Cine îi iubește pe cei mai detestați politicieni

Share
393
Tweet

O mână de parlamentari, primari sau miniștri au devenit în ultimii ani personaje hulite de opinia publică sau de o parte a sa. Cu toate acestea, ei sunt votați în continuare de electorat sau susținuți de colegi.

Greu de explicat, dar politicienii cei mai detestați de opinia publică reușesc mai mereu să câștige alegerile sau să fie numiți în poziții importante. Chiar dacă spun electoratului că-i prost, că trebuie bătut, că soțiile lor le sunt curve, politicienii detestați tot reușesc să se cațere în funcții calde. Ne-am propus să descoperim cine îi ajută? De cele mai multe ori, chiar cei care sunt făcuți proști, amenințați cu bătaia sau batjocoriți cu nevestele curve.

Catalin Radulescu

CĂTĂLIN RĂDULESCU, respins de starletele maneliștilor, adorat de piteșteni

Ultimul politician care a devenit cât de cât cunoscut după ce a ajuns pe lista politicienilor detestați este medicul argeșean Cătălin Marian Rădulescu. Într-un interviu pentru “Adevărul” acesta, în calitate de deputat PSD, a declarat nonșalant că protestarii antiguvernamentali din Piața Victoriei sunt niște proști și trebuie atacați cu tunurile cu apă.

• Declarația:

”Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile de apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? N-au nimic de făcut”, a mai spus Rădulescu.

Cine l-a votat?

Până să fie cât de cât cunoscut cu aceste declarații, Rădulescu a mai ieșit în evidență pentru că a încercat să agațe pe internet o cântăreață de petreceri, Elena Valentina Pleșca. Aceasta a mai apărut în videoclipuri ale maneliștilor. Blondina i-a dat "reject" și l-a și făcut de râs pe facebook.

Însă sunt și oameni care cedează farmecului lui Rădulescu. Aceștia sunt membrii organizației PSD Argeș. Cătălin Rădulescu este din 2012 deputat de Argeș, de Pitești mai exact. El a fost așezat pe poziția a cinea a listei PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Însă, nu doar pesediștii argeșeni îl iubesc pe Rădulescu, și electoratul din Pitești a ținut să-l sprijine pe controversatul parlamentar. În 2012, acesta a fost deputat al unui colegiu uninominal din Pitești.

Andreea Paul

ANDREEA PAUL VASS, cea care a născut sâmbăta ca să muncească pentru popor

Fostul deputat PDL și PNL, Andrea Maria Paul (fosta Vass) a ținut în 2015 să se laude cu sacrificiile pe care le-a făcut ca politician pentru a asigura binele populației. A mers atât de departe încât a ajuns la limita dintre detestare și ridicol.

Declarație

"Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă".

După ce a născocit aceată declarație, fostul parlamentar a revenit și și-a amintit că de fapt a născut într-o zi de luni. Ce mai conta!

• Cine a iubit-o?

Andreea Paul Vass a ajuns în Camera Deputaților în urma sprijinului acordat de filiala PDL Satu Mare și al votului dat de electoratul local. A fost și una dintre preferatele lui Emil Boc, fostul premier.

Serban Nicolae (la volan)

ȘERBAN NICOLAE, apărătorul corupților

Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus la începutul lunii martie un amendament la Legea graţierii cu ajutorul căruia ar ajunge în libertate și condamnații pentru şi fapte de corupţie precum luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. El a motivat acest amendament susținând că aceștia stau câte trei în paturile din penitenciare, în celule pline cu igrasie.

Declarația

“Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”, a încercat acesta să-și motiveze intenția.

Cine-l iubește?

Într-un stat în care omul simplu se lovește de corupție și când stă la coadă la ghișeu sau când merge la medic, declarațiile lui Șerban Nicolae l-au transformat cel puțin într-un personaj antipatic. Iar, senatorul PSD nu este la primul derapaj.

Cu toate acestea, pesediștii din Mehedinți și Capitală s-au îndrăgostit de Șerban Nicolae care l-au desemnat candidat într-un colegiu din Drobeta Turnu Severin în 2012 sau l-au pus pe poziția a doua pe lista pentru Senat în Capitală. Nu doar membrii de partid, dar și locuitorii din Mehedinți au ținut, cumva inexplicabil, să pună ștampila pe apărătorul corupților.

În ceea ce privește personajele care l-au sprijinit pe Șerban Nicolae în ascensiunea sa politică, trebuie să le mulțumim lui: Ion Iliescu (l-a numit consilier la Cotroceni între 2001-2002), Adrian Năstase (l-a desemnat ministru pentru Relația cu Parlamentul în 2004), Iulian Voicu și Marian Vanghelie.

Ioan Rus

IOAN RUS, cel care a spus că soțiile românilor sunt curve

Pe lista politicienilor huliți întră cu siguranță și liderul PSD Cluj, Ioan Rus. Ajuns ministru de Interne, acesta a declarat în iunie 2015:

• Declarație

"România are trei milioane de oameni din forța activă în Occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii astia copiii se fac golani acasă și nevasta-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumatate".

Dupa aceste declaratii, Ioan Rus a demisionat.

Cine îl iubește?

Aparent doar membrii filialei PSD Cluj, pentru că Ioan Rus nu a câștigat niciun proces electoral important la care s-a înscris. Cu toate acestea, el conduce așa numitul Grup de la Cluj care este influent în PSD.

Cristiana Anghel

Fosta senatoare CRISTIANA ANGHEL

Dintr-un top al politicienilor huliți nu putea lipsi fostul parlamentar, Cristiana Anghel.

• Declarație

"Esti un prost! Ministrul astăzi e, mâine nu e. Eu sunt parlamentar, eu fac legea. Mă duc sus acum si rezolv" (discutie în curtea Palatului Parlamentului, cu ciobanii iesiti în strada).

Cine o iubește?

În primul rând, publicul Antena 3, educatoarea devenind celebră după ce a intrat într-o presupusă grevă a foamei pentru a protesta la adresa lui Traian Băsescu și a lui Emil Boc. De altfel, aceasta a candidat într-un colegiu din Dolj pe listele Partidului Conservator, fondat de Dan Voiculescu, cel care a creat și Antena Group.

În 2012, ea a fost ales senator de locuitori ai municipiului Craiova, dar și de sătenii din Cernele, Cernelele de Sus, Izvorul Rece și Rovine.

Traian Băsescu, Elena Udrea și Emil Boc

Cuplul politic BĂSESCU-BOC

Pe această listă, au loc și Traian Băsescu și Emil Boc pentru modul cum au anunțat tăierile de pensii și salarii din sistemul public. Traian Băsescu a devenit din 2010, pentru totdeauna, unul dintre cei mai huliți politicieni în inima pensionarilor și a angajaților la stat.

Declarație

“Reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25 %, iar până la sfârșitul anului șefii de instituții au obligația să facă selecția și să-i aleagă pe cei mai buni! Aceasta măsura trebuie luată de la 1 iunie. Este previzibilă o reducere a pensiilor cu 15%”.

• Cine îi iubește?

Aparent, pe Traian Băsescu, sub 10% din electorat, atât cât a obținut PMP, partidul pe care l-a condus, la alegerile de la sfârșitul lui 2016. Nici măcar Elena Udrea nu a ținut să candideze pe listele lui Băsescu, alegând să încerce varianta independenței. Cât despre Emil Boc, acesta are încă un loc bun în inimile locuitorilor din Cluj-Napoca.

Victor Ponta si Liviu Dragnea, la inundatiile din 2014

LIVIU DRAGNEA, nu a ezitat să se bucure alături de Ponta la inundații

Nu doar încercarea guvernului PSD de a modifica Codul Penal la miezul nopții l-au făcut pe Liviu Dragnea, actualul lider al partidului, să fie un personaj controversat. De-a lungul vremii, el a ieșit în evidență și prin câteva declarații absurde. La inundațiile din 2014, Liviu Dragnea (deputat, vicepremier):

Declarație

“Sunt foarte încarcat pozitiv pentru ca am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundatii”.

Cine îl iubește?

Cu siguranță populația din Teleorman, unul dintre cele mai sărace județe din țară, dar și liderii județeni ai PSD care îl sprijină necondiționat în fruntea partidului. Liviu Dragnea a câștigat toate alegerile la care a participat în Teleorman din 2000 pănă acum, el fiind președinte al Consiliului Județului din 2000 până în 2012.

Aurelia Cristea

AURELIA CRISTEA, mama antifumatului

Chiar dacă intențiile sale au fost bune, Aurelia Cristea sigur este detestată de fumători pentru faptul că sunt puși, mai ales iarna, să iasă la fumat în afara locurilor, cluburilor, restaurantelor etc. După ce a fost atacată virulent pentru proiectul antifumat, aceasta a ținut să se apare cu o scrisoare melodramatică:

• Declarație

„Sa pleci de jos, de la vânzatoare, ?i sa ajungi sa conduci o firma de asigurari, iar apoi sa fii aleasa în Parlament, este o dovada de determinare, de lupta cu propriile limite, de munca ?i de evolu?ie sanatoasa. ?i daca tot acest drum vi se pare greu, sa ?ti?i ca pentru o femeie este ?i mai greu”, susține deputata.

• Cine o iubește?

Cu siguranță toți nefumătorii și producătorii de medicamente antirăceală care, probabil, au avut vânzări mai mari în ultimii doi ani, datorate desele ieșiri ale fumătorilor la aer, la temperaturi negative.

Tot pe lista celor care au iubit-o politic pe Aurelia Cristea se numără liderul PSD Cluj, Ioan Rus, care a sprijinit-o în 2012 să ajungă în Parlament, și alegătorii din Cluj-Napoca.

Radu Stroe

RADU STROE și ghinionul lui

Anul 2014 i-a adus fostului liberal Radu Stroe calitatea de membru permanent pe lista celor mai huliți politicieni. După tragedia din Apuseni, când un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit ducând la decesul a două persoane, Radu Stroe, ministru de Interne la acel moment a avut o ieșire publică aberantă.

• Declarație

„Îmi pare rau ca s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Radu Stroe întrebat daca are ceva să-și reproșeze pentru faptul că echipajele de intervenție nu au găsit la timp aeronava prăbușită.

Cine îl iubește?

Electoratul care l-a ales din 2008 ș până în 2016 pe Stroe ca deputat nu provine din cătune uitate de lume, ci chiar din București și Ilfov.

Dintre liderii care l-au sprijinit în ascensiunea politică, îi reamintim pe Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonscu.

Topic-uri

Liviu Dragnea Victor Ponta Traian Basescu Catalin Radulescu Emil Boc
Arată comentariile

Noizz urban

Vezi și

Extinde