Ce adidași să porți pe vremea ploioasă din România, fără să faci compromisuri la capitolul „impresie”

Bianca Bârsan

Street Style
Share
57
Tweet

Toamna își cam intră în drepturi în România, iar asta înseamnă că o să-ți iei rămas bun de la o mare parte dintre sneakerșii pe care obișnuiești să îi porți. Totuși, nu e nicio tragedie, pentru că îi revezi la anul.

Pentru că pielea întoarsă nu se împacă prea bine cu apa, iar materialele textile nici atât, în sezonul ploios trebuie să îți reorganizezi toată rotația de low runners pe care i-ai purtat până la os cât a ținut vremea cu sneakerheadșii. Odată ce te-ai împăcat cu ideea că albul nu prea o să mai vadă lumina zilei – deși mergea atât de bine cu blugii aia, grr –, va trebui să iei în calcul să-ți cumperi câteva perechi hidrofobe sau măcar mai închise la culoare. Totuși, dacă ții la tine sau la picioarele tale, ar fi bine să nu ieși din casă cu materiale care se îmbibă, mai ales când e furtuna aia mare. Nu prea e fun să stai cu picioarele ude, unless you’re taking a bath or something.

Dacă te știi cu musca pe căciulă că nu prea ai cu ce se te încalți pe vreme ploioasă, ai nimerit unde trebuie, pentru că vei găsi aici 5 recomandări de sneakerși pe care îi poți pune în picioare inclusiv în serile alea de noiembrie când plouă deja de 3 zile, iar canalizările din cartier sunt toate înfundate. Nu mai trebuie să mergi pe vârfuri când traversezi intersecțiile, din cauza băltoacelor, pentru că apa pur și simplu îți fuge de sub picioare.

adidas UltraBoost All Terrain Mid

adidas UB ATR Mid „Khaki” Foto: Sneaker News

Sneakerșii coldproof și waterproof nu sunt tocmai cunoscuți pentru confort. De obicei, nu le poți avea pe toate: ori sunt inconfortabili și nu intra nicio picătură de apă, ori sunt confortabili și te uzi după doi stropi de ploaie. Brandul cu trei dungi a încercat să îl împace pe cumpărătorul exigent, iar rezultatul e UB ATR Mid, care aduce laolaltă tehnologia Boost ultra-comfy și un upper din material primeknit, dar de data asta tratat cu o peliculă hidrofobă. Nu sunt waterproof în adevăratul sens al cuvântului, dar își vor face treaba atâta timp cât îți iei unele măsuri extra de precauție: umbrelă, grijă să nu calci în cea mai mare groapă de pe trecerea de pietoni și niște common sense. Acum un an, când s-au lansat, prețul de retail era de 240 de dolari, adică enorm. În prezent, îi poți găsi mai peste tot la sales, undeva la 100-150 de dolari.

Nike Air Presto Mid Utility

Nike Air Presto Mid Utility Triple Black Foto: The Drop Date

Upper-ul water sealed, din cauciuc, în combinație cu talpa foarte aderentă, chiar și pe suprafețe umede, compun Presto Mid Utility. Faptul că sunt mid-cut ajută mult în situațiile în care subestimezi adâncimea unei băltoace, iar apa se ridică până la nivelul gleznei. Îi găsești în multe colorways, fiind un model devenit deja clasic, mai ales pentru nișa de techwear, acolo unde colaborările cu Acronym au propulsat silueta foarte sus. Pentru a fi și mai ușor de curățat, keep it simple și mergi pe variantele triple black sau „Velvet Brown”. Costă 140 de dolari, dar s-ar putea să îi găsești pe unele site-uri la reduceri, dacă te uiți unde trebuie.

Nike Lunar Force 1 Duckboot

Nike Lunar Force 1 Duckboot (2016) Foto: Worldbox.pl

Unii dintre cei mai populari sneakerși de iarnă printre bucureșteni, LF1 Duckboot se bucură de popularitate probabil din cauza formei tip gheată, pe care românii o adoră, dar și a prețului destul de mic. Deși retail-ul e undeva la 900 de lei, cele mai multe site-uri de încălțăminte lifestyle îi supun unor heavy discounts. Nimeni nu se plânge, bineînțeles, mai ales că reducerile sunt viața noastră. Să deschizi bine ochii pentru că sunt mai multe iterații ale acestui winter sneaker: 2015, 2016, 2017, 2018. Cea mai marfă variantă e cea din 2016, deși aderența ar fi superioară la 2017 și 2018, dar nu-ți bate capul, oricum versiunile mai vechi sunt greu de găsit pe piață și toate fac cam același lucru: îți protejează cu succes picioarele de ploaie, frig și zăpadă.

Nike Air Max 95 Sneakerboot

Nike Air Max 95 Sneakerboot Triple Black Foto: KicksOnFire.com

Un boot construit pe silueta de Air Max 95, un clasic nu foarte popular în România, dar care rămâne un clasic. Destul de confortabil datorită tehnologiei Air, AM95 Sneakerboot e un rare sighting, mai ales pentru că prețul e mare – 900-1000 lei –, iar opțiunile de colorways nu sunt prea multe. Fiind un model hibrid, la fel ca Ultraboost ATR Mid, perechea asta împacă două lumi cu succes: estetica grime pe care o încorporează și utilitatea unui winter boot. Dacă vrei să fii subtil, dar să ții și cont de opiniile prietenilor tăi puriști, s-ar putea să vrei să dai cop.

Asics Gel Lyte V Gore-Tex

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex x Saint Alfred Foto: EU Kicks

Ultimul sneaker de pe listă e și cel mai low runner type of sneaker, adică cel mai aproape de ce numim noi, românii, „adidași”. Construcția e sleek și destul de simplă, sock liner-ul vine ca și turnat pe picior, tehnologia Gel ajută la confort, unde mai pui că arată ca și cum știi ce faci când vine vorba de footwear. Din punct de vedere al protecției împotriva vremii ploioase, materialul Gore-Tex certifică faptul că picioarele îți vor rămâne uscate în 98% din situații. Cât timp nu te scufunzi într-o piscină, ar trebui să fii ok. Avantajul la Asics e că sunt o tonă de colorways pe piață, așa că opțiunile sunt variate, plus că există și colaborări în care s-a folosit GTX, deci dacă vrei să fii și mai înăuntrul culturii, poți să scoți mai mulți bani și să ai parte de elementul „raritate”, în funcție de cât ești dispus să scoți.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

sneakers gore-tex adidasi ploaie sneakerboot sneakers of bucharest Sneaker Industry
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde