De vorbă cu Toto Dumitrescu, a.k.a. Olah din „Un pas în urma serafimilor”

Share
34
Tweet

Nominalizat la gala Gopo pentru titlul de cel mai bun actor într-un rol secundar, Toto Dumitrescu are un viitor extrem de promițător în cinematografia românească. Rolul lui Olah din „Un pas în urma serafimilor” s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune prestații ale anului, iar tânărul de 20 de ani e abia la început de drum.

Ilie Dumitrescu Jr., zis și „Toto”, e fiul fotbalistului care ducea România în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din ’94. Deși microbiștii sperau că va continua pe aceeași cale, Toto are înclinații artistice care nu prea se pupă cu fotbalul.

În clasa a doua și-a dat seama că vrea să devină actor, mulțumită unui spectacol organizat la școală. A urmat cursuri de actorie, a făcut tot posibilul să se remarce în mulțime, iar acum e considerat de critici unul dintre cei mai buni actori români.

Am stat de vorbă cu Toto Dumitrescu ca să aflu mai multe despre el, relația cu colegii de platou și importanța statuetei Gopo.

NOIZZ: Ai urmat cursuri de actorie la Mandragora Movies Film Academy. Concret, cum te-au ajutat lecțiile astea în interpretarea rolului lui Olah?

Toto Dumitrescu: Datorită cursurilor de la Mandragora am intrat în contact cu tehnica de actorie a Ivanei Chubbuck care este bazată pe obiective, intenție, asumare și substituirea personajelor și a întâmplărilor personajului tău cu bagajul personal de emoții și trăiri. În plus, am avut ocazia să lucrez cu profesori consacrați de actorie care, la rândul lor, joacă la Hollywood. Am lucrat mult cu Ivana. Olah a fost decompus și acceptat așa cum este, niciodată nu este bine să-ți judeci personajul.

Cum a reacționat tatăl tău când i-ai spus că vrei să devii actor?

M-a susținut întotdeauna pentru că întotdeauna i-au plăcut riscul și incertitudinea. Cui nu-i plac artiștii? :)

Olah e un tip rebel și tupeist în film. Tu cum erai în adolescență?

În anumite momente, am fost și eu rebel dar îmi place să cred ca încă mai sunt. Nu îmi plac autoritatea, controlul și manipularea. Cred că putem fi o societate liberă, nu trebuie să purtăm catușe.

Ali Amir, colegul tău din „Un pas în urma serafimilor”, e și el nominalizat la Gopo pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Cum vă afectează „bătălia” asta pentru premiu?

Nu este o bătălie, important este să aducem titlul în lumea serafimilor, nu contează cine. Ne considerăm o echipă mare și unită.

Regizorul Daniel Sandu povestea că voi, „serafimii”, chiar v-ați împrietenit în timpul filmărilor și că ați plâns la despărțire. Ai păstrat legătura cu gașca?

Oricând avem ocazia, ne întâlnim și ne distrăm. Fiind plecat la studii, nu apuc să- i văd tot timpul dar rețelele de socializare sunt o unealtă bună pentru a păstra legătura. Always connected.

E vreun actor și/sau regizor cu care ți-ai dori în mod special să colaborezi?

Dacă aș avea ocazia și onoarea, aș dori să lucrez cu domnul Cristian Mungiu, pentru că eu cred cu tărie că este un regizor incredibil care nu încetează să surprindă publicul de fiecare dată.

Care e cea mai dificilă parte din profesia de actor?

Dificil este să nu renunți niciodată la adevărul tău și la motivația de a inspira dragoste și bine, sub orice formă. Foarte mulți se pierd în lumea asta atât de complexă.

Cum ți-ar influența cariera câștigarea statuetei Gopo?

Caștigarea Gopo-ului ar fi cel mai mișto premiu pe care aș putea să-l câștig în acest moment al carierei mele, iar profesional mi-ar oferi validarea de care aș avea nevoie în lupta mea pentru roluri :)

Îi urăm mult succes lui Toto la gala Gopo și în toate proiectele viitoare!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

interviu toto dumitrescu ilie dumitrescu un pas în urma serafimilor gopo cel mai bun actor
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde