Te apropii de 40 de ani și ești căsătorit(ă)? Îți bate divorțul la ușă

Share
Tweet
Dragostea are și ea termen de expirare

Vârsta de 40-44 de ani este cea limită la care bărbații și femeile, căsătoriți, se satură unii de alții, mai ales dacă vorbim de cuplurile care sunt la prima dragoste. Cel puțin cu asta se laudă un studiu realizat pe tema divorțurilor desfășurat în Anglia și Țara Galilor.

Partea asta cu divorțul pare să le placă britanicilor, ei divorțând de orice și oricine: femeie, bărbat, UE... chestii simple.

Pe de altă parte, este de înțeles că se caută divorțul după o anumită vârstă. Unii/unele se satură repede să se trezească în fiecare dimineața cu aceeași față lângă ei/ele. Pentru studiul acesta s-a luat în calcul fiecare divorț ce a avut loc în anul 2015 (deci unii mai masochiști, cred că s-au căsătorit din nou)

În urma studiului realizat de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie s-a aflat că 101.055 de cupluri heterosexuale au ales să divorţeze în 2015, o descreştere cu 9,1% în comparaţie cu anul 2014 şi o descreştere cu 34% faţă de un vârf înregistrat în 2003.

Cu toate acestea, 248.000 de cupluri şi-au unit destinele.

Vârsta medie a bărbaţilor şi femeilor care au divorţat în 2015 a fost de peste 40 de ani, ceea ce face ca această grupă să se afle pe primul loc în topul vârstei la care persoanele aleg să facă acest pas în viaţă.

Media de vârstă a partenerilor de viaţă care aleg să se separe a crescut anual între 1985 şi 2015, fiind cu peste opt ani mai mare, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor.

Și homosexualii divorțează

Analiza a luat în colimator și cuplurile homosexuale din Anglia şi Ţara Galilor, mai ales că acolo e posibilă aceasta căsătorie. Nu e ca în alte state unde cei care fac legile au amante ca niște bombonici, dar zbiară lângă Biserică fluturând moralitatea și imoralitatea familiei heterosexuale.

În fine, în 2015 înregistrându-se 22 de divorţuri - 12 cupluri feminine şi 10 masculine, potrivit ONS.

Comportamentul neconform a fost cel mai des invocat motiv de divorţ în rândul cuplurilor de acelaşi sex, printre practicile reclamate fiind şi angajarea în relaţii sexuale cu alte persoane, a adăugat ONS.

Adulterul, unul dintre motivele comune de divorţ, este recunoscut legal numai atunci când este comis în relaţiile heterosexuale, precizează Xinhua.

Scăderea numărului de divorţuri ar putea fi explicată prin faptul că din ce în ce mai multe cupluri aleg să trăiască împreună fără a se căsători.

Raportorul mai spune că, vârsta persoanelor care aleg să se căsătorească este foarte posibil să fie îndeaproape legată de riscul de divorţ, cei care aleg să îşi unească destinele la începutul vârstei de 20 de ani având cel mai mare risc de divorţ.

Arată comentariile