Am vorbit cu un tip care se machiază, ca să aflăm dacă ăsta e un trend sau e mai mult de atât

Share
161
Tweet

Alexander are 18 ani, e din Cluj și are o ocupație de care nu ai auzit probabil până acum - este Drag Queen Entertainer. Spune că pasiunea pentru machiaj o are de când era mic. O urmărea pe mama lui în timp ce se machia și era atent la cel mai mic detaliu.

De cine ți-e Drag? Care Queen?

În cazul în care nu știi ce e un Drag Queen Entertainer, îți explică Wikipedia. Fun fact, termenul "drag" a fost inventat de pasionatul de limbă engleză - Shakespeare, ca să descrie spectacolele în care bărbații se deghizau în femei.

Deși din 1870 până în 1920, bărbații se îmbrăcau în femei ca modalitate de a caracteriza feminitatea și practic, să facă "mișto" de ele, prin anii '20-'30, au apărut primele baruri LGBT, unde oamenii de gen se întâlneau, iar spectacolele de tip drag erau parte din entertainment! Dacă vrei și mai multe detalii, găsești pe Allure povestea culturii Drag.

Alexander White

Pentru că sunt super fascinată de industria machiajului și de cum evolueaza lucrurile în direcția asta, urmăresc cu interes, pe Instagram, multe conturi cu tipi care se machiază și nu numai.

Zeci de Makeup Gurus, cum ar fi Jeffree Star, James Charles și probabil sute de Drag Queens, ca RuPaul sau Miss Fame, și-au unit forțele, în ceea ce a părut o luptă seculară, pentru a face lumea să îi accepte pe ei și munca depusă de ei.

Am stabilit deja, aici, că bărbații care se machiază nu reprezintă ceva nou, ba dimpotrivă.

Am fost curioasă cum stă treaba în România, așa că am căutat o sursă bună. Pe Alexander White l-am găsit după multe căutări în ale internetului.

Mai aveam puțin și deschideam Tor, să caut pe deep web sau să dau fundă pe TPU.

Și-am tot dat cu search pe YouTube și Google, după care am dat cu clear history, că semănau cu ceva ce ar căuta bunică-mea –"Băiat care se machiază", "Machiaj băieți", "băiat machiaj România", "sunt băiat și mă machiez" etc.

Recunosc, am mai dat de ceva tipi “pe drum”, însă Alexander, un tip cu ochi albaștri, bine conturați cu fard și gropițe în obraji, mi-a atras atenția. Mi-a părut asumat complet și era exact ce căutam!

It’s NOT just for the show!

Zice că prima oară a fost machiat la 4 ani, pentru un shooting.

"Imaginați-vă un băiețel grăsunel, foarte țeapăn de spate, stând picior peste picior, luând foarte în serios procesul ce avea loc. Eu personal mi-am aplicat singur make-up pe față la 9-10 ani a.k.a mascara pe gene, un pas pe care în prezent îl văd foarte curajos, având în vedere că even now I struggle with mascara.

De atunci, lucrurile au evoluat până în punctul pe care îl vedeți astăzi, ceea ce nu este just for the show. Îmi place foarte mult să fac asta. Recunosc că nu mă machiez zilnic. Îi mai dau tenului meu timp să respire, dar, în principiu, dacă ies mai mult decât la magazinul de la colț, nu sar niciodată peste procesul de îngrijire. Este sfânt"!

Mama lui a aflat de toată treaba asta în momentul în care îl "buzunărea", să vadă dacă nu cumva fumează. I-a găsit, în schimb, o pudră și un creion de sprâncene. Când l-a întrebat ce face cu ele, he had to break out to her. Ușor, ușor, Alexander spune că lucrurile au evoluat după cum și-a dorit.

"Întreaga familie mă susține, pe mine și ceea ce fac, odată ce și-au dat seama că nu s-a schimbat nimic, practic sunt doar Alexander care evoluează pe zi ce trece și face ceea ce îi place!".

Conștientizare. Asumare. No other way round.

Asumarea asta, curajul de a se exprima liber și dovada lucrului bine făcut și din pasiune, au dat roade, iar Alexander are acum o platforma de 14k followeri pe Instagram. E comparat cu Jeffree Star, însă se simte flatat de comparațiile de genul ăsta.

"Cred că am reușit să adun atât de mulți oameni pe Instagram, fiind eu 100%, spunând ce cred cu adevărat, neîncercând să ma comport sau să arăt într-un anumit fel, ca lumea să mă placă".

Băi, eu recunosc. De foarte multe ori mă gândesc de două ori înainte să postez ceva pe orice rețea socială. "Oare o să fie ok? Oare am un ochi mai mic decât celălalt? Oare părerea mea o să ofenseze pe cineva?"

Până la urma, what you do on the internet, kinda stays on the internet forever. Alexander îmi spune că, spre norocul lui, s-a născut cu instinctul de "I don't give a f*ck".

Alexander

"Eu sunt o fire aeriană de mic și m-am născut cu acest instinct, de a face ceea ce îmi place, fără să îmi pese ce zic cei din jur. Adică, dacă într-o zi, la grădiniță, râdeau colegii de mine că am venit cu o păpușă Barbie - limited edition, țin să menționez – să nu vă imaginați că a doua zi veneam cu o mașină. Nu! Veneam cu cealaltă păpușă Barbie limited edition-negresă!

Oricum, corpul meu cred că a dezvoltat o protecție în care atunci când un comentariu negativ se îndreaptă către mine, surzesc. Pentru că le aud de când eram mic, mostly daily, deci, nu mă mai atinge absolut nimic!"

Alexander

Puțină deschidere la minte, vă rugăm!

Ne tot lovim de termenul ăsta de open mindfulness. "Bă, nene, fii și tu mai open mind! [sic]" Ei, uite că uneori ne iese, alteori ba. White zice că e ok, că de fapt supărarea vine pentru că oamenii nu sunt obișnuiți și nu înțeleg manifestația asta.

"Într-adevăr, oamenii încă nu sunt obișnuiți cu asta, dar nu trebuie să-i blamăm. Atâta doar că, dacă nu înțeleg această manifestație, să-i zic așa, să o ignore, sau dacă îi roade curiozitatea atât de tare să afle mai multe, înainte de toate, să închidă ochii, să ia o gură de aer, să inspire-expire și să își deschidă porțile minții, înainte să își dorească să afle mai multe! Pe internet, în ultimul timp, nu prea am mai primit mesaje negative, so let's say I'm handling it very good și sper că asta înseamnă că lumea începe să se deschidă la minte."

Let's cut to the chase. Bărbații cu mascara și ruj – pure marketing sau un stil de viață?

Întrebarea asta mă măcina de ceva vreme. Că eu credeam că știu multe, dar cu cât citeam mai mult, cu atât mi se părea că nu mai înțeleg nimic.

Că pe de o parte, aveam niște informații clare, în care știam că lucrul ăsta se tot întâmplă de vreo 100 de ani, însă, părerile sunt împărțite, iar unii cârcotași, veterani ai meseriei, spun că ce se întâmplă în ziua de azi, e doar o schemă de marketing, mai ales că vorbim de tipii aștia care fac o grămadă de bani din platforme, precum YouTube și Instagram. L-am întrebat, tot pe-al nostru:

"Mișcarea asta cu bărbații care folosesc machiajul, în ultimii ani, a devenit un trend, a devenit o unealtă de business, a devenit o unealtă de marketing. Dar ca să ajungi să faci asta la un nivel în care să fii successful, trebuie să fii pasionat, din punctul meu de vedere."

Bun! De ești bărbat sau femeie, întelegem că nu e suficient doar să dai cu pensula peste ochi și să trântești două gene false. Că degeaba îmi fac și eu cont pe Instagram acuma, dacă n-am în mine motivația necesară și pasiunea Gabrielei Spanic, când juca în telenovele.

Hai că-mi iau notițe, stai așa: talent, pasiune, asumare, un strop de je m'en fiche și niște strategie bine pusă la punct, în ceea ce pui acolo să "vază" omu’. Iar tipii ăștia par că se distrează mai bine decât noi. Poate despre asta e vorba.

Trend, ne-trend, poate tre' să învățăm din asta și să luăm doar ce considerăm bun din orice situație. În timp ce tu, poate nu îți fructifici talentul, oamenii ăștia fac ceea ce le place. Și au o meserie din asta.

Hai, că mă simt inspirată! Mă duc să postez un clip cu mine în timp ce cânt. Glumesc. Asta chiar ar fi ceva ce n-ar trebui vadă internetul!

Alexander are foarte multe gânduri și foarte multe planuri, toate Drag Queen related. Gânduri care, după cum spune, evoluează pe zi ce trec! Voi îi puteți urmări activitatea pe Instagram!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde