12 destinații de vacanță din România unde nu te simți ca-n România

Share
4.3K
Tweet
lacul Ghioroc Foto: Lacul Ghioroc/facebook.com

Te bate gândul să pleci într-o vacanță, dar încă nu știi ce destinație să alegi?

Ai vrea să petreci un weekend la Paris, îți dorești și Milano, dar ai vrea să dai o fugă și până în Veneția.

Noi am decis să ne aruncăm hainele în troler și să dăm o tură prin țara noastră. România este plină de locuri frumoase care merită vizitate:

Cascada Bigar

Cascada Bigar din Caraș Severin a fost inclusă de site-ul World Geography pe lista celor mai frumoase destinații alături de locuri celebre din Statele Unite și Australia.

Cascada face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoreşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniș.

cascada Foto: Youtube.com

Potrivit publicației Huffington Post, “Uneori, vezi câte o fotografie cu un peisaj natural ce ţi se pare ireal. Aşa se întâmplă cu Izvorul Bigar care parcă e desprins din basme. E un loc magic”.

Valea Verde

Sau oaza de liniște din inima Transilvaniei, unde poți să mergi la vânătoare de trufe. Este un loc „renăscut” care atrage turiști din România și de peste hotare.

valea verde Foto: discover-transilvania.com

Lacul fără fund

Sau Lacul Vulturilor. Este un loc încărcat de legende. În inima Munţilor Siriu, la peste 1.400 de metri altitudine, Lacul Vulturilor impresionează cu peisaje sălbatice. Turiștii vin aici să se bucure de liniștea locului și să-și încânte privirea cu munții sălbatici.

lacul-vulturilor Foto: Libertatea.ro

Lacul albastru

Este unic în lume datorită faptului că-și schimbă culoarea în functie de anotimp și temperatura apei. Primăvara lacul are culoarea albastru deschis și albastru închis, vara are culoarea verde închis, iar toamna devine verde închis spre maro.

lacul albastru Foto: Noizz.ro

Tunelul Dragostei

Tunelul-iubirii Foto: locuridinromania.ro

În inima județului Caraș-Severin, mama-natură a creat o adevărată operă de arta. Tunelul Dragostei se află pe calea ferată ce leagă Boutari de Caransebeș, între comunele Obreja și Glimboca, și este unul dintre cele mai romantice locuri din România. Figureaza pe lista comorilor ascunse din Europa.

Lacul Ochiul Beiului

Este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Banatului Montan, situat în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beușnița.

Apa lacului este de un albastru intens şi nu îngheaţă nici iarna, având o temperatură constantă, între 4-10 grade, indiferent de anotimp.

foto Foto: amazingromania.net

Locul atrage mii de vizitatori, curioși să admire lacul cum rar mai poate fi văzut.

Stațiunea Colibița

Când ajungi aici poți să fii convins că este locul unde marea s-a mutat la munte.

Colibita Foto: facebook.com

Cercetătorii au descoperit că aici este cel mai pur aer din țară, fiind la fel de bogat în ozon pecum aerul din Alpi.

Tinovul Mare

tinovul Foto: Youtube.com

Este un loc mai puțin cunoscut și umblat. Se află în judeţul Suceava și este cea mai mare rezervație naturală de turbă din România, care se întinde pe o suprafață de peste 680 de hectare. A fost declarată monument al naturii în 1955.

Cheile Nerei

Dacă simți nevoia de puțină adrenalină, îți recomand cele mai lungi și mai sălbatice chei ale României – Cheile Nerei. Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din România și se întind pe o distanță de 22 km între fosta localitate minieră (acum stațiune) Sasca Montană și Șopotul Nou.

Poți vedea și Lacul Dracului care, după cum sugerează numele, are un aspect straniu și înfricoșător, oamenii locului spunând că acel ce intră în el este pierdut pe veșnicie.

Rimetea

Rimetea Foto: ro.wikipedia.org/

Satul Rimetea este situat într-o depresiune, înconjurată de dealuri şi stânci. Este considerat printre cele mai frumoase din România, unic prin arhitectura sa.

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului se numără printre cele mai sălbatice destinaţii turistice din ţară. Au primit statutul de arie protejată în anul 2000.

Rezervația naturală este întinsă pe o suprafață de 350 hectare și acolo poți vedea Nările, Fusteica, Inelul, Peștera Popii și Peștera Gârla Vacii.

Ghioroc, Arad

Lacul Ghioroc din Arad este supranumit şi “Litoralul Vestului”. La doar 22 de kilometri de municipiul Arad, comuna Ghioroc a devenit în ultimii ani tot mai căutată de către turişti.

lacul Ghioroc Foto: Lacul Ghioroc/facebook.com

"Litoralul Vestului" se întinde pe o suprafață de 10 hectare, are palmieri și nisip fin care îi conferă un aspect exotic.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile