Sex shop-ul pe care Firea îl vrea închis nu vinde doar jucării erotice: bucureștenii merg acolo pentru terapie și consiliere maritală

Share
146
Tweet

Proprietara sex shop-ului de pe Magheru ne-a explicat că afacerea ei e mai mult decât un simplu magazin erotic. Gabi Firea îl vede ca pe un paradis al perverșilor, dar lumea intră în sex shop din multe alte motive care nu au legătură cu atingerea orgasmului.

Primăriței i s-a pus pata pe un anumit sex shop din centrul Capitalei, pe care îl vrea închis din simplul motiv că e lângă un teatru. Știm asta de la Ciprian Ciucu, consilier general al Municipiului Bucureşti, care scrie pe Facebook că Gabi Firea „a pus gând rău sex-shop ului de pe Magheru. Cel de lângă teatrul Notara. [...] Pe motiv că nu i se pare o locație potrivită, lângă un teatru”.

E vorba despre „My Private Sex Shop” de pe Bd. Magheru nr. 22, Sector 1. Proprietara magazinului, Elena Teusdea, se jură că e la zi cu plata taxelor, a impozitelor și a chiriei, deci Firea nu are niciun motiv real să-i închidă afacerea. Pretextul primăriței e de ordin moral, că sexul și cultura nu au ce căuta laolaltă. O aberație contrazisă de multe filme, spectacole sau piese de teatru în care cele două sfere se întrepătrund perfect. În plus, vitrina sex shop-ului nu-i cu nimic mai indecentă decât ale magazinelor de lenjerie intimă din mall, deci lasă clișeul „Ce-i zic copilului meu când vede...?”.

Mai mult decât atât, proprietara afacerii spune că lumea nu-i trece pragul doar în căutare de dildouri sau costume din latex. Unii sunt pe punctul de a divorța și vin pentru sfaturi cu ajutorul cărora să reaprindă scânteia în mariaj. Alți clienți au diverse disfuncții sexuale și apelează la sex shop din pură necesitate. Pentru mulți bucureșteni, locul ăsta înseamnă terapie, nu perversiune.

Dar oare există un plan concret de a sabota sex shop-ul sau e doar o idee random care i-a venit lui Firea cât stătea la semafor? Ce-o să facă proprietara, o să dea în judecată primăria după faza asta? Ca să nu ne dăm cu părerea aiurea, am stat de vorbă chiar cu Elena Teusdea și am lămurit complet situația. Bonus: am profitat de ocazie să aflăm cât mai multe despre industria sex shop-urilor din România, domeniu despre care nu auzim prea des.

Elena Teusdea / My Private Sex Shop Foto: Elena Teusdea

NOIZZ: Cum ai ajuns antreprenor tocmai în industria sexului?

Elena Teusdea: Am intrat în acest business la vârsta de 28 de ani, fiind dornică de a avea propria afacere și de a-mi îndeplini visurile. A fost ideea soțului meu de a deschide sex shop. El a lucrat în acest domeniu înainte de a ne face primul magazin în 2009. La început știam foarte puțin despre sex shop-uri. Văzusem doar produsele care erau în magazinul unde lucra soțul meu și recunosc că aveam o curiozitate pentru ele, dar nu m-am gândit niciodată că voi face o pasiune pentru acest domeniu și că voi reuși să fac o afacere pe termen lung, având în vedere că majoritatea românilor erau reținuți când auzeau de jucării sexuale.

Cât de profitabil e să ai un sex shop în centrul Bucureștiului?

Depinde de fiecare ce înseamnă profitabil. Noi ne mulțumim cu ceea ce câștigăm, bineînțeles că ne dorim mai mult, dar suntem mulțumiți și recunoscători pentru ceea ce am realizat până acum cu magazinul de pe Magheru. Acest domeniu de activitate are nevoie să funcționeze în centrul Capitalei pentru că depindem foarte mult de turiști și de clienții cu un anumit nivel financiar. La periferie ar fi un eșec pentru toată lumea. Nu cred că îi convine nimănui să vină până în Voluntari, Pipera, Militari, pe traficul care este în București, să își cumpere o jucărie sexuală.

Cum se fac majoritatea tranzacțiilor: vin clienții direct în magazin sau comandă online?

