Copacul care are pagină de Facebook și este cel mai pozat pom din România

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
462
Tweet
Sursa foto: facebook.com/RomaniaOakTree - foto (c): Ionuț Kast

La intrarea în județul Argeș se află un obiectiv turistic mai aparte: cel mai fotogenic copac din România. Este vorba despre un copac singuratic, vizibil de pe drumul E574 de la Slatina la Pitești.

Toată lumea care trece pe aici se oprește să-l pozeze, pentru că este singurul copac de pe un câmp de 100 de hectare, iar pozele arată într-un mare fel, datorită singurătății sale.

În urmă cu un an, o tânără din Bucureşti (Cătălina Panait) i-a creat o pagină de Facebook, Copacul Glorios din Argeş, și astfel i s-a dus și mai mult vestea. Acum, pe lângă faptul că este cel mai pozat copac din România, acesta este și singurul copac din România cu o pagină de Facebook.

Localnicii spun despre copac că ar avea în jur de 200 de ani și că a rămas acolo pentru că oferea umbră oamenilor care lucrau acel pământ.

Primăria comunei Lunca Corbului iși dorește să facă o potecă până la copacul care atrage atat de mulți turiști, pentru a facilita accesul acestora. Însă acest lucru se va întâmpla doar dacă firma care deține terenul respectiv își va da acordul.

Dacă vrei să faci și tu o poză gloriosului copac, găsești drumul spre el pe Google Maps folosind coordonatele: 44°40'17.0"N 24°44'09.8"E.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile