SNKR IND și Electric Castle te încurajează să lași natura să respire. PET-urile nu doar că sunt dead, dar omoară și planeta

Cristian Dina

I like things
Share
Tweet

8,5 miliarde de kilograme de deșeuri ajung în oceane în fiecare an, iar numărul ăsta e pe cale să se dubleze până în 2025, conform Huffington Post. Cam 85% din deșeurile colectate de pe plaje și din oceane sunt materiale plastice.

Încă nu am adus în discuție subiectul micro-plasticului, adică acele fragmente de câțiva milimetri care ajung în oceane în ordinul trilioanelor. Și nu, „trilioane” nu e o exagerare și nici o greșeală: e vorba de numere formate din miliarde de miliarde.

Imaginează-ți că un singur ciclu al mașinii tale de spălat rufe produce peste 700.000 de particule din acest micro-plastic. Acele mici plăsticuțe ajung în canalizări, apoi în râuri, mări și oceane, apoi în stomacul animalelor pe care le mănâncă alte animale, ca apoi să ajungă în farfuriile noastre. Nici nu mai ai nevoie de tacâmuri din plastic, plasticul e deja în mâncare, folosește-l pe ăla.

Te întrebi de ce roșiile au gust de plastic? Think again, fiindcă roșiile alea cresc cu apă. Apa aia contaminată de mai devreme. Sigur că sunt și alte motive pentru care legumele de la supermarket n-au gust, dar problema e mai reală decât aselenizarea americanilor. Don’t get triggered, americanii chiar au aselenizat și Pământul chiar e plat. Ca să vezi!

Haide, fii responsabil! Foto: https://www.facebook.com/sneakerindustry/

Oricât de activist sau pasivist ai fi, o problemă atât de delicată ca asta te revoltă prin natura ei de otrăvire lentă. Da, poate că tu nu vei muri pentru că o bucată de plastic ți-a rămas înfiptă în faringe, dar copiii, animalele și toți ăștia care vor veni după tine o să trăiască într-o lume gen Mad Max. Și n-o să fie niciun Tom Hardy prin preajmă.

U know it's lit. Foto: https://www.facebook.com/sneakerindustry/

Știi pescărușii ăia marfă de la mare? Ăia care îți fură mâncarea de pe masa de lemn din 2 Mai și Vama Veche. Cam 90% dintre ei au material plastic în stomac, iar asta conduce la (you got it) moarte, extincție și așa mai departe. Dacă n-ai grijă de specii, ele se pierd pur și simplu, uită-te la Dragonu și Chimie.

Sneaker Industry și Electric Castle (și noi, obviously) cred că trebuie să lăsăm natura să respire, iar plasticul ăsta de mai devreme i-a obstrucționat căile respiratorii la modul One Flew Over the Cuckoo's Nest. Propunerea celor de la SNKR IND este să începem prin ceva simplu, baby steps.

În fiecare secundă, oamenii cumpără aproximativ 1 milion de PET-uri, iar cele mai multe dintre ele nu sunt ulterior reciclate. De ce să nu cumperi un water bottle din colecția Sneaker Industry x Electric Castle, black & yellow, din aluminiu, pe care să-l umpli constant, din alte surse decât apa îmbuteliată, care să arate marfă și care să susțină o cauză mai importantă decât clout-ul de pe Instagram. Haide, chiar nu e așa de complicat!

„By limiting single use plastics in everyday lives, we can reduce the amount of plastic entering the Ocean. Save the marine species. Use our bottle.”

Electric Castle își propune ca în următorii 5 ani să fie primul festival waste free din România. Fii precoce și asumă-ți acest damage control față de planetă. Chiar merită, e aici de mai mult timp decât suntem noi și e păcat, not gonna lie.

SNKR IND x EC Foto: https://www.facebook.com/sneakerindustry/

Vezi că încă mai sunt lucruri din colecția SNKR IND x Electric Castle pe site-ul celor de la Sneaker Industry. A zburat totul de pe rafturi ca de Black Friday, dar s-ar putea să mai prinzi mărimea ta la unele items, totuși.

Ne vedem la Electric Castle 2018. Îți dăm și shout-out dacă te vedem cu water bottle-ul ăsta fresh la purtător.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Sneaker Industry SNKRIND electric castle electric castle 2018 eco-friendly eco water bottle mediul inconjurator protejarea mediului colectie festival
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde