7 destinații de vacanță mai puțin cunoscute care merită vizitate

Share
Tweet
destinatii vacanta
destinatii vacanta Foto: Instagram.com/travelaftermath/ tanitaskvortsova

Dacă ți-au mai rămas câteva zile de concediu, îți propunem să-ți faci bagajele și să evadezi în paradis.

Și cum știm că și tu te-ai săturat să te calci pe picioare cu mii de oameni, avem câteva propuneri cu destinaţii de vacanţă, unde vei fi surprins să descoperi că nu-s pline de turişti.

Paphos Cipru

Paphos este una dintre destinațiile în care Ryanair a început să opereze zboruri din această primăvară.

Acest oraș fermecător, cu o populație de aproximativ 88.266 de locuitori, este situat pe malul Mării Mediterane.

Paphos are o bogată istorie, aici aflându-se multe situri arheologice, printre care locul de naștere al Afroditei – zeița dragostei, Mormintele Regilor, băile Afroditei, faimosul mozaic al casei lui Dionysos și Fortul din Paphos.

Stațiunea Paphos este bogată în vegetație, cu plaje nisipoase și ape cristaline.

Catania, Italia

Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia, Italia, fiind situat pe coasta de est. Este capitala provinciei cu același nume. Are în jur de 340.000 locuitori.

Plaja din Catania este plaja tradițională a orașului, situată nu departe de centrul istoric. Te vei bucura de nisip fin, de culoarea aurului, care este spălat de o apă curată.

Dalaman, Turcia

Dacă ești printre iubitorii de scăldat și de natură, Dalaman este orașul perfect pentru tine. Este situat în sud-vestul Turciei și are aproximativ 25.000 de locuitori. Această zonă este una dintre cele mai calde și mai uscate din țară. Chiar în Dalaman puteți găsi una dintre cele mai frumoase plaje. Are o lungime de 10 km, are nisip alb și apă limpede. Zona este, de asemenea, bogată în izvoare termale cu apă până la 42 de grade Celsius.

Lamezia Terme, Italia

Lamezia Terme este situat în regiunea Calabria și are 70.000 de locuitori. Se află pe coasta Mării Tireniene, în Golful Sant'Eufemia - o parte a orașului se află în munți și o parte direct pe mare. Orașul oferă multe atracții istorice, cum ar fi ruinele castelului, diferite biserici sau catedrale. Aici găsești parcuri naționale și multe plantații de măslini sau podgorii, pentru a te bucura de un vin local excelent. În oraș există o plajă largă și lungă, cu apă curată și cu intrare treptată spre mare.

Marsa Alam, Egipt

Marsa Alam este o stațiune relativ nouă, situată în partea de vest a Mării Roșii.

A fost odată un mic sat de pescuit, dar a devenit un popular grație noului aeroport deschis în 2001. Atracția sa principală este reciful coralier neatins, cu apă cristalină și o floră și faună acvatică bogată.

Olbia, Italia

Olbia este un oraș vechi de aproape 60 de mii de ani în nord-estul Sardiniei, sub-regiunea Gallura.

În centrul istoric vei găsi numeroase baruri, cafenele, buticuri și bistrouri care oferă excelente mâncăruri mediteraneene locale. Marea limpede și plajele cu nisip auriu îți vor asigura o vacanță de vis.

Burgas, Bulgaria

Burgas se află în estul Bulgariei pe coasta Mării Negre. Dacă iubești distracția, atunci trebuie să ajungi aici. Te poți bucura și de câteva ore de surfing sau scuba diving, iar dacă ești interesat de istoria orașului, ai de văzut numeroase monumente istorice.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile