Ce gândesc membrii PSD după mazilirea lui Grindeanu: "am scăpat de dracu' şi am dat peste fra'su!"

Share
Tweet
Mihai Tudose
Mihai Tudose

După două săptămâni de război în rândul PSD, principalul partid aflat la guvernare, formațiunea politică este la un singur pas de a numi noul executiv de la Palatul Victoria care îl are pe Mihai Tudose în funcția de premier. Dar ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele zile mai înțelege cineva?

Șefii din Partidul Social Democrat (PSD) trebuie să avizeze, astăzi, lista miniștrilor lui Mihai Tudose, cel care a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis la propunerea lui Liviu Dragnea. Lista miniștrilor este în mare parte asemănătoare cu cea a lui Sorin Grindeanu, fostul șef de guvern. Așa că de fapt nu s-a schimbat nimic în urma circului politic din ultimele două săptămâni.

Mai mult, baronii încep să-și piardă încrederea în Liviu Dragnea. Marian Oprișan, liderul PSD din Vrancea, declara că speră să nu fie ziua trădării în partid odată cu nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier. Mai mult, lideri importanți din partid ne-au declarat că după schimbarea de cadre între Grindeanu și Tudose că "am scăpat de dracu' şi am dat peste fra'su!", cu referire la celebra vorbă din popor.

Paradoxurile din ultimele zile

  • Uite evaluarea, nu e evaluarea

Conducerea PSD a făcut o analiză a guvernului condus de Sorin Grindeanu din care reieșea că premierul și miniștrii săi au fost foarte slabi și trebuie demiși. Membrii cabinetului ar fi realizat 13% din măsurile din programul de guvernare, iar conducerea PSD le-a cerut demisia. Miniștri ascultă ordinul lui Liviu Dragnea și demisionează. Prim-ministrul nu face acest lucru și se ajunge la moțiune de cenzură. Pentru a nu pierde la moțiunea din Parlament voturilor miniștrilor fără realizări, Liviu Dragnea revine și susține că aceștia au fost chiar foarte buni, doar Grindeanu a ținut în loc economia României. Prin urmare, evaluarea este aruncată la gunoi.

  • Ministru praf, dar e bun de premier

La evaluarea PSD a miniștrilor din guvernului lui Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, ministrul Economiei, este umilit. Darius Vâlcov, fostul ministru care este cercetat pentru corupție în mai multe dosare, cel care a realizat evaluarea guvernării, susține că Tudose a avut zero realizări. După ce Grindeanu este demis prin moțiune de cenzură, Liviu Dragnea decide să-l promoveze pe Tudose cel cu zero realizări și îl unge premier.

  • Fără servicii, dar prim-ministru are o pasiune pentru servicii

În lipsa unei opoziții politice, Liviu Dragnea și-a construit în ultimul timp în discursuri un adversar imaginar sau nu, în funcție de viziunea fiecăruia. Serviciile care controlează societatea și scoate oameni în stradă sau serviciile care controlează justiția și face dosare la politicienii care vor binele țării. Discursul a ținut la baronii județeni, care l-au sprijinit să controleze autoritar partidul de guvernământ.

Însă, același Liviu Dragnea îl numește pe Tudose ca premier, deși acesta are studii în domeniul securității naționale și este un apropiat al lui Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații.

Și-au dărmat propriul guvern

Mai mult, concluzia este că Liviu Dragnea s-au chinuit două săptămâni să-l demită pe Sorin Grindeanu sub motivul că a avut o guvernare dezastruoasă. După ce a reușit acest lucru, președintele PSD propune ca premier un fost ministru în cabinetul Grindeanu, iar o bună parte din miniștri sunt nominalizați din nou la ministere.

Conform unor surse din partid, din viitorul Cabinet Tudose ar urma să facă parte: Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale – Sevil Shhaideh Viceprim-ministru, Ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu, Ministrul Afacerilor Interne – Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Externe – Teodor Meleşcanu, Ministrul Apărării Naţionale – Dorel Căprar, Ministrul Finanţelor Publice – Eugen Teodorovici sau Viorel Arcaş, Ministrul Agriculturii – Petre Daea, Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării - Mihnea Costoiu, Ministrul Muncii – Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Economiei – Gheorghe Şimon, Ministrul Energiei – Toma Petcu, Ministrul Transporturilor – Alexandru Cuc, Ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea, Ministrul Apelor şi Pădurilor – Doina Pană, Ministrul Tineretului şi Sportului – Gabriel Petrea, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni – Andreea Păstîrnac, Ministrul Consultării Publice şi Dialog Social – Liviu Pop, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie, Ministrul pentru Fondurile Europene – Rovana Plumb, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall şi Ministrul Turismului – Mircea Dobre.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile