mult pe ele.

Îți aduci aminte despre prima fotografie făcută?

Sincer, nu, dar știu sigur că mereu mi-au plăcut clădirile și arhitectura.

Ai un cont de Insta foarte mișto. Cum îți alegi fotografiile pe care le postezi și ce te inspiră?

Mă axez foarte mult pe culori puternice și lumină, iar de la ele vine și inspirația. Dacă am parte de o zi înnorată, nici nu mă obosesc să încerc să fotografiez ceva. Iubesc cerul când este albastru clar, fără niciun nor pe el. Un cer senin face culorile și umbrele să iasă în evidență.

Ai avut un plan de la început, cum ar fi minimalismul și pozele colorate?

Nu, de fapt, n-aveam idee despre ce înseamnă minimalismul atunci când am început. Oamenii îmi spuneau că mă descurc de minune, dar semnificația termenului a trebuit să o caut pe Google.

Nu am nicio pregătire specială și nu am făcut vreodată vreun curs în fotografie. Abia acum sunt pregătit să merg la un curs pentru a mă descurca mai bine cu aparatul.

Ai un număr mare de followers - de ce crezi că oamenii iubesc contul tău de Instagram?

Nu prea pot să-mi dau seama, dar cred că meseria mea, cea de pompier, aduce ceva în plus contextului. Nu sunt un artist/fotograf obișnuit, ci unul care iese din tipare. Plus de asta, cred că oamenii pur și simplu iubesc culorile puternice.

Care-i cea mai mișto parte a faptului că ai un cont de Insta mișto și care crezi că este secretul din spatele unui cont popular, în general?

Cel mai mult mă bucură că am descoperit această parte creativă din mine, despre care n-am știut că există. Mereu am văzut în mintea mea linii, unghiuri sau avioane, dar cu ajutorul fotografiei, totul are sens acum.

În ceea ce privește succesul, cred că aici se aplică aceleași lucruri ca peste tot în viață - muncă multă, dedicare și răbdare.

Poate pun doar o poză pe săptămână într-o perioadă, dar crede-mă că am depus un anumit efort și un anumit timp pentru ea.

Ești pompier și uneori pui poze din meseria ta, iar asta cred că le aduce aminte privitorilor că nu-i deloc ușor să faci asta. Povestește-mi puțin:

Pun poze de la job-ul meu pentru că iubesc ceea ce fac. Plus de asta, încerc să le arăt oamenilor ce se întâmplă în această meserie, zi de zi. Lucrez la cea mai ocupată secție din departament.

Într-o perioadă de 24 de ore, cât e tura noastră, aveam de-a face cu 30-40 de apeluri, adică mai mult de unul pe oră.

Cred că într-adevăr încerc să arăt ceea ce facem noi - suntem puși în situații dificile, dar, la final de zi, se simte minunat faptul că ai putut face o diferență pozitivă în viața unui om.

Nicio tură nu se aseamănă cu alta, iar de fiecare dată când vii la job nu vei ști la ce să te aștepți. Oamenii ne sună când au ajuns la o limită și nu mai găsesc soluții.

Ce te motivează în materie de fotografie?

Nimic, practic. Muncesc mult și încerc mereu ca fotografia din prezent să fie mai bună ca cea din trecut. Mereu caut compoziții noi și mereu încerc să mă dezvolt și să devin mai bun.

Ai vreun plan cu toate aceste fotografii minunate, poate o expoziție?

Prima mea expoziție a avut loc chiar luna trecută, în Hamburg, Germania, cu ajutorul unei galerii de artă din social media. În iulie pregătesc una în Johannesburg, Africa de Sud, iar în decembrie una la Art Basel, în Miami Beach.

Prima mea expoziție solo este încă în lucru și va fi deschisă în septembrie, la A.E. Beanie Backus Gallery, chiar aici, în orașul de unde provin, Fort Pierce, Florida.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde