Mâncarea la ceaun are festival, în plin scandal culinaro-naționalist

Share
Tweet
Mâncare și scandal

Mâncarea la ceaun are propriul festival, și a ajuns atât de cunoscut că echipe din România și Ungaria vor veni pentru a se bate în linguri și furculițe la Covasna. Și cred că atâta timp cât festivalul asta nu se va ține la Odorheiul Secuiesc totul va fi bine.

Nu de alta, dar falsa problemă a naționalismului românilor și al ungurilor începe să devină enervantă tocmai prin prisma subiectivismului de care dau dovadă ambele părți. În fine, să revenim la mâncarea noastră ce-a de toate zilele.

Bucătarii profesioniști și amatori au format 18 echipe şi-au anunţat participarea la Festivalul preparatelor la ceaun, ce va avea loc chir azi, în oraşul staţiune Covasna, cu prilejul Zilelor localităţii.

Concurenţii vor trebui să prepare mâncăruri la ceaun, preferabil după reţete tradiţionale, pentru aproximativ 30 de persoane, potrivit regulamentului concursului.

Juriul va premia gustul şi aspectul preparatelor, originalitatea reţetelor, modul de servire, costumele şi buna dispoziţie a echipelor. Taxa de participare a fost una simbolică - două sticle de vin, unul alb şi unul roşu.

Acest festival al mâncării la ceaun este doar unul dintre frumoasele evenimente care au loc în zonă Covasnei. Pe lângă acesta mai este și Ordinul cavaleresc al preparatelor în aer liber, în scopul promovării turismului şi gastronomiei locale.

În Târgu Secuiesc a avut loc, săptămâna trecută, Festivalul cartofului, iar luna viitoare va avea loc "Parada Cârnaţilor" la Sfântu Gheorghe.

Și pentru că nu este festival fără muzică, se pare că în cazul acestui se va putea pentru că azi, aproape de miezul nopții va urca pe scenă formaţia 3 SUD EST, iar duminică seară de la ora 21,00, Lidia Buble şi trupa maghiară EDDA.

Organizatorii au anunţat că, pe toată durata manifestării, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe străzi din centrul oraşului. Zilele oraşului se vor încheia duminică seara cu un foc de artificii.

Arată comentariile