Mădălina Batalu te invită să Undress și să accepți eleganța simplității

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
83
Tweet

Mădălina Batalu este fondatoarea Undrees, brand-ul de haine care promovează dezbrăcarea de temeri și nesiguranțe și îndeamnă la descoperirea încrederii și a drumului către sine.

Mădălina este o tipă care găsește eleganță în minimalism și va fi prezentă în cadrul V for Vintage, cel mai mare târg de design contemporan şi cultură vintage din România, în perioada 11 și 12 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard din București.

Am vorbit cu ea despre fashion și despre drumul ei spre succes, dar și modul în care vede tinerele din România sau industria modei de la noi din țară.

Ce a ieșit, te invit să citești mai jos:

Mădălina Batalu

Cine este Mădălina Batalu - de unde vii, unde ești și încotro te duci?

Vin din locuri care nu au nicio legătură cu locul unde sunt acum. Sunt în cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, personală și profesională. Încotro mă îndrept nu știu cu precizie și cred că nici nu mi-aș dori. O să mă las surprinsă.

Ce-ai spune dacă ar fi să te descrii în cel mai sincer mod cu putință?

Sunt suficient de superficială încât să nu mă uit la un film dacă nu îmi place afișul. Mă plictisesc foarte repede de orice. Sunt peste măsură de dezorientată, mă rătăcesc pe drumuri pe care le fac zilnic. După cum vezi, am ales doar defecte, calitățile le las pentru data viitoare.

UNDRESS

Când și cum a apărut Undress - de unde ai avut curajul, banii și determinarea?

Mi-am descoperit latura aceasta creativă acum 4 ani, când eu personal am intrat într-o perioadă de căutari, cum avem toți. Undress a apărut un an mai târziu, din convingerea că orice este posibil atâta timp cât îţi doreşti.

Investiția inițială nu a fost foarte mare, cea mai mare parte a banilor i-am investit în mine, respectiv în cursuri de design și de business.

Aveam un spațiu disponibil pentru atelier, aveam o prietenă care avea o croitoreasă, dar nu avea spațiu, ne-am ajutat una pe alta. Cum spuneam, soluțiile se găsesc dacă ești dispus să le cauți.

Care crezi că sunt elementele care te fac să rămâi fresh în domeniu și cât de mult îți place să te ghidezi după tendințele actuale?

Urmăresc tendințele, dar n-aș spune că mă ghidez după ele. Însă probabil că toate colecțiile Undress sunt un cumul de lucruri care mi-au plăcut la un moment dat, care au rămas întipărite în subconștient și au renăscut sub alte forme.

Cât despre imaginea brandului, am încercat să lucrez tot timpul cu oameni profesioniști pe domeniile lor și să am încredere în ei fără să am pretenția că le știu eu pe toate. Sigur, contează și faptul că viziunea mea despre brand este una destul de clară, știu ce vreau să transmit și deci știu ce să comunic celor din jurul meu.

UNDRESS

We want you naked - mi se pare foarte mișto filozofia brand-ului, povestește-mi puțin despre ce reprezintă.

Undress vorbește despre dezbrăcarea de temeri și nesiguranțe și îndeamnă la descoperirea încrederii și a drumului către sine. Despre lipsa nevoii de validare, a epatării prin logouri sau sclipici.

Care este relația ta cu hainele, în general?

În trecut, obișnuiam să cumpăr haine în neștire, genul shopaholic. Acum sunt în cealaltă extremă, în care toate hainele mele ocupă două rafturi din șifonier Și câteva umerașe.

Îmi place mai mult acum. Nu port tocuri niciodată, iar dacă încerc să-mi pun un accesoriu cât de mic, am În permanență senzația că sunt overdressed sau că arăt ca un brad de Crăciun.

Ai spus că Undress va fi întotdeauna despre minimalism - de ce?

Este ceea ce simt Și ceea ce mă reprezintă. Știu că niciodată nu se spune niciodată, dar momentan nu văd altă direcție pentru Undress.

UNDRESS

Ce-mi poți spune despre ultima ta colecție lansată?

Cu fiecare colecție nouă îmi doresc să exprim din ce în ce mai mult prin ideea de simplitate și prin libertatea dată de aceasta. Asta am făcut și de data asta: am încercat să transmit cât mai mult prin piese minimaliste ce completează personalitatea femeii care le poartă.

Ce crezi - haina face pe om sau omul face haina?

Depinde de haină. Dacă rochia pe care o porți strigă după atenție, s-ar putea ca haina să vorbească mai tare decât o poți face tu.

Ce părere ai despre stilul româncelor - ce-ți place și ce nu-ți place la ceea ce vezi în jur?

Să zicem că mi-ar plăcea sa văd mai multă finețe, mai mult rafinament, mai multă discreție. Mai puține decolteuri la vedere și mai puțin machiaj nenecesar.

UNDRESS

Care este publicul căruia te adresezi și cu ce impresie ți-ar plăcea să rămână cele care-ți cumpără hainele?

Undress se adresează femeii care știe să-și poarte feminitatea fără a fi ostentativă, care ar alege întotdeauna o piesă minimalistă în defavoarea uneia care strigă după atenție.

Aș fi fericită să știu că hainele pe care le poartă le fac să simtă că strălucesc prin discreție, substanță și puterea sugestiei.

Care este părerea ta despre domeniul fashion românesc? Crezi că publicul merge mai mult în direcția asta sau este tot unul nișat?

Publicul este încă nișat, cred eu. Industria modei la noi este incă la început, însă pe o pantă ascendentă deja de câțiva ani, semn că suntem pe drumul cel bun.

UNDRESS

Și pentru că tot vorbim de simplitate, eleganță și pus accentul pe personalitatea fiecăruia - cum ai defini conceptul de frumusețe în 2017?

Nu cred că există un concept anual de frumusețe. Suntem frumoase când purtăm lucruri care ni se potrivesc, care ne completează personalitatea si care ne fac să ne simțim în largul nostru. Când facem o faptă bună, când avem încredere în noi și când suntem fericite.

Ce ți-ar plăcea să realizezi în viitorul apropiat și care ar fi unul/una dintre scopurile/dorințele tale pentru cel îndepărtat?

Mi-am propus de ceva vreme o colecție de rochii de seară, însă tot timpul au intervenit alte lucruri și n-a fost timp. Sper să se concretizeze în viitorul apropiat. Sau măcar într-unul nu foarte îndepărtat.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

madalina batalu undress eleganta simplitate
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde