O discuție onestă cu Vlad Craioveanu - despre radio, viață, trecut și viitor

GAMBRINUS

Partener
Share
21
Tweet

Vlad Craioveanu este unul dintre personajele populare ale mediei românești și în special ale lumii radioului autohton.

Are peste 20 de ani de experiență în spate și cumva a reușit să se reinventeze constant și să rămână influent și activ în acest domeniu.

Procesul de reinventare de-a lungul anilor a fost unul necesar și cerut de audiența lui, iar Vlad mărturisește că întotdeauna a încercat să se plieze pe target-ul căruia i se adresa radioul și după 12 radiouri, cred că e de la sine înțeles că a știut cum să-și aducă experiențele din trecut și să le muleze pe prezent, dar și pe viitor.

Am stat la o discuție cu Vlad despre job-ul lui, despre cât de important e trecutul pentru viitor, dar și despre proiectele recente în care este implicat. Ce a ieșit, poți să vezi mai jos:

Craioveanu

Vlad, în mod cert ești un personaj controversat din media românească - ce zici de asta, te simți așa, îți place?

În mod cert sunt un personaj controversat și tot într-un mod cert, nu mi-aș fi dorit să fiu printre acei DJ care nu spun nimic. Nu vreau să am trei fraze în program și nicio părere proprie despre absolut niciun subiect. Felul ăsta de a fi vine la pachet cu controversa.

Dacă ar fi să te descrii în cel mai sincer mod posibil, ce ai spune despre tine?

Aș spune că sunt bun în meseria mea, că sunt încăpățânat, receptiv, introvertit, sensibil și cred că cea mai mare calitate a mea este că îmi dau seama imediat de caracterul omului din fața mea, deși, de multe ori, a trebuit să mă prefac că nu văd trăsăturile mai puțin plăcute.

Gândește-te puțin la parcursul tău profesional, de la început și până în prezent - cum l-ai rezuma?

Lung, pe alocuri constant, pe alocuri agitat, cu împliniri, dar și deziluzii.

Dacă e să te uiți în spate, la munca ta, cu ce alegi să rămâi? Povestește-mi 3 experiențe care-ți vor rămâne mereu la suflet.

Prima ar fi când Michi (Șuie Paparude) m-a ajutat să mă angajez la Radio Total, apoi când au venit primele rating-uri bune pentru mine (ah! Good feeling) și distracția de la Zero. Sunt experiențe din trecut pe care le am mereu la îndemână.

Ai lucrat la 12 radiouri - cum te-ai reinventat de-a lungul anilor și cât de importantă crezi că este această reinventare constantă în domeniul tău?

Eu simt că am rămas același, dar reinventarea de-a lungul anilor a fost necesară și cerută de audiența mea; mereu am încercat să mă pliez pe target-ul căruia i se adresa radioul.

Singura constantă a fost și este personalitatea mea, pe care mi-am păstrat-o de-a lungul timpului, din trecut până în momentul actual. Însă adevărata reinventare va fi atunci când voi renunța la păr (râde).

Apropo de asta, cum faci să aduci mereu ceva nou, deși meseria de baza este aceeași?

În România a ajuns să fie o noutate când dj-ul este el însuși și, pur și simplu, se lasă descoperit pe propria lui structură. Asta este, a fost și va fi întotdeauna ceva nou pentru piața din România. Autenticitatea, se pare, e noutatea pe care o aduc eu în meseria asta.

Care crezi că sunt rădăcinile dobândite de tine de-a lungul anilor care te ajută să evoluezi în prezent și viitor?

Puterea de reinterpretare, ambiția de a rezista cât mai mult și comparația cu piața.

Cât de important este trecutul, sau experiențele avute, pentru cine ești tu acum, dar și pentru cine vei fi?

Că vrei sau că nu vrei, trecutul te influențează, prezentul este produsul trecutului. Cred însă că omul are rațiune și se poate remodela atunci când consideră că e de lucrat la ceva din el.

În mod cert, doza de agresivitate pe care o am uneori, și patima, probabil că își găsesc rădăcinile pe undeva prin trecut. Să nu uităm că suntem produsele societății în care trăim.

Ai momente în care spui "gata, nu mai pot să fac asta, m-am plictisit"? Ce te motivează și ce te inspiră?

Normal că am astfel de momente de slăbiciune, de plictiseala, de delăsare, etc, însă mă bucur că sunt doar momente și apar de obicei după ce muncesc prea mult și în toată vria, nu mă prind când am obosit.

Mă motivează ascultătorii, reacțiile lor și faptul că eu chiar mă simt bine la microfon, cu colegu' Dinculescu.

Povestește-mi puțin despre jobul tău din prezent. Cu ce ți-ar plăcea ca oamenii să rămână după ce te ascultă?

Acum am drive-ul 16-19 de la Smart Fm împreună cu Manuel Dinculescu și mi-ar plăcea ca oamenii să rămână nu doar cu informații ci și cu senzația că timpul a trecut repede, că am trezit ceva în ei, indiferent dacă i-am enervat, revoltat sau amuzat. Platitudinile se găsesc în altă parte, dar nu la noi.

Vlad omul de radio vs Vlad omul de familie, prieten, cetățean - sunteți la fel sau există deosebiri?

Cu familia îmi fac vacanța și beau câte o bere rece, cu cetățenii mai puțin, dar pentru rating nu se știe ce sunt în stare să fac (râde). În rest, nicio diferență!

Ce așteptări ai de la publicul tău?

Să rămână publicul meu în continuare - pentru că mai am multe de spus - și să rămână la fel de critic și analitic în ceea ce privește piața de radio. Și tot el să decidă cine e mai autentic și mai ofertant.

Ai regrete, crezi în ele? Care ar fi cel mai mare?

Regret că uneori sunt prea pătimaș, regret că nu am avut curajul să o iau de la zero într-o țară străină, că nu am petrecut mai mult timp cu bunica mea, pe care am iubit-o enorm, regret că uneori am fost naiv.

Job wise - ce te face fericit și ce se întâmplă atunci când zici - "azi a fost o zi bună"?

Mă face fericit când primim mesaje în emisiune, atât de multe încât nu le putem citi pe toate, când știu că oamenii au râs cu noi.

Când intră Thea în studio, în ultima oră de program și-mi spune că a avut o zi bună la școală și când îl văd pe Dinculescu că pleacă cu scaunul de râs și se ține de burtă. Atunci am avut o zi bună!!!!!

Ce așteptări ai tu de la tine pentru viitor?

Pe plan profesional, evident că îmi doresc continuitate, rating-uri bune, iar pe plan personal îmi doresc să nu se schimbe nimic!

Am văzut că ți-ai făcut ziua alături de Gambrinus Vintage. Povestește-mi puțin despre rolul tău în această poveste:

Cu berea Gambrinus eram prieten înainte de a deveni ambasadorul ei, așa că propunerea lor a venit mănușă pentru mine. Deși eu am o istorie de 24 ani în media româneasca, iar Gambrinus aproape 150 de ani în producția de bere, înțeleg și sunt fascinat de reactualizarea permanentă pe un termen atât de lung a acestei beri.

E un brand cu simțul umorului, sincer cu el însuși, mereu pus pe șotii, gata să se reinventeze când e cazul și super serios când e vorba de muncă.

Sunt niște trăsături pe care eu le apreciez, fie că e vorba de o persoană sau de un brand. Plus că proiectele propuse m-au convins că e ceea ce trebuie. Sunteți curioși? Stay tuned!

Berea Gambrinus ia experiențele bune pe care le-a avut în cei 150 de existență și le transpune apoi în lume cu deviza: "Înapoi în viitor". Cum crezi că se îmbină filozofia brandului cu stilul tău?

Înapoi în viitor! Istoria a confirmat că unele dintre cele mai bune produse de pe piață nu sunt întotdeauna cele noi și în cele mai multe cazuri, câștigă vechiul reinterpretat!

E important să nu rămâi captiv unei singure perioade de timp și poate la fel de important este să poți lua câte un pic din toate și să le mixezi în așa fel încât rezultatul să fie relevant pentru prezent și viitor.

Vlad Craioveanu

Vlad Craioveanu, alături de alte 10 personaje (ALLKIMIK, Chip Amăriei, Dan Basu, Boardescu, Mișa Diaconu, Gentleman Works, Ioana Marchidan, Irina Neacșu, Andrei Carlo Papuc și Pisica Pătrată), face parte din proiectul Faces of Creativity, imaginat de Gambrinus Vintage, transpus prin obiectivul lui Miluță Fluerașși animat de ARTivive.

Faces of Creativity este un proiect care, pentru o clipă, pune pauză prezentului, apasă pe rewind și apoi te propulsează direct în viitor.

Inițiat de Gambrinus Vintage în colaborare cu fotograful Miluță Flueraș, Faces Of Creativity surprinde o serie de portrete ale unor personaje care nu au rămas captivi unei singure perioade de timp și care au avut curajul să conecteze trecutul cu viitorul.

Și dacă te-am făcut curios ești invitat pe 27 octombrie, ora 19:00, la Apollo 111 să călătorești în timp alături de Miluță Flueraș, să cunoaști personajele proiectului și să deguști cea mai vintage bere din oraș - Gambrinus Vintage. Totul pe ritmurile lui Electric Brother.

Faces of Creativity

Sursa: GAMBRINUS

Topic-uri

vlad craioveanu radio gambrinus faces of creativity
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde