10 locuri din lume pe care gurmanzii nu trebuie să le rateze

Share
11
Tweet
destinatii vacanta Foto: Instagram.com/lauracomolli/lasvegasfoodie

Dacă nu ți-ai făcut planuri de vacanță, Tripadvisor îți propune o listă cu orașe pe care să le vizitezi măcar o dată-n viață.

Dacă îți place mâncarea și bunul gust, aruncă-ți hainele în valiză și zboară spre cele mai bune destinați culinare.

1. Roma

Fie că îți e poftă de paste de primă clasă, vrei să savurezi cea mai veche rețetă de înghețată artizanală sau să înfuleci o pizza, în Orașul Etern nu va fi dificil să ai parte de o experiență gastronomică unică.

2. Florența

Faptul că Italia este un centru gastronomic o dovedește Florența, care este pe locul al doilea în lista celor mai bune destinații pentru iubitorii de alimente. În acest oraș frumos, Mercato Centrale este o piață în aer liber unde îţi poţi răsfăţa papilele gustative cu pastele tagliolini ale lui Lorenzo Savini, servite cu trufe.

3. Paris

Când spui Paris, te gândești la cappuccino și un croissant servite pe o terasă cochetă. Pe lângă turnul Eiffel, trebuie neapărat să ajungi și la Pierre Herme. Este o patiserie legendară situată pe locul 1 în topul "cele mai bune croissante din Paris”.

4. Barcelona

Pe lângă arhitectura frumoasă, Barcelona este fără doar și poate paradisul gurmanzilor. Nu trebuie să ratezi La Boqueria, cea mai mare piață a orașului, unde găsești fructe exotice, jamon și alte bunățăți care transformă orașul într-un party al aromelor.

5. New Orleans

Orașul jazz-ului este un loc plin de culoare, viață și istorie. Este considerat a fi un amestec de rafinament francez, african, german și vietnamez. Iar cine nu gustă faimosul sandviș cu creveți prăjiți, înseamnă că a ajuns degeaba aici. Nu trebuie sa ratezi nici celebrele beignet (mici gogoși cu zahăr pudră) sau gumbo din languste picante.

6. New York

Aici vei găsi toate bucătăriile din lume pentru toate buzunarele. Găsești orice, începând de la restaurantele franceze de cinci stele până la clasicul hotdog servit pe stradă.

7. Veneția

Deja al treilea reprezentant italian în clasament. Toată lumea vine în Veneția - fie că este un iubitor de fructe de mare, paste sau dulciuri.

8. Madrid

Vizitați Mercado de San Miguel, una dintre cele mai vechi piețe din Madrid, poreclită și piața celor cu poftă de viață. Este un loc unde turiștii se întâlnesc să mănânce tapas și sa bea o bere.

9. Tokyo

Dacă ești iubitor de bucătărie asiatică, nu rata Tokyo. Aici găsești cele mai bune restaurante care oferă o experiență gastronomică unică.

Este un oraș bogat în streetfood, deschis la orice oră din zi sau noapte, astfel încât să nu rămână nimeni flâmând.

10. Bangkok

Dacă te ține să încerci combinaţii de mâncăruri la care nici nu ai visat, de la gândaci, scorpioni prăjiţi, caracatiţe şi alte chestii, atunci Bangkok e raiul pentru gurmandul din tine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile