Cum mi-am învins frica și m-am scufundat în cea mai adâncă piscină din lume

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
56
Tweet

Nu e ușor să ai frici, mai ales când știi că multe îți sunt generate de propria minte și trebuie să ai mereu discuții, tu cu tine, astfel încât să ajungi la un acord și să le depășești.

Nu sunt o persoană fricoasă, dar când vine vorba de apă și spații închise am o strângere de inimă. Cred că odată cu vârsta am căpătat problemele astea, pentru că-mi aduc aminte că eram un copil destul de nebun.

Însă, nu concep o viață în care să fiu prinsă în diferite frici, fie ele mai mari sau mai mici, așa că tot ce e de făcut e să încerc să-mi depășesc propriile nebunii, iar asta te încurajez și pe tine să o faci.

Cel mai recent experiment la care am participat și care m-a pus față în față cu un obstacol a fost o petrecere absolut fantastică la care am participat, în Veneția, mai exact la Y-40 Deep Joy, cunoscută ca fiind și cea mai adâncă piscină din lume (are 40 de metri adâncime).

Am fost la Desperados Deep House - adică un party care a găzduit cel mai adânc ring de dans din lume și am dansat sub apă, la o adâncime de 5 metri, timp de 17 minute.

Party-ul s-a ținut în Veneția (după cum ți-am povestit și aici), iar cei prezenți au avut parte de o experiență unică, greu de uitat. Desperados x Elrow party au pus la cale un event total neconvențional, în care am putut să văd cum e să te distrezi la adâncime.

Cum a fost la 5 metri sub apă

Înainte să ajung la party, m-am documentat despre Y-40 și-ți jur că au început să-mi tremure picioarele gândindu-mă la cum o să pot să iau și eu parte la nebunia asta.

Odată ajunsă la fața locului, am zis că e imposibil să fac asta, dar apoi, după ce am vorbit cu mai mulți oameni care s-au scufundat, mi-am luat inima-n dinți și am zis: DA, trebuie s-o fac.

Era cam absurd să scriu despre o experiență incredibilă fără să o trăiesc, organizarea a fost perfectă, nu aveam ce să pățesc, așa că n-am mai stat pe gânduri și am făcut-o.

Am primit un instructaj de la un băiat foarte simpatic în care ni s-a explicat cum să comunicăm sub apă, ce să facem pentru a elibera presiunea din urechi și cât de safe e totul.

Am fost asigurați că oricând vrem să ieșim din apă trebuie doar să facem un semn și că vom fi supravegheați non-stop, dar că ideea este să ne lăsăm purtați de muzică și să ne simțim bine, pentru că despre asta e vorba, în cele din urmă.

Am ajuns la baza treptelor care dădeau la piscină. La suprafață arată fix ca o piscină normală, unde poți înota lejer. Cool, huh?

Piscina are și un tunel la parter, de unde cei prezenți la party au putut vedea diveri profesioniști care se jucau în apă, printre lasere colorate, înotând ca niște sirene, fără tuburi de oxigen sau alte nebunii. Desperados Deep House a creat un ring de dans subacvatic, dar și un univers magic, pline de culoare și good vibes.

În apă puteam intra în grupuri de 9 persoane, fiecare dintre noi având propriul scafandru care ne păzea și ne încuraja că totul va merge ca pe roate.

Am coborât cu ajutorul căștilor Sea Trek, grele de 37 de kg, dar care, în apă, își pierdeau din greutate. Căștilea astea complet nebune îți țin capul perfect uscat, respiri absolut normal în ele și te ajută să te bucuri de o experiență subacvatică mișto.

Coboram pe niște scări până la adâncimea de 5 metri, pas cu pas, în timp ce-i arătam scafandrului meu că sunt ok și-mi reglam presiunea. Nici n-am simțit când am ajuns "la scenă". În cască auzeam muzică și puteam dansa, dar impulsul inițial a fost acela de a-i face semn omului să mă ducă înapoi sus.

Aveam senzația că o să leșin. Am mai stat un minut și am avut discuția aia cu mine de care-ți ziceam inițial, m-am uitat în jur, am ascultat muzica și am început să mă relaxez.

Mă mișcam în reluare și a fost un sentiment foarte tare să dansezi sub apă, în timp ce oamenii-sirenă veneau la mine, dansau în jurul meu și zâmbeau. Au mai fost pe lângă și cameramani care filmau, așa că nu puteam face o figură proastă fix în fața lor, nu?

M-am bucurat de experiență în timp ce-mi ziceam că nu pot să cred că fac asta. A fost incredibil și nu mi-am imaginat vreodată că voi trăi așa ceva. Pur și simplu WOW.

Apa era foarte caldă și m-am lăsat purtat de culori și sunete, așa că nici n-am simțit când scafandrul a făcut semn că merge înapoi sus.

Am ajuns iar la aer și am țipat de fericire - mi-am depășit frica și m-am putut bucura de esența acestei experiențe la adâncime! Ce tare!

Ce trebuie să știi despre Y-40

Dacă ajungi în Veneția, atunci află că poți face și tu ceea ce am făcut și eu (mai puțin partea cu muzica, sirenele și culorile) - te poți scufunda în această pisicină, iar dacă ești profesionist sau foarte curajos te poți duce și mai jos de cei 5 metri la care am fost eu.

Y-40 este poziționată în Hotel Terme Millepini, un hotel de 4 stele aflat în Montegrotto Terme, Padua, adică în afara Veneției, dar foarte aprope de oraș. Complexul are 100 de camere și este recunoscut pentru că găzduiește această piscină.

Y-40 "The Deep Joy" a fost deschisă pe 5 iunie 2014, are o adâncime de 40 de metri și conține 4300 de metri cubi de apă. Partea mișto este că temperatura apei variază între 32 și 34 de grade Celsius, așa că poți intra fără echipament termic, deoarece nu-ți va fi frig deloc.

Designul piscinei aparține arhitectului Emanuele Boaretto - vei găsi sub apă peșteri, cât și tunelul de care-ți povesteam mai sus, unde cei care nu vor să se ude pot privi în interiorul piscinei.

Există mai multe platforme care variază de la 1.3 metri la 12 metri, iar mai jos de atât, piscina se transformă într-un fel de tunel subteran, unde te poți scufunda până la baza ei, adică la 40 de metri sub apă.

Y-40 a primit titlul de "Deepest Swimming Pool for Diving", așa că, oficial, a intrat în Guinness World Records, recordul anterior fiind deținut de piscina Nemo 33 din Belgia.

Aici se pot distrat atât cei care fac free-dive, cei care vor să învețe scuba, cât și cei care vor să facă pictoriale marfă în acest decor unic. Y-40 îți oferă o experineță plină de adrenalină, așa că recomand să-i dai o șansă dacă ajungi în zonă. Aici găsești informații despre orar și bilete.

Sunt foarte fericită că am putut să trăiesc așa ceva, iar Desperados Deep House a fost ocazia perfectă să-mi înving teama și să mă simt mega bine.

Desperados este un brand cunoscut pentru petrecerile ieșite din comun pe care le organizează. Campania Find Your Dancefloor își propune să aducă iubitorii de petreceri și senzații tari în tot felul de locuri unice, astfel încât să-i determine să iasă din zona de confort și să experimenteze momente incredibile.

Kudos pentru un party excelent și see you @ the next one!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

y-40 piscina desperados desperados deep house party petrecere
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde