Paradisul pe Pământ – Locul în care trebuie să ajungi în viața asta

Share
40
Tweet
Cascada Victoria
Cascada Victoria Foto: Profimedia

Chiar dacă este o destinaţie îndepărtată, Cascada Victoria este cu siguranţă un loc în care ar trebui să ajungi cel puţin o dată în viaţă.

Cascada Victoria se găsește în sudul Africii, la granița dintre Zimbabwe și Zambia și este situată pe cursul fluviului Zambezi. Este cea mai largaăperdea de apă din lume, având o lățime de peste 1 km și jumătate și o înălțime de 110 m (este de 2 ori mai adâncă decât Cascada Niagara).

Cascada Victoria Foto: Profimedia

Ceaţa care se ridică deasupra cascadei şi zgomotul care o însoţeşte i-au determinat pe băştinaşilor africani să o numească Mosi-oa-Tunya, adică fumul care tună. Membrii tribului se temeau atât de tare de puterea apei încât nu se apropiau niciodată de ea.

În fiecare an, sute de mii de turiști din toate colțurile lumii vin la Cascada Victoria ca să admire spectacolul oferit de aceasta.

Pentru practicantii sporturilor extreme, "Piscul diavolului", o gaură mare formată chiar la marginea cascadei, este o alternativa de luat in calcul. Pot fi practicate sporturi precum raftingul, caiac-canoe, bungee-jumping, tiroliana.

cascada Foto: Profimedia

„Nici un peisaj din Anglia nu egalează în frumusețe priveliștile de aici. Nici unui european nu i-a fost dat să vadă așa ceva; numai îngerii în zborul lor pot vedea asemenea peisaje încântătoare . Nu vezi nimic altceva decât un nor dens și alb. Pânza de apă alb-strălucitoare pare o puzderie de mici comete năpustindu-se toate în aceeași direcție, fiecare lăsând în urma sa o coadă de spumă”, mărturisea exploratorul scoțian David Livingstone , primul european care a descoperit această cascadă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile