Ce au răspuns bloggerii străini când au fost întrebați ce le-a plăcut în București

Share
10
Tweet

Proiectul ”Experience Bucharest” a promovat Capitala în această vară ca destinație de top pentru turiștii străini punând accent pe experiențele autentice ale acestora.

Bucureștiul a fost vedetă în social media, hastagul #experiencebucharest strângând peste 10,000 de fotografii și videoclipuri într-un timp scurt.

Arhitectură superbă, artă urbană fascinantă, mâncare excelentă și prețuri foarte bune, bulevarde spațioase, un oraș fermecător al contrastelor, bijuteria ascunsă a Europei, toate acestea sunt doar câteva dintre părerile celor peste o sută de invitați străini - bloggeri, vloggeri, instagrameri, jurnaliști de travel, persoane publice pasionate de călătorii, care au participat în cel mai mare proiect de promovare turistică a Capitalei, Experience Bucharest.

Veniți la București din toate colțurile lumii, din Alaska și până la Argentina și din Australia până în Japonia, bloggerii din străinătate au pus Bucureștiul pe harta lumii, ca destinație de top în 2017. Cumulat activitatea acestora este urmarită de un număr de peste 10 milioane de persoane din întreaga lume.

De exemplu, videoclipul unui cuplu de canadieni care au renunțat la slujbelor lor pentru a călători prin lume, a adunat în doar câteva zile aproape 1,2 milioane de vizualizări pe internet.

De asemenea, Veru, o italiancă, este de părere este de părere că Bucureștiul este una dintre bijuteriile ascunse ale Europei și recomandă atât în videoclipul ei, cât și pe blog ca turiștii care vin aici să încerce gustoasele merdenele cu brânză, specialitățile de covrigi și gogoșile.

Biserica Stravopoleos, Ateneul Român, Palatul Parlamentului, Calea Victoriei, Lipscani, Cișmigiu, Delta Văcărești, nu lipsesc nici acestea din recomandările bloggerilor străini, care recomandă capitala României ca fiind o destinație internațională poate mai puțin obișnuită la prima vedere, dar care își merită toți banii.

”Chiar dacă suntem la prima ediție, suntem foarte bucuroși de interesul și entuziasmul oamenilor de a face parte dintr-o comunitate care practic a pus Bucureștiul pe harta lumii, ca destinație de top pentru turiștii străini. Așteptările noastre au fost depășite în ceea ce privește participanții la conferință, astfel că vom repeta experiența cu siguranță. Acum punem la cale un nou proiect asemănător, Experience Romania”, declară Tudor Maxim, fondatorul Experience Bucharest.

Șarm de București

Experience Bucharest a avut ecouri și în țară, nu doar în străinatate. În doar două luni Bucureștiul a devenit o adevarată vedetă pe internet în România, în special în presa online, pe Instagram și pe Twitter, unde hastagul #experiencebucharest a strâns peste 10,000 de postări, peste 90% fiind fotografii și videoclipuri despre București.

„Bucureștiul nu este un oraș ușor de promovat pentru că nu e nici Paris, nici Londra, și nici Roma sau Berlin. Însă are ceva al lui, un șarm aparte, poate să fie o casă veche sau o zonă plină de street-art sau poate să fie agitația din mijlocul Lipscaniului ori plimbările lungi prin Herăstrău. Foarte mulți turiști străini care vin în București spun cel mai adesea că nu se așteptau să fie atât de bine și că orașul este bijuteria mai puțin cunoscută a Europei. Timp de două luni am readus Bucureștiul în mijlocul conversațiilor turiștilor străini, dar mai ales în rândul românilor, care se pot mândri cu o capitală admirată și iubită de cei mai mulți care o vizitează”, a declarat Dorian Ilie, coordonatorul campaniei.

Mulți turiști vin în Capitală

Conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică, aproape 2,5 milioane de turiști străini au vizitat România în 2016, dintre aceștia 1,1 milioane alegând Bucureștiul ca destinație. Capitala a câștigat peste 112.000 de turiști noi față de anul precedent, mai arată datele Institutului Național de Statistică, acest lucru însemnând o creștere a numărului de turiști cu circa 12% față de 2015. Rata de creștere a numărului de turiști care vizitează Bucureștiul este de 7,1% pentru perioada 2009-2016, ceea ce-l plasează

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

turism bucuresti
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde