PRAF: Am servit bijuterii din farfurii la lansarea noii colecții a Laurei Vărgălui

Share
45
Tweet

Laura Vărgălui is back și e mai mișto ca niciodată!

Tabloul de la intrarea pe terasa restaurantului La Cantine de Nicolai, locul unde s-a ținut event-ul, bijuteriile cu cristale semiprețioase și tricourile din bumbac neprelucrat, toate create de ea pentru colecția brand-ului PRAF, fac din Laura un artist complet.

Pentru că "ce face omul cu mâna lui e sfânt", spune Laura.

PRAF

Dacă ești pasionat/ă de modă, ai auzit cu siguranță numele ei măcar o dată. Dacă nu, du-te și uită-te la Bravo ai stil în continuare. Glumesc. Îți zic eu, nu pleca.

A fost unul dintre primele modele de top din anii ’90, stilistul multor persoane publice și fashion editor timp de 8 ani pentru revista ELLE. De ceva ani, a intrat in lumea designerilor și a început să creeze.

Am mers joi la restaurantul La Cantine de Nicolai să aflu unde naiba a stat ascunsă atâta timp și ce a tot făcut.

PRAF

"Am fost la Sinaia! La un moment dat, am simțit că nu mai pot să respir în București! Din cauza energiei, în general, a acestui oraș. Din punctul meu de vedere, în București, energiile sunt foarte joase.

Iar ca artist și ca om care se exprimă prin frumos, nu ai cum să creezi sau să depășești un nivel al creației, atâta timp cât locuiești și îți petreci viata într-o astfel de energie! Acum, m-am întors în București pentru a crea două colecții- PRAF și Sylphide", îmi spune Laura.

PRAF

Colecția de tricouri și salopete îți dă mixed feelings. Au un vibe futuristic, dar, în același timp, materialul e atât de vaporos și moale, că atunci când am pus mâna pe el, nici n-am înteles prea bine ce e. Laura mi-a spus că e finet. Ăăă?

"PRAF reprezintă copilul meu și a lui Paramon (nr.Paramon Dițu), partenerul meu. Eu aveam în jur de 10 tricouri- prototipuri din finet, care este primul material cu care iei contact în momentul în care ajungi pe Pamânt.

Practic, este bumbac neprelucrat. El a venit la mine la atelier și a scos o etichetă. Și așa s-a născut PRAF, pur și simplu. În doi oameni care s-au întâlnit la jumătatea drumului! El avea o etichetă, iar eu un tricou fără etichetă.

Și am făcut ceva împreună! Practic, ce gândeam eu inițial a fost să fie ca o pânză pentru toți artiștii care și-ar dori să se exprime pe tricouri. Aș fi vrut să funcționeze și fiecare să câștige din desenul lui.

În principiu, ar fi trebuit să fie ceva care să meargă, dar, din nefericire, artiștii nu au ințeles foarte bine pălăria asta pe care am oferit-o.

Acum, după ani de zile, întorcându-mă în București, pentru că mi s-a dat o șansă să fac aceste colecții, refac același traseu.

Așa a început și colaborarea cu Alt Astru, care a creat acest tricou cu constelații, care are atâta success"!

PRAF

Ne-a așteptat îmbrăcată casual, cu un tricou imprimat cu crucea roșie, marca PRAF, blugi și adidași.

"Desenul cu crucea a fost luat așa cum e, de pe uniformele infirmierelor cu crucea roșie din război și am fost inspirată și sunt, de Regina Maria, care este reprezentantă a acestei instituții și pentru că empatizez cu realitatea ei.

Consider că e foarte hot, la modă, în trend sau ce vrei tu, ca o femeie să poată empatiza cu frații și surorile din jur, iar asta nu poate fi decât prin Crucea Roșie, adică acest simbol al femeii care trece peste orice și se duce și ajută omul".

PRAF

Puse pe farfurii, ca niște aperitive din care poți să te servești în funcție de care-ți face cu ochiul, Laura ne-a pus coliere, măști, coroane și salbe lucrate manual, cu cristale și pietre semiprețioase!

"Le-am trecut tot sub umbrela PRAF, cumva. Adică, inițial au făcut parte din OM Healing Crystals, însă, închizându-se proiectul, ele au rămas doar bijuterii cu cristale.

Oricum s-ar chema, de fapt, sunt bijuterii cu cristale făcute de mine. Nu are nicio importanță. Aseară la eveniment, au venit foarte multe femei cu brățări făcute de mine acum doi ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult"!

PRAF
PRAF

La intrarea pe terasă am găsit un tablou super caterincă, despre care am aflat că e primul pe care l-a pictat. Are denumirea The Fool și este inspirat după o carte de tarot cu același nume.

"Tocmai de aia l-am și numit așa, pentru că descoperisem tarotul, când eram în America și pictam. Am realizat că practic asta am pictat - o realitate a unui om care joacă la zero toată viața lui.

Nu pentru că și-ar dori, ci pentru că ăsta este destinul lui. Și toată lumea îl numește prostul - The fool - iar el tot timpul merge pe marginea prăpastiei. Și toată lumea îl întreabă: de ce?

"De ce nu faci 10 pași mai încolo să mergi pe lin, ca noi?" Și de fapt uite cum pică judecata - pentru că de aia nu ai cum să judeci. Nu e The fool, ci e The smartest de fapt, e fix opusul.

Dar pentru cei din jur pare The fool pentru că ei nu sunt capabili de a face ce face el. E foarte ușor să zici că ăla sau aia e nebun/ă, fără să te gândești ceea ce se ascunde în spatele lui/ei".

The Fool

La eveniment m-am super relaxat (o fi și vina paharelor de Prosecco-ups!). Toată lumea a transmis un vibe curat și vesel! Am cunoscut-o pe Oana Sîrbu, cu care am avut o discuție super mișto.

A venit și Laura Lazăr, împreună cu fratele ei Vlad Lazăr, Ana Morodan, Alexandra Gulea și Adelina Ivan (Beans & Dots).

PRAF

"Oamenii au fost în acceptare totală cu tot ce s-a creat. Pe nevoile fiecăruia. Unii au avut nevoie de haine, alții de bijuterii. Unii și-au împrospătat colecția deja existentă!

Eu consider că la eveniment au venit fix oamenii care trebuiau să fie acolo. Nu știu dacă au fost mulți sau puțini, cert este că au fost oameni care mi-au arătat iubire. Pentru mine este un success ceea ce s-a întâmplat acolo.

Am avut comenzi pe toate domeniile în care m-am expus. Îmbrățișările oamenilor au fost calde și sincere. Am simțit benevolență din partea lor și asta pentru că eu am ajuns să fiu benevolă".

PRAF

Într-un 2018 cu branduri apărute peste noapte, în care artiștii "pe bune" rămân neînțeleși, Laura mi-a dovedit că a fi artist e de fapt un state of mind continuu, si că doar cine întinde o mână lui The fool, în loc să-l arate cu degetul, se poate bucura de frumosul creat.

"Pentru că am văzut cât de puternică sunt în momentul în care pictez sau când fac bijuterii și nu depind de nimeni, îmi doresc foarte mult să nu mai depind de nimeni nici la haine. Ăsta ar fi targetul.

Să devin și mai puternică prin cunoaștere și să pot face totul singură, cu mâna mea. Acum pregătesc colecția Sylphide, care va fi gata în septembrie. Va fi o colecție de rochii de seară couture și vom lucra pe catifea de mătase".

PRAF

Găsești Brandul PRAF pe contul de insta @praf.co și pe praf.co.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

praf laura vargalui colectie haine fashion
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde