Apple tocmai și-a lansat noile iPhone-uri: tot ce trebuie să știi despre viitorul tău smartphone

Share
Tweet

iPhone Xs, iPhone Xs Max şi iPhone Xr au fost prezentate oficial la Steve Jobs Theatre din Cupertino, California, iar noua serie de telefoane vine cu multe funcții noi care-ți fac mâna să se îndrepte instant spre portofel.

Oprește-te din citit zvonuri și răspândit poze leak-uite cu noile iPhone-uri, pentru că marele eveniment al anului doar ce s-a încheiat, iar acum toate informațiile sunt oficiale. Apple tocmai și-a prezentat noile modele de smartphone prin care speră să revină pe locul 1 mondial, după ce a fost detronat recent de Samsung și Huawei.

Foto: live.theverge.com

Evenimentul a început cu Apple Watch Series 4, un gadget care practic reinventează ceasurile inteligente. Lăsând deoparte detalii precum display mai mare și software mai performant, Series 4 e dotat cu niște electrozi care-ți oferă posibilitatea să faci o electrocardiogramă oricând, oriunde. Lipești degetul de ecran, iar ceasul îți trimite impulsuri electrice prin piept ca să comunice direct cu inima, pentru o monitorizare mai precisă ca niciodată. E primul dispozitiv EKG disponibil direct pentru consumatori.

Apple Watch Series 4 Foto: live.theverge.com

Urmează iPhone Xs și Xs Max, lăudate ca fiind cele mai sofisticate și cele mai frumoase iPhone-uri de până acum. Normal, doar nu era să spună că sunt aproape identice cu modelul de anul trecut, chiar dacă sunt. La exterior, cel puțin. Display-urile sunt Super Retina OLED de 5.8, respectiv 6.5 inci, și frecvență de 120 Hz.

iPhone Xs Max și Xs Foto: live.theverge.com

Cu adevărat impresionant e noul procesor proiectat de Apple, numit A12 Bionic. E cu 15% mai performant decât predecesorul său și cu 50% mai economic din punctul de vedere al energiei. Aplicațiile se lansează cu 30% mai repede decât pe iPhone X, deși anul trecut ni se spusese, practic, că mai rapid de-atât nu se poate. A12 Bionic e prezentat ca fiind cel mai puternic chip inclus vreodată într-un smartphone și suportă utilizarea a 512 GB de memorie internă. Da, ai citit bine: 512 GB.

Foto: live.theverge.com

S-a vorbit și despre Homecourt, un nou app bazat pe AR (Augmented Reality) care poate deveni cel mai bun profesor de baschet din toate timpurile. Te înregistrezi aruncând la coș, iar telefonul trasează în timp real traiectoria mingei și schița corpului tău, pentru ca la final să-ți ofere tot felul de statistici utile, de la unghiul picioarelor tale până la viteza, unghiul și înălțimea aruncării. Sunt date care te ajută să-ți îmbunătățești tehnica și să-ți monitorizezi mai atent trainingul, deși nu înțeleg de ce te-ar pasiona baschetul.

Homecourt app Foto: live.theverge.com

Trecem la camera foto a noului iPhone Xs. De fapt, sunt două camere principale de câte 12 MP, care într-adevăr fac niște poze uluitoare. Nu trebuie să-ți mai faci griji cu privire la lumina puternică a Soarelui pe fundal sau la mișcarea subiectului – fotografiile ies perfect clare indiferent de condiții.

Poză făcută cu iPhone Xs Foto: live.theverge.com

Mulțumită chipului A12 Bionic, acum poți regla profunzimea de câmp (claritatea background-ului și senzația generală de amplasare în spațiu) DUPĂ ce faci poza, ceva imposibil până acum indiferent de aparatul foto utilizat.

Foto: live.theverge.com

Bateria a fost și ea îmbunătățită major. Xs te ține cu 30 de minute mai mult decât iPhone X, iar Xs Max rezistă cu o oră jumate’ în plus, cea mai bună baterie din istoria Apple.

În fine, încheiem seara cu iPhone Xr, modelul RELATIV ieftin, cu un display edge-to-edge Liquid Retina de 6.1 inci. Deși ecranul e mai mare decât al lui iPhone 8 Plus, telefonul e mai mic (nimeni nu vrea să-și îndese o tabletă în buzunar). Folosește același procesor A12 Bionic și oferă autonomie a bateriei cu 90 de minute mai mult decât (deja) vechiul iPhone 8 Plus.

iPhone Xr Foto: live.theverge.com

După cum bănuiai deja, prețurile nu sunt deloc accesibile. iPhone Xs pornește de la 999$ (o mie, dă-te dreq), adică 4.000 RON. iPhone Xs Max pornește de la halucinanta sumă de 1099$ (4.400 RON), bani cu care ți-ai putea lua lejer un laptop de ultimă generație. În fine, „accesibilul” iPhone Xr are prețul de pornire 749$, adică 3.000 lei. Mi se pare mie, sau tot e al naibii de mult pentru un telefon? Nu sunt sărac sau zgârcit, doar... rațional.

Prețurile noilor iPhone-uri, comparate cu modelele mai vechi (nu le avantajează alăturarea) Foto: live.theverge.com

În fine, noile iPhone-uri ajung pe rafturile magazinelor din România pe 28 septembrie. Dacă ai răbdare să urmărești clipul întregii prezentări din seara asta, îți urez vizionare plăcută și spor la pus bani deoparte:

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

apple iPhone Steve Jobs iphone xs iphone xs max iphone xr lansare apple lansare iphone noul iphone eveniment apple prezentare iphone
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde