Facem concurs pe scos morții și răniții din mașini contorsionate

Share
Tweet
Morbiditate utilă pentru cei care salvează

Când parcă nu mai avem ce face ne apucăm și facem concursuri să vedem cine scoate mai bine morții sau răniții din mașini contorsionate. Un concurs morbid la care participa mai bine de 700 de persoane, dintre care 450 sunt din afara țării.

Competiția se numește World Rescue Challenge care se desfăşoară, pentru prima oară în România, la Târgu Mureş, în perioada 30 august - 3 septembrie.

„Organizarea a fost dificilă, sunt foarte multe ţări care stau la rând să aştepte pentru a fi gazde ale Competiţiei Mondiale. După 5 ediţii ale competiţiei naţionale am reuşit să convingem WRO să organizeze în România, la Târgu Mureş, această competiţie mondială”, spune fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, general (r) Dorin Oltean, citat de Agerpres.

Sunt ţări care au prezentat mai multe echipe - Marea Britanie, Spania, Portugalia, Brazilia au 4, 5, 6 echipe în concurs.

„Ne-am asumat principiul susţinerii siguranţei rutiere. În cadrul acestor trei competiţii am oferit 230 de maşini, modele de bună calitate care pot fi utilizate în cadrul acestor scenarii, care să imite cât mai mult un fapt real. Din câte am aflat de la specialişti, există o diferenţă între a tăia o maşină nouă sau aproape nouă, faţă de una mai veche. Este vorba de secunde pentru a salva vieţi. (...) Sunt foarte mândră că această competiţie are loc în România, la Târgu Mureş, locul de unde a pornit SMURD şi este un motiv de mândrie pentru toţi românii să avem o astfel de organizare”, a afirmat Adina Ionescu, directorul de Comunicare şi Responsabilitate Socială din cadrul Groupe Renault România. La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş participă 34 de echipaje de descarcerare şi 32 de echipaje de prim-ajutor din 16 state, respectiv Australia, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Din partea României, la această competiţie participă echipaje reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Maramureş şi Vâlcea.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile