Trenule, mașină mică, sper să dai FALIMENT!

Share
Tweet
Dacă simți că pe ziua de azi nu și-a bătut joc de tine nimeni, urcă într-un tren CFR

„Cât dai atâta face” – este regula care se aplică celor care circulă gratuit cu trenurile CFR, pentru ceilalți, țeapă! Zilele acestea de caniculă nu vin fără nervi pe lângă stresul termic și asta pentru că, vacanța începe și se termină, pentru cei care nu avem bani, cu CFR.

Pe lângă faptul că CFR Călători te face să te simți că mergi cu trenul pe ruta Mumbai – Calcuta, taie și aerul condiționat. Și de ce ai vrea aer condiționat când îți respiră în gură ala din fața ta? De ce ai vrea să stai cu bagajul sus pe raft când poți să îl ții în brațe, pentru că unul de la 10 locuri distanță a hotărât că e bine să își țină bagajul deasupra ta.

În plus, dacă se discută de fotbal, doar nu faci asta doar scuipând vorbe? Dumnezeu a inventat sămânța și după ce a inventat sămânța și a văzut că acest lucru e bun, a inventat și românul prost și nesimțit. După ce românul prost și nesimțit s-a văzut inventat a crezut că este Dumnezeu și a luat sămânța și a văzut că acest lucru e bun. Dar pentru că el este un Dumnezeu a început să selecteze cu dinții și limba și să scuipe coaja pe jos... și a văzut că acest lucru îi este permis!

În tot acest amalgam peisagistic de scuipători de semințe, miros de parizer ieftin și șaorma, băutori de bere la cutie, găzduit cu generozitate de CFR apare și soarele. Care se încordează zilele astea de îndoaie șinele de cale ferată. Asta e un fel de gropi în șosea pentru CFR.

Întârzieri pentru că... soare

Cum mersul cu trenul este ca sexul cu o grasă urâtă care are legat strap on-ul și tu ești la primire, există unii masochiști ca mine care mai și plătesc ca să se „bucure”.

Așa se face că zilele astea, trenurile vor circula cu viteză redusă din cauza temperaturilor ridicate, pentru a se preveni eventualele accidente. Astfel că, cei care vor să călătorească cu trenul trebuie să se informeze în prealabil în legătură cu modificările intervenite în program, anunţă CFR Călători.

Drezinele CFR-ului circulă cu viteză mai mică decât o făceau acum 100 de ani, când trenurile aveau fochist, adică ala de era angajat să bage lemne sau să dea la cărbuni cu lopata. Dar ca să vedeți minunea cu ochii voștri, nu cum am trăit-o eu ieri, compania oficială de stat pentru cărat „cartofi” anunța că „în cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2017, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă în anumite intervale de timp cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe secţiile de circulaţie din Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de 37 de grade, conform informărilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Și continuă cu: „Măsura este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul şinei poate depăşi 50 de grade Celsius'', se arată în document.

În condițiile astea nu pot decât să mă bucur că F-ul din CFR vine de la Faliment!

Arată comentariile