Ca să nu mori în spitale din România trebuie să fii vedetă, altfel nimănui nu-i pasă de tine

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
1.5K
Tweet
sursă foto: libertatea.ro

Sunt nenumărate exemplele în care o vedetă din România ajunge la spital și politicienii, medicii, managerii de spitale, Ministrul Sănătății sau Raed Arafat se dau peste cap să-i salveze viața.

Între timp, mii de români de rând mor în mizerie, mâncați de bacteriile din spitale, fără medicamente, fără posibilitatea de a fi transportați la spitale din afara țării... Nu vezi atunci niciun politician care să se dea peste cap, niciun Raed Arafat care să dea interviuri și lămuriri la televizor.

E un spectacol macabru, care ne amintește de fiecare dată cât batjocură și dezinteres există în societatea românească fața de viețile românilor de rând și că trebuie să fii vedetă ca să0i pese cuiva de tine.

Nu trebuie decât să ne amintim de cazul lui Arșinel, care a primit un rinichi, în detrimentul unui copil care avea nevoie de el.

Nu de mult Dani Oțil se lăuda pe Facebook că și-a făcut de pe o zi pe alta un RMN pentru că a tras prea tare la sală... Românii de rând, cu boli grave și care au nevoie urgentă de RMN sunt nevoiți să aștepte luni de zile pentru un RMN, chiar și atunci când îl plătesc sau când sunt programați la o clinică privată.

Cazul lui Florin Busuioc ne aduce din nou aminte că în România ai parte de o a doua șansă la viață doar dacă ești vedetă.

S-a creat o adevărată isterie în jurul cazului său. Brusc, toată lumea vede toate neajunsurile și pericolele de la spitalul din Craiova, chiar dacă până la infarctul lui Busu au murit o grămadă de oameni de rând din aceleași cauze sau în situații similare.

Morțile oamenilor de rând nu sensibilizează și nu interesează. Sau interesează, dar prea puțin și sunt uitate repede de opinia publică. Pentru ele nu s-au găsit explicații sau soluții venite de la politicieni.

Acest lucru e subliniat și de Magda Vasiliu pe Facebook. Ea a scris următoarele:

„Ce-mi plac mie politicienii ăștia care în momentul în care o persoana publică are probleme, sar instant cu explicații, soluții etc... Mă uit la R. Arafat vorbind despre Busu și-mi aduc aminte cum m-au sunat și pe mine atunci cand n-am mai putut și am făcut publică situația incredibilă în care mă aflam.

De parcă până la mine nu mai fusesera sute de mame cu copii bolnavi puse la pământ de legile lor tâmpite. Sigur nu le-a sunat nimeni. Sper din tot sufletul ca Busu să fie bine, să-și revină. E un reper în România… Și mai sper că dl. Arafat să verifice dacă e adevarat că șeful de la Cardiologie din Craiova și-a închis telefonul ca sa nu fie solicitat.Și să mai verifice de ce în Craiova doar un singur medic poate face intervenții de genul celei care i-a salvat viața lui Busu. Daca-și închidea și el telefonul?!? Apoi, să vină să vorbească…. Sau, să vorbeasca dl Arafat & Co despre toți pacienții, nu doar despre cei care apar la tv. Multă sănătate și putere lui Busu, pentru că, în fond, asta conteaza acum cel mai mult.”

Cam așa stau lucrurile în România...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile