Cicloturism și plimbări prin Delta Văcărești

Share
Tweet
Biciclești în Vacarești

Opt kilometri de de cicloturism și drumeție au fost amenajați în Parcul Natural Văcărești, traseul adresându-se bicicliștilor echipați pentru terenuri accidentate și fiind permis adulților și copiilor însoțiți de părinți.

Ruta măsoară 8 km și este alcătuită din două părți: poteca „belvedere” și poteca „printre bălți”. Aceasta se desfășoară pe digul care împrejmuiește parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe două intrări: Splaiul Unirii 168 și rampa de intrare în parc, din direcția Strada Săvinești. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.

„Una dintre funcțiile cele mai importante ale Parcului Natural Văcărești este cea de recreere. O recreere „sănătoasă” care include activități precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea în aer liber și liniște. Bicicliștii care vor pătrunde în parc pe bicicletă vor avea de acum ocazia să se bucure din plin de aceste servicii", a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

Vă așteaptă un traseu de 8 km de distracție

Pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitățile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversității. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deșeurilor, ruperea sau distrugerea vegetației, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepsește conform legii.

Se va merge în continuare și pe programul Biciclești în Văcărești. Acesta este un program care va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, în Parcul Natural Văcărești, pe data de 4 noiembrie 2017. Și dacă tto vă veți înghesui prin Delta Bucureștiului nu fiți mai țărani decât de obicei, și nu aruncați gunoaie într-o locație protejată, unică în  regiunea noastră.

Arată comentariile