Noi avem clienți mai mult în magazin decât online. Pe online este mai dificil din punctul nostru de vedere, pentru că clienții nu mai au încredere în ceea ce primesc. Este mult mai bine ca atunci când îți cumperi un vibrator să vii să îl vezi, să alegi materialul și modelul care ți se potrivesc, care să îți ofere plăcere. Clienților pe care îi avem din online le oferim consiliere prin telefon și sunt foarte mulțumiți de produsele pe care le recomandăm.

Ce fel de oameni vă calcă pragul, în general?

Avem clienți de toate vârstele și categoriile financiare. De la studenți până la pensionari, de la oameni cu un salariu minim pe economie până la persoane publice, sportivi, cântăreți, actori etc. Oameni care au nevoie de aceste produse ne trec pragul pentru diferite necesități: relaxare, disfuncții sexuale, îndeplinirea fanteziilor sexuale, pentru a satisface partenerul și a-i oferi plăcere, cadouri pentru diverse ocazii. Avem clienți care sunt pe punctul de a divorța și vin să îi ajutăm cu produsele și sfaturile noastre pentru a depăși aceste momente din viața lor. Cliente/clienți care sunt singure/singuri au nevoie de aceste produse care sunt necesare pentru a înlocui un partener. În România, 25% dintre bărbații cu vârsta peste 35 de ani au diferite probleme și disfuncții sexuale. Pe cei care au nevoie de ajutor specializat îi sfătuim să meargă la medici de specialitate și la psiholog.

Sexual vorbind, sunt românii deschiși la minte sau mai degrabă pudici?

La început, când am deschis primul magazin, chiar erau mulți oameni timizi cărora le era rușine să spună că vor ceva, mă abordau cu expresia „Vreau un cadou pentru un prieten...”. Atunci încercam să fac clientul să se relaxeze și să nu se mai simtă stânjenit că are nevoie de produse pentru a-și rezolva problemele sexuale sau a se simți bine. Noi nu judecăm pe nimeni pentru plăcerea sau fantezia pe care o are. Ar fi absurd să facem acest lucru! Noi vrem ca oamenii să fie fericiți cu produsele noastre și să revină, de aceea pentru noi nu este un simplu magazin, așa cum îl văd cei din afară. Sunt foarte mulți oameni singuri, stresați, nefericiți, cupluri cu probleme care își găsesc alinarea și fericirea în produsele noastre. Românii ar fi mult mai deschiși la minte dacă nu ar fi judecați pentru plăcerile sexuale pe care le au!

Cam ce cumpără românii de la sex shop, în general?

În fiecare an mergem în Germania la un târg unde se adună producători și distribuitori din toată lumea pentru a ne pune la curent cu noutățile din acest domeniu. Avem mulți clienți care vin la noi de la început, de când am deschis magazinul, și ne cer noutăți. În general, românii cumpără de la noi din sex shop toate produsele care se vând și în Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie, America etc. Acestea sunt: vibratoare simple sau cu aplicație, creme, lubrifianți, lenjerie sexy, cadouri funny, parfumuri cu feromoni și pastile pentru erecție.

Cum ai aflat că Firea are de gând să-ți închidă sex shop-ul de pe Magheru?

Am aflat că doamna Primar Gabriela Firea vrea să îmi închidă sex shop-ul de pe Magheru pe Facebook-ul domnului Ciprian Ciucu, consilier general al Municipiului București, prezent la ședința Consiliului Primăriei de săptămâna trecută. Dânsul a sesizat gândul rău al d-nei Primar asupra magazinului nostru. Cu această ocazie vrem să îi mulțumim d-ului Ciucu pentru susținere și informare! Când am văzut postarea am simțit că este o nedreptate ceea ce vrea să facă dânsa și nu înțelegeam de ce. Bineînțeles că am devenit furioasă și am simțit că trebuie să îi pun acele întrebări, chiar voiam să îmi răspundă personal la ele.

Ai primit vreo înștiințare oficială din partea primăriei pe tema asta?

Nu, nu am primit nicio înștiițare de la Primărie. Din punct de vedere legal nu are ce fel de înștiințare întemeiată să îmi trimită Primăria, decât dacă se va interzice, peste noapte, comercializarea produselor. Nu cred că se va ajunge până acolo, pentru că ar însemna să ne întoarcem în comunism. Atunci erau interzise în țara noastră produsele sexuale. Acest domeniu de activitate este legal în România încă din anii ’90. Sunt un cetățean care își vede de drumul său fără a încurca pe nimeni.

Dacă „My Private Sex Shop” chiar ajunge să fie închis, ce urmează? Dai în judecată primăria?

My Private Sex Shop nu va fi închis niciodată! Am muncit împreună cu soțul meu timp de 10 ani zilnic și foarte mult pentru a ajunge aici. Avem clienți care depind și au nevoie de noi. Împreună cu ei am ajuns să fim pe piață timp de zece ani și să creștem de la an la an, de aceea vrem să le mulțumim și să le spunem că nu o să îi abandonăm niciodată! Bineînțeles că voi da Primăria în judecată dacă se va face un abuz.

Motivul pentru care Firea i-a pus gând rău magazinului tău e faptul că-i amplasat chiar lângă un teatru. Lăsând deoparte că afacerea ta e 100% legală, tu vezi vreo problemă de ordin moral în situația asta?

Nu văd o problemă de ordin moral în această situație, dintotdeauna arta și sexul s-au completat foarte bine - de exemplu, în teatru, cinematografie, sculptură, pictură! Oamenii vin la teatru sau merg la muzeu, cinema, restaurant să se relaxeze, să se rupă de rutina zilei și de stres. La noi în magazin vin și completează pachetul fericirii, ca să zic așa. După ce vezi un film, o piesă de teatru sau mănânci ceva plăcut, ești mult mai relaxat și bineînțeles că îți dorești să faci sex când ajungi acasă. Și credeți-mă că se face cu multă pasiune, știți foarte bine despre ce vorbesc.

Cum ți se pare ideea amenajării unui Red Light District în București, unde să fie mutate toate sex shop-urile?

Mai avem mult până să ajungem să facă Primăria acest pas. Ar fi foarte bine pentru turiștii care sunt obișnuiți cu aceste cartiere din orașele mari europene, pentru cei care sunt deschiși acestui domeniu de activitate și, desigur, pentru capitală.

Apropo de un eventual Cartier Roșu, crezi că România ar trebui să-și îndrepte atenția și către legalizarea prostituției?

La subiectul acesta nu mă pricep. Călătorind prin țări ca Germania, Olanda și Elveția am văzut ce căutate sunt Cartierele Roșii de către turiști. Știu că ele aduc foarte mulți bani la stat și economia țărilor a crescut, dar pentru acest lucru parlamentarii sunt în măsură să ia deciziile.

Mai ai altceva să-i transmiți doamnei Firea, pe lângă reacția la cald care a fost deja preluată de presă?

Pe doamna Firea am admirat-o foarte mult de pe vremea când era în televiziune. Îmi pare rău că nu este de acord cu funcționarea sex shop-ului de pe Magheru! Să îmi spună dânsa ce ar trebui să fac. Ca cetățean și tânăr antreprenor aș vrea să o întreb: ce face pentru mine? V-am votat, d-na Gabriela Firea! Am avut încredere că veți face bine acestui oraș, sperând că veți respecta promisiunile pe care le-ați făcut în campanie. Chiar credeți că acest magazin este o problemă a Capitalei? Fericirea oamenilor care vin la noi este o problemă pentru dumneavoastră?

My Private Sex Shop Foto: Elena Teusdea

Am plătit taxe timp de 10 ani statului, am creat locuri de muncă, am ajutat oamenii care erau copleșiți de grijile cotidiene, am dorit să-i fac să fie fericiți și să uite de problemele pe care le au. Nu am plecat din țară ca mulți români. Am rămas să-mi ajut țara și să contribui la economie. Știți că eu și soțul meu nu am avut concediu timp de 3 ani ca să putem plăti taxe și impozite în timpul crizei financiare? Dacă eu nu am greșit cu nimic acestei societăți, de ce vreți să îmi închideți afacerea? Ca primar, ar trebui să mă ajutați! Ce câștigați din asta? Nefericirea și nemulțumirea oamenilor?

O să deschid o fabrică de vibratoare și jucării sexuale, să fac toți românii fericiți! UN PRIMAR ÎȘI AJUTĂ CETĂȚENII SĂ FIE FERICIȚI ȘI LIPSIȚI DE GRIJI! Acest magazin este tot ce avem și am rămâne fără nimic! De aceea, nu vom renunța la munca noastră și sperăm să nu se facă un abuz!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

elena teusdea sex shop bucuresti magheru Gabriela Firea terapie consiliere maritala jucarii erotice interviu
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde