Tot ce trebuie să știi despre TEDx Alba Iulia - cine sunt primii speakeri confirmați și care este tema event-ului

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

TEDx Alba Iulia a avut loc pentru prima oară în 2017, iar entuziasmului publicului de atunci i-a determinat pe organizatori să revină cu ediția numărul 2.

Zis și făcut. Event-ul va avea loc pe 24 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar primii speakeri au fost deja confirmați.

Mind the Gap

Tema din 2018 este Mind the Gap și pune accentul pe știință și artă, tradiție și inovație, noile tehnologii și adaptarea la ele sau vise și împliniri.

Toate au în comun un spațiu, THE GAP, care îngreunează evoluția, creează rupturi sau împiedică atingerea adevăratului potențial al fiecăruia dintre noi.

TEDxAlbaIulia reprezintă locul de întâlnire al ideilor și al oamenilor care împărtășesc dorința de a provoca viitorul și de a-și depăși limitele.

Tu, prin simpla ta prezență, poți crea legături noi sau pune în practică alte idei, care până atunci îți păreau imposibile. Cool, nu?

Primii speakeri

4 speakeri au fost deja confirmați, așa că hai să-ți povestesc despre cine e vorba:

Doina Hendre

Doina Hendre Biro - Responsabilul de Aspecte Profesionale și Științifice ale Bibliotecii Batthyaneum

Doina Hendre Biro este doctor în Istorie la Universitatea din Sorbona. Dragostea ei pentru Istoria Artei a făcut ca parcursul ei profesional să fie mereu la intersecția celor două domenii.

A fost profesoară la Liceul de Artă "Regina Maria", unde, după cum susține, le preda elevilor entuziasm. În prezent, ea este Responsabilul de Aspecte Profesionale și Științifice ale Bibliotecii Batthyaneum.

Claudiu Ceia - Co-fondator Civitech

Claudiu Ceia

Claudiu și-a început cariera ca Web Developer și Technical Project Manager în brațul digital al mai multor agenții de publicitate din România și Irlanda, pentru branduri precum Microsoft, Nokia, Coca-Cola sau Subaru.

În portofoliu lui se regăsesc mai multe premii de publicitate pentru proiecte dezvoltate în Dublin. Ulterior, din 2012 până în 2016, a lucrat ca Software Engineer la Facebook, întâi în Irlanda și apoi în SUA, unde a dezvoltat tool-uri interne și proiecte de infrastructură.

Lucrând de peste 8 ani în afara țării, Claudiu s-a întors în 2016 în România, ambiționat să își folosească experiența de lucru în proiecte prin care să ajute cetățenii.

Imediat după întoarcerea în țară, Claudiu a fost plăcut surprins de inițiativa GovITHub și s-a hotărât să se alăture bursierilor.

Hotărât să continue lucrul la digitalizarea serviciilor publice din România, a decis să fondeze CivicTech.

În septembrie 2017, Claudiu s-a mutat în Alba Iulia, fiind coordonator al proiectelor CivicTech derulate în parteneriat cu administrația locală, în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Elena Calistru - Președinte & co-fondator Funky Citizens

Elena Calistru

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare.

La Funky Citizens este responsabilă cu stingerea incendiilor și generarea de entuziasm. Deși a trecut pragul de 30 de ani, încă mai crede că poate schimba lumea.

Și crede cu tărie și că cetățenii sunt mai deștepți decât îi cred guvernanții și că pentru a fi la fel de puternici ca ei, le trebuie doar informație și un strop de speranță.

Laura Orian - Cântăreață de Jazz

Laura Orian este absolventă a Academiei de Muzică din Cluj, fiind cunoscută în special pentru rolul de vocalistă și percuționistă în fomația de muzică electro-acustică SENSOR, cu care a performat în România și în străinătate, realizând trei discuri.

În 2012, Laura a inițiat Festivalul Internațional Alba Jazz, fiind director artistic timp de patru ediții. În toamna aceluiași an, ea a format o secție de canto pop-jazz la Liceul de Arte "Regina Maria", unde actualmente este și profesor.

În ultimii ani, Laura a dezvoltat împreună cu chitaristul si producătorul de muzică electronică Florin Bălan (ADVERB), proiectul The Nobodies, cu care a intrat într-o zonă muzicală modernă, experimentală și de ambient, punându-și în valoare sensibilitatea vocii și ideile creatoare.

Colaborarea dintre cei doi, s-a concretizat prin aparitia albumului de muzica electronica Far From You (decembrie 2017).

Laura Orian

-----

Moderatorul TEDxAlbaIulia este Andreea Bogdan. Andreea și-a început activitatea în lumea televiziunii din Sibiu, iar până acum a acumulat 10 ani de experiență în domeniu la diverse posturi radio și tv, devenind cunoscută prin emisiunile realizate.

În acest moment ea prezintă diverse evenimente în toată țara, este corespondent Radio România Actualități și partener într-o agenție de publicitate.

Echipa TEDxAlbaIulia crede că ideile ar trebui să circule liber în societate, tocmai de aceea aduce laolaltă speakeri din domenii diverse și o comunitate gata de acțiune, formată din tineri profesioniști, studenți și oameni care vor să facă diferența în societate.

TEDxAlbaIulia poate fi urmărit pe Facebook, Instagram sau direct pe site.

Biletele le găsești aici.

Ne vedem acolo, da?

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

TEDx TEDx Alba Iulia event speakeri
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde