Ryanair și Wizz Air schimbă politica bagajelor de mână

Share
Tweet
politica bagaje de mana Foto: Unsplash

Companiile aeriene low-cost sunt în plină ascensiune, datorită zborurilor ieftine, dar astfel de călătorii aduc cu ele o varietate de restricții sau taxe suplimentare.

De exemplu, Ryanair schimbă, din nou, politica de bagaje. Începând din luna noiembrie 2018, pasagerii vor putea lua gratuit la bord doar un bagaj de mici dimensiuni, care încape sub scaunul din faţă.

Dacă vrei sa aduci un bagaj de mână, cu greutatea de până la 10 kilograme, în cabina avionului, va trebui să plătești între 6 şi 8 euro pentru a-l depozita în compartimentul special amenajat,deasupra scaunului, sau între 8 şi 10 euro pentru a-l depune la cală.

Compania a fost nevoită să ia astfel de măsuri din cauza faptului că pasagerii luau la bordul aeronavelor prea multe bagaje de mână, motiv pentru care aveau loc întârzieri la îmbarcare.

Însă, potrivit Ryanair, clienții cu prioritate la îmbarcare au voie sã transporte două bagaje de mânã gratuite (un bagaj de 10 kg și un bagaj mic), în timp ce clienții fãrã prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mânã gratuit (mic).

“Din noiembrie 2018 introducem un nou bagaj înregistrat de 10kg la preț mai mic și, pentru a elimina întârzierile de îmbarcare/zbor, modificăm politica pentru bagajele transportate la bord. Clienții cu Îmbarcare Prioritară vor continua să se bucure de transportatea celor două bagaje de mână gratuite. Tuturor celorlalți clienți (fără prioritate) li se va permite transportatea unui singur bagaj de mână gratuit (mic), și cei care vor să-și înregistreze un al doilea bagaj mai mare de 10kg o pot face de la 8€/£ în momentul rezervării.

Această nouă politică va accelera îmbarcarea și va reduce întârzierile de zbor. 60% dintre clienți nu vor fi afectați de aceste schimbări și ne așteptăm că alți 40% fie vor alege să achiziționeze Îmbarcare Prioritară sau un bagaj înregistrat de 10kg, fie vor opta să călătorească doar cu un bagaj mic (gratuit) așa cum deja fac 30% dintre clienți în acest moment.”, a declarat Kenny Jacobs, directorul de marketing al Ryanair.

Nici la Wizz Air lucruri nu mai sunt atât de roz pe cât erau. Pasagerii companiei aeriene nu vor mai putea folosi compartimentele de bagaje aflate deasupra scaunelor decât dacă și-au achiziționat pachetul Wizz Priority.

Însă bagajele le vor fi depozitate în cala aeronavei, gratuit, și vor putea fi recuperate de la banda de bagaje la aeroportul de sosire.

Dar ai voie să aduci un bagaj de mână care poate fi plasat sub scaun (cu dimensiuni de 40x30x18 cm).

„Deoarece spațiul la bord este limitat, nu garantăm că putem aduce în cabină bagajele de mână ale tuturor pasagerilor. Doar pasagerii cu WIZZ Priority își vor putea lua bagajul de mână în cabină, în funcție de procedurile de îmbarcare din fiecare aeroport. Bagajele de mână ale pasagerilor care nu au achiziționat WIZZ Priority vor fi trimise în cala avionului și pot fi preluate de la banda de bagaje la aeroportul de sosire”, se precizează pe wizzair.com.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile