Cine este Puiu Popoviciu, afaceristul care a devenit fugarul No. 1

Share
Tweet
Puiu_Popoviciu

De miercuri seara, Codruț Marta nu mai este cel mai căutat român. Locul dispărutului de peste cinci ani a fost luat de unul dintre cei mai importanți afaceriști români. Dacă ai fost la mall-ul din Băneasa, în Centru Vechi, în Herăstrău, atunci cu siguranță ai trecut și pe la Puiu Popoviciu.

Cu toate acestea, Puiu Popviciu (Gabriel Popoviciu este numele din buletin) nu era acasă miercuri seară atunci când au trecut polițiștii care urmau să-l ducă la Penitenciarul Rahova. Asta pentru că acesta fusese miercuri condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa". Mai exact, el a luat un teren al statului la un preț mic și a ridicat acolo Băneasa Mall, deși trebuie să planteze livezi.

Pentru că nu a fost găsit la ultima sa locuință cunoscută din București, Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri.

Afaceristul nici nu trebuia să stea acasă, pentru că nu avea nicio restricție să iasă din țară, iar Popoviciu are proprietăți în Monaco și New York.

Dar cine este Popoviciu?

Averea sa a fost calculată de Top 300 Capital la 340-360 de milioane de euro.

Pe lângă mall-ul din Băneasa, mai deține numeroase cafenele și restaurante în zona Herăstrău, Centrul Vechi, dar și câteva francize americane foarte cunoscute.

Avea o slăbiciune pentru asistentele de la televizior. Numele său apare în dosarul de prostituție care le-a avut implicate pe unele dintre cele mai cunoscute asistente tv. Puiu Popoviciu era clientul lor.

Ligia, mama lui Puiu Popoviciu, ar fi fost croitoreasa lui Nicolae Ceauşescu.

Cert este că el este ginerele lui Ion Dincă, fostul viceprim-ministru al lui Ceauşescu.

Popoviciu, dat în urmărire

Topul fugarilor

Alături de Popoviciu, numele importante pe lista românilor căutați de autorități mai sunt.

Codruț Marta s-a “evaporat” în martie 2012. El era directorul de cabinet al lui Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Marta ar fi fost implicat în gruparea evazionistă care a produs o pagubă de 56 de milioane de euro la bugetul de stat. Din această rețea, conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), mai făceau parte Sorin Blejnar și soții Radu și Diana Nemeș. Despre Marta circulă zvonul că ar fi fost omorât, ca că nu vorbească.

Marko Attila, fost deputat UDMR, este căutat prin Interpol. A fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Împreună cu alte persoane ar fi prejudiciat statul român cu 84 de milioane de euro. Surse din UDMR susțin că acesta s-ar afla în Ungaria.

Omar Mukhles, fratele lui Omar Hayssam, este condamnat definitiv pentru că l-ar fi ajutat pe terorist să fugă din România. O perioadă s-a vehiculat că ar fi stat în Israel, ţară care nu are tratat de extrădare cu România. Conform ultimelor zvonuri, Mukhles ar fi acum în Siria. Omar Hayssam se află în spatele gratiilor, cu patru condamnări, din care una de 20 de ani, în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile