Tibi Uşeriu a învins în lupta cu Iadul Alb și a câştigat a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
91
Tweet

Deși nu este neapărat meritul României, ne putem mândri că avem unul dintre cei mai duri și puternici oameni din lume, pentru că Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai solicitante curse de pe planetă.

Astfel, Tibi a devenit singurul om de pe această planetă care a câștigat competiția de 3 ori. Realizarea sa e cu atât mai importantă având în vedere că ediția din acest an a Arctic Ultra 6633 este una aniversară, cea de-a 10-a, iar traseul a fost lungit la 617 km, cu 57 de km mai mulți ca în 2017.

Nu de puține ori, Iadul Alb aproape că l-a înghițit, dar de fiecare dată Tibi a găsit puterea de a se ridica din genunchi și de a merge mai departe.

Tibi nu doar că a câștigat locul I, dar a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent.

În anul Centenarului, Tibi a făcut pentru imaginea României mai mult decât toți politicienii populiști și care sunt toată ziua cu patriotismul în gură.

Tibi a fost întâmpinat la linia de sosire în acordurile Imnului Naţional al României şi organizatorii l-au îmbrăţişat şi felicitat.

280 de km din cei 617 kilometri au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat, despre care Tibi spunea că „l-a mâncat de viu” și că au fost cele mai nasoale zile.

Anul acesta s-au înscris 23 de concurenţi, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs.

Printre cei care au abandonat s-au numărat alți trei români: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.

Tibi Uşeriu a fost încă de la început în plin avânt, iar la linia de sosire a avut un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

E adevărat că de această dată temperaturile au fost mai ridicate faţă de anii trecuţi, dar vântul şi ninsoarea au făcut ca gradele în minus să fie mult mai mușcătoare.

Iată și momentul în care Tibi Ușeriu trece linia de sosire:

Felicitări, Tibi!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

tibi useriu 6633 arctic ultra ultramaraton arctic
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde