Am stat de vorbă cu Prima Biserică a Canabisului din România: „Nu e o religie nouă, ci un supliment la religiile existente”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
138
Tweet

Știam de The First Church of Cannabis de ceva vreme. Citisem câteva articole din presa americană despre acest subiect. Așa că am fost plăcut surprins când am dat din greșeală peste Prima Biserică a Canabisului din România.

Este vorba despre o pagina de Facebook care are în spate o comunitate care se ia destul de în serios când vine vorba de canabis. Am descoperit acest lucru când am trimis un PM pentru un interviu:

"Frate Gruia, singurul motiv pentru care am acceptat să îți răspund la un interviu este pentru că românii vor să aibă un templu fizic în care să consume canabis pentru nevoile lor spirituale și medicinale, un loc în care să fie ocrotiți de nedreptatea care se face împotriva plantei de canabis, un loc cu un inventar a plantelor de cannabis și cu transparență față de autorități, membri înregistrați cu buletin care primesc lunar o cantitate din recolta bisericii din care nu au voie să obțină foloase materiale, planta aceea este doar pentru vindecarea lor spirituală și trupească. Acest lucru nu este posibil decât prin unitate și accesarea unor legi."

Mi s-a mai comunicat că prin publicarea acestui interviu se dorește găsirea unor „români cu care să putem face acest templu fizic posibil pentru că momentan el nu există”.

Sursă foto: Thought Catalog / Unsplash

Înainte de răspunsuri, am primit și o introducere destul de lungă, dar destul de grăitoare despre cât de pasionați și implicați sunt acești oameni: „Prohibiția unei plante, pe care ne-a dat-o Dumnezeu, o plantă care nu este otrăvitoare, este contrară legilor Sale.

Cei care au făcut aceste legi ne spun că Dumnezeu nu există și ne condamnă la moarte obligându-ne să accesăm medicamente făcute de om în laborator, unele cu efecte adverse atât de periculoase încât mă mir cum de mulți încă mai consideră holocaustul cea mai mare atrocitate împotriva umanității comparând cu ceea ce se întâmplă în momentul de față la nivel mondial, cu morțile cauzate de opioide care sunt legale, mai ales în România unde poți cumpără cam ce vrei de la orice farmacie.”

Despre organizarea juridică ni s-a spus: „în momentul de față situația juridică a templului nu a fost finalizată, este nevoie de 3 organizatori, 3 oameni cu inițiativă, care încă nu s-au găsit și sper că odată cu publicarea acestui interviu să se găsească, să ne unim, să reușim să construim ceva, pentru că în 28 de ani de democrație, noi încă nu am înțeles că avem niște drepturi, dreptul de a alege, dreptul de a sluji zeul nostru, în care credem, în viziunea noastră, nu așa cum ne dictează unele instutiții care ne guvernează credința în mod legal.”

Sursă foto: facebook.com/ReligiaNoastra

„Dumnezeu e adevărat! Și a apărut pe tărâm românesc îndemnându-mă să fac acest templu, unde toți românii bolnavi să aibă parte de planta de canabis și mai ales uleiul vindecării (uleiul de canabis după rețeta Rick Simpson), pentru că tot consumul de canabis este medicinal, nu există termenul de recreațional. Fiecare fumează cu un scop, că are o depresie și vede că planta îi face bine, că are o durere și vede că planta o ameliorează, totul e medicinal și mai ales, așa cum a spus și Mircea Eliade, dacă există vreun gând religios, meditația este completă, adică vindecarea se face mult mai ușor.”

Sursă foto: facebook.com/pg/ReligiaNoastra

Văd pe pagina voastră că citați foarte mult din Biblie. Sunteți creștini? Are Prima Biserică a Canabisului vreo legătură cu cea din State?

Singura legătură cu cea din USA este alegerea numelui. Sunt în contact atât cu ei cât și cu altele tot din US. Într-o bună zi toate religiile de genul acesta vor fi reunite, deja ne-am înscris în Ministerul Canabisul din SUA. Frații noștri vor veni și pe pământ românesc atunci când vom avea recunoașterea juridică, la fel și cei din Europa, pentru că am deja contacte stabilite cu biserici și de la noi de pe continent.

Este un drept recunoscut internațional și va fi bine pentru orice societate să existe un asemenea templu care vrea doar binele, așa cum ar trebui să fie toate religiile.

Ar putea fi așa ceva posibil în România, să fie recunoscută ca religie, la fel cum s-a întâmplat și în State?

În primul rând, în State nu a fost recunoscută ca și o religie, a fost recunoscut dreptul la libertate de conștiință religioasă. Prima Biserică a Cannabisului nu este o religie nouă prin dogmatică, ci este un supliment la religiile existente, o reuniune a tuturor religiilor, așa cum și-a dorit și Creatorul.

Este o religie nouă doar în ochii autorităților, pentru că accesăm niște legi date de ei. Practic, e o semnătura pe care un om, o ființă umană, un cetățean, o pune pe un formular în care declară că renunță la vechea lui religie pentru aceasta. Este doar un act pe care îl face. În interiorul lui persoana aceea crede tot în ceea ce vrea ea, se va duce în continuare la templul lui de rugăciune pe care îl dorește.

Sursă foto: Esteban Lopez / Unsplash

Ce părere aveți despre BOR și Catedrala Mântuirii Neamului?

BOR-ul este o instituție care administrează juridic o religie, religia creștin-ortodoxă. BOR nu recunoaște canabisul ca și o plantă tămăduitoare, deși rețeta pentru uleiul vindecării conține și canabis, iar acest lucru apare în cărțile sfinte (Sula Benet a descoperit greșeala din traducere, alți cercetători au confirmat).

Catedrala Mântuirii Neamului este o risipă de bani și o insultă la adresa creștinismului modern, atât timp cât noi nu avem spitale, școli etc., catedrala aceea nu face decât să îndepărteze tinerii de la credință, iar pe politicienii care au susținut financiar acel templu îi va îndepărta de electorat.

Aveți un clip în care dați cu tămâie o cultură de canabis. De ce?

Este un ritual religios de înflorire a plantelor, care chiar a funcționat. Plantele vindecării sunt femele toate, emană la rândul lor un parfum frumos care te face să te simți mai aproape de divinitate prin gândurile tale religioase către vindecare. Dacă ți-a plăcut acel ritual religios, să îl vezi și pe cel din Cortul Întâlnirii.

Religia aceasta, ca și supliment, trebuie să aibă ritualuri. E important să ne simțim uniți prin ceva ce facem diferit față de ceea ce am învățat de la o religie clasică, atât timp cât suntem aproape de Creator.

Sursă foto: Esteban Lopez / Unsplash

Rastafarienii din Italia au voie să fumeze canabis, chiar dacă nu este legal pentru restul populației. Credeți că așa ceva ar putea fi posibil în România?

Rastafarienii au voie să facă asta și în România, doar că ei nu-și accesează dreptul de libertatea de conștiință religioasă și nu spun, atunci când sunt prinși consumând canabisul, că ei fac acest lucru pe motive relgioase. Este greșeala lor, nu sunt suficient de informați.

Care credeți că ar fi pașii ce ar trebui făcuți pentru legalizarea canabisului în România?

Canabisul nu va fi legalizat prea curând, nici în România, nici în Europa. Va fi probabil decriminalizat la noi în țară, așa cum se află și în faza curentă, dacă ești prins crescând plante, fumând plante: atâta timp cât nu vinzi, primești o amendă penală, recidiva se taxează.

Nicăieri în Europa nu este legal. Sunt mulți care cred că în Olanda este legal, cred că în Spania este legal, însă realitatea legilor arată că este doar decriminalizat în câteva țări.

Nu ai voie să crești planta aceasta și cu toate astea GW Pharmaceuticals este cel mai mare crescător de canabis din UK.

În Olanda au coffeshop-uri unde se vinde canabis uscat, dar este ilegal, ai voie să vinzi, fără să cultivi, e ca și cum canabisul acela apare în mod magic la ei în vitrină. În Spania sunt cluburile de canabis care folosesc un tertip legal, acela de adunare, biserici de canabis sunt 5 de care știu în Europa.

Sursă foto: Nicole Harrington / Unsplash - International Church of Cannabis din Denver

Ce părere aveți despre uleiurile cu CBD?

Uleiurile cu CBD sunt niște suplimente alimentare care costă mulți bani și care induc în eroare bolnavii suferinzi de cancer, Parkinson, epilepsie. CBD-ul singur, fără THC, nu poate face minuni, ba chiar crează niște efecte adverse. Sunt studii efectuate cu posibilele efecte adverse ale uleiului de CBD.

Totodată și uleiurile acestea de CBD, care au apărut pe piață, sunt tot parte din mafia lor, să mai tragă puțin de timp, să vadă oamenii că „uleiul de canabis" nu este bun pentru organism, pentru că dacă un bolnav de cancer sau Parkinson ia numai ulei de CBD, nu se va vindeca, nu îi va ameliora simptomele, așa cum o face uleiul care conține și THC. Acel ingredient este cel care distruge celulele canceroase, acel ingredient dezvoltă conștiința necesară vindecării trupești.

Dacă ar fi să enumerați doar 5 dintre cele mai importante beneficii ale canabisului, care ar fi acelea?

Dezvoltă conștiință, relaxează corpul, vindecă trupul, calmează gândirea, instaurează pacea.

Există și efecte negative pe care le poate avea consumul de canabis?

Cannabisul este o plantă legată de sistemul natural al corpului, sistemul endocannabinoid (ECS), practic noi suntem legați prin ADN cu această plantă. La tinerii sub 24 de ani, la cei la care creierul nu a ajuns încă la maturitate neuronală, este recomandat să nu se dea THC, asta pentru că THC-ul oprește îmbătrânirea creierului.

Doar la copiii aflați în stadiu critic, gen cancer, leucemie, ar fi recomandat THC-ul. În rest, planta crudă de canabis nu conține THC și este cel mai bun supliment alimentar pe care îl poate lua orice persoană, inclusiv copiii, se poate face suc și depozita la congelator unde rezistă până la 6 luni.

Sursă foto: Get Budding / Unsplash

Câți oameni credeți că vor adera la cauza voastră, având în vedere că în România fumează canabis foarte multă lume?

Nu se pune problema aderării, peste 80-120.000 de români vor adera, numai online s-au strâns conștiințele a peste 20.000.

Românii doresc un asemenea templu în care să poată consuma cannabis, să poată socializa, noi cu noi, dar nu o să poată veni toată lumea și asta pentru că nu toți pot să urmeze niște reguli scrise, reguli de conduită interioară, în societate. Nu este bine să molipsim oamenii, să mergem prin intersecții cu pliante, așa cum fac alte religii, să consumăm cannabisul în public.

Templul acesta va fi ferit de ochii publici, nu va avea însemne la exterior, nu vom face parade publice, nu vom apărea la televizor. Societatea românească ar avea foarte mult de suferit, mulți consideră planta un drog și nu își vor schimba niciodată opinia indiferent ce le zicem.

Trebuie să ne comportam ca și o minoritate care vrea un drept, dar ca să îl obțină trebuie ordine și disciplină și mai ales transparență față de autorități.

Sursă foto: Jakob Owens / Unsplash

Ați avut probleme cu legea?

Serviciile știu despre această misiune, ne-am și întâlnit, ne-am vorbit, mi-au spus să nu o fac și... Dumnezeu le-a apărut, s-au convins că este adevărat totul. De altfel, relația mea cu ei s-a și terminat brusc. Nici nu știu sincer cine au fost cei care m-au urmărit atât de mult timp, dar cineva și-a trimis iscoadele pentru detalii și nu au primit mandat de la judecător pentru invazie.

Mi se pare și normal acest aspect, întrucât, acolo unde sunt plantele, chiar există o persoană care își practică religia. Am Logan după mine, oameni pe tren am avut. Telefonul se descărcă într-un mod amețitor și nu e vreun smartphone, să zici că nu te ține bateria.

Ei tot apar, dispar, nu urmăresc în fiecare zi, probabil că la un moment dat vor încerca să pătrundă pe tărâmul bisericii, acolo unde se află obiectele de cult religios, le vor distruge, că așa le cere cartea lor a muncii, așa sunt ordinele de la Cezar.

Dacă o fac, o fac pentru că nu au citit cărțile sfinte și nu înțeleg că mai sunt și oameni de altă religie, dar cu același Dumnezeu. Ziua aceea va veni cândva și sunt conștient de asta, dar nu îmi abandonez drepturile umane și nu neg adevărul apariției lui Dumnezeu pentru construirea acestui templu și a vindecării neamului.

Toate bisericile de canabis au avut probleme cu autoritățile la un moment dat, chiar și în SUA. Recent a fost un eveniment care s-a transformat favorabil pentru biserică. Convingerile religioase sau filozofice sunt o parte importantă a identitătii fiecărui om.

Practic, atentatul la aceste convingeri este egal cu atentatul la sensul vieții unui om, deoarece dacă omul își vede sensul vieții în urmărea unor anumite principii și reguli supreme, iar acest lucru îi este interzis sau îngreunat, omul intră în conflict cu propriul sistemul de valori, ceea ce îi periclitează echilibrul în viață.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

prima biserică a canabisului canabis marijuana interviu iarba cânepă
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde