Oliviei Steer i-a fost retras premiul, deși „contribuie la progresul unei medicini moderne”

Share
249
Tweet

Așa consideră organizatoarea Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, o ipocrită cu tot atât de puțini neuroni.

Olivia Steer a fost premiată miercuri seara la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate, pentru „rolul ei activ în societate”. Organizatorii apreciază faptul că nevasta lui Andi Moisescu promovează un stil de viață sănătos, adică renunțarea la vaccinare, la chimioterapie, la știință în general. Bineînțeles că lumea s-a revoltat pe net, printre vocile indignate numărându-se chiar sponsori și invitați ai galei.

Organizatorii refuză să înțeleagă ce gafă penibilă au comis, dar i-au retras până la urmă premiul Oliviei Steer. Asta din cauza presiunilor opiniei publice și ale unor sponsori ca AQUA Carpatica.

Florentina Opriș, președintele Asociației Pentru O Viață Sănătoasă, ne ceartă pe Facebook pentru că ne-am axat pe premiul Oliviei Steer în loc să vorbim despre restul laureatelor: „Sunt extrem de tristă și dezamăgită în urma valului de reacții negative apărute în spațiul public referitoare la Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate, prin intermediul căreia tot ceea ce am dorit să fac a fost să scot în față și să validez oamenii care prin tot ceea ce fac și prin munca pe care o depun zi de zi contribuie la progresul unei medicini moderne și salvează mii de vieți.

În primul rând, genitivul nearticulat nu e „medicini”, ci „medicine”. Apoi, Olivia Steer nu face altceva decât să saboteze progresul medicinei prin sfaturi care te bagă prematur în mormânt, dacă ești suficient de naiv încât să le urmezi.

Să continuăm cu declarația doamnei Opriș: „Din păcate, spațiul public și-a ațintit atenția asupra unei singure persoane premiate în cadrul Galei de aseară și a a scos în evidență doar numele unei persoane așa-zis controversate, declanșând astfel un tăvălug care nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui și care umbrește inclusiv numele persoanelor care merită tot respectul și recunoștința noastră”.

Florentina Opriș Foto: facebook.com/florentina.opris

În fine, doamna Opriș e o ipocrită ordinară. Vorbește în postarea ei despre cum „suntem o Societate Democrată care dă Libertatea de exprimare și Libertatea de alegere. Noi ca și oameni trebuie să fim informați”. Prietena mea i-a comentat la postare cu link-ul ăsta, o investigație despre culisele acestei gale mizerabile. I-a fost șters comment-ul și a primit block. Sesizezi ironia?

Până acum nici nu știam că există vreo Gală a Femeilor care Dăruiesc Sănătate. Din câte am citit, evenimentul e conceput special ca să-și pupe în fund propriii sponsori și partenerii de afaceri ai organizatoarei. O gală unde sunt premiate în aceeași seară Dr. Adina Croitoru (șefa departamentului de Oncologie la Fundeni) și Olivia Steer, care-i acuză public de genocid pe toți oncologii. Și care crede că tămâia e leacul pentru cancer. Și că toate bolile apar din cauza mâncării grele și a emoțiilor negative.

Foto: Facebook

Lumea se întreabă cum de au tolerat o asemenea aberație oameni precum Răzvan Vulcănescu, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care a acordat unul dintre premii la gală. Purtătorul de cuvânt al CNAS are un răspuns: „Dl. Vulcănescu nu a solicitat în prealabil organizatorilor lista premianților galei. Poziția CNAS, manifestată public în repetate rânduri, a fost dintotdeauna de susținere și de încurajare a vaccinării, ca metodă de prevenție dovedită științific a unor afecțiuni grave”. Ce-i drept, nimeni nu s-ar fi așteptat la o așa decizie ilogică.

Altă figură importantă de la eveniment a fost Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care a fost premiată cu ocazia asta. Nassar nici nu înțelegea ce se întâmplă pe scenă: „Eu nu ştiu cine e Olivia Steer, pe mine nu mă influenţează. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus în Parlament legea vaccinării, susţin această lege, am un copil vaccinat cu absolut tot”.

Foto: Facebook

În fine, ideea e că Olivia Steer a rămas fără trofeu, după ce AQUA Carpatica a amenințat că-și retrage susținerea și sponsorizarea dacă premiul nu e anulat și organizatorii nu-și cer scuze public. Brandul care se autointitulează „cea mai pură apă minerală”, deși nu este, a sărit imediat cu un comunicat de presă prin care se distanțează total de Olivia Steer: „AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!”. Reprezentanții companiei spun că brandul le-a fost puternic afectat prin „decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale” și că habar nu aveau cine urmează să fie premiat.

Olivia Steer s-a supărat rău când a aflat de anularea premiului, chiar dacă spune că n-o afectează (ba chiar că se bucură)! Ca vulpea care nu ajunge la struguri și zice că oricum sunt acri. Doamna anti-vaccin și anti-avort face mișto de Jean Valvis, președintele A.C., care a spus că brandul lui promovează un stil de viață sănătos ce nu se pupă deloc cu viziunea ei. Steer zice că lucrurile stau fix pe dos: EA e zeița sănătății și A.C. e o insultă la adresa rinichilor ei.

N-o fi A.C. cea mai pură apă de pe piață, dar „șantajul” ăsta al lor e perfect logic. Niciun brand care se respectă n-ar vrea să fie băgat în aceeași oală cu Olivia Steer. Și niciun brand care se respectă n-ar trebui să mai finanțeze vreodată gala asta jenantă.

Și Medicover România, alt sponsor oficial al evenimentului, și-a scuzat participarea în calitate de sponsor printr-un anunț de bun-simț: „Medicover nu a fost implicată în decizia asupra premiilor acordate și nu a oferit un premiu Oliviei Steer. După eveniment am fost în contact cu organizatorii și le-am comunicat ferm poziția noastră legată de acest premiu controversat. Salutăm decizia organizatorilor de a retrage premiul”.

Și noi o salutăm!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

olivia steer Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate scandal vaccin asociatia pentru o viata sanatoasa premiu retras
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